mctomciu Napisano 26 Luty 2013 Napisano 26 Luty 2013 czy da się usunąć kilka Edge Loopów na raz w Blenderze
floo Napisano 26 Luty 2013 Napisano 26 Luty 2013 Zaznacz loop który chcesz usunąć. Klawisz X i delete edge loop.
ikkiz Napisano 26 Luty 2013 Napisano 26 Luty 2013 da się usunąć kilka na raz, ale nie sąsiadujących. Można na przykład co drugi. Można też zaznaczyć poprzeczne (do tych loopów) edge i zrobić edge colapse. następnym razem proszę z prostymi pytaniami tutaj
szczuro Napisano 26 Luty 2013 Napisano 26 Luty 2013 (edytowane) da się i sąsiadujące: W edge select mode: x-> Dissolve i w bocznym panelu zaznaczyć Dissolve verts, bo domyślnie nie jest zaznaczony i zostawia śmieciowe verty. Edytowane 26 Luty 2013 przez szczuro
mallow Napisano 26 Luty 2013 Napisano 26 Luty 2013 W edge select mode: x-> Dissolve i w bocznym panelu zaznaczyć Dissolve verts, bo domyślnie nie jest zaznaczony i zostawia śmieciowe verty. O ja, czemu ja tego wcześniej nie zauważyłem :-) Fajnie, że po zaznaczeniu ta opcja zostaje włączona - muszę sprawdzić czy zapisuje się ta opcja w danym pliku czy to tylko tak w ramach danej sesji programu.
szczuro Napisano 26 Luty 2013 Napisano 26 Luty 2013 (edytowane) muszę sprawdzić czy zapisuje się ta opcja w danym pliku czy to tylko tak w ramach danej sesji programu.niestety chyba nie :( też by mi się przydało :) Edytowane 26 Luty 2013 przez szczuro
ikkiz Napisano 26 Luty 2013 Napisano 26 Luty 2013 ostatnio tyle loopów usunąłem, że mi się zdawało, że wszystkie rozumy zjadłem. A tu patrz. Nie znam działania narzędzi podstawowych narzędzi modelarskich. Dzięki Hubert.
Rekomendowane odpowiedzi