mctomciu Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 czy da się usunąć kilka Edge Loopów na raz w Blenderze Link to comment Share on other sites More sharing options...
floo Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 Zaznacz loop który chcesz usunąć. Klawisz X i delete edge loop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikkiz Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 da się usunąć kilka na raz, ale nie sąsiadujących. Można na przykład co drugi. Można też zaznaczyć poprzeczne (do tych loopów) edge i zrobić edge colapse. następnym razem proszę z prostymi pytaniami tutaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczuro Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 (edited) da się i sąsiadujące: W edge select mode: x-> Dissolve i w bocznym panelu zaznaczyć Dissolve verts, bo domyślnie nie jest zaznaczony i zostawia śmieciowe verty. Edited February 26, 2013 by szczuro Link to comment Share on other sites More sharing options...
mallow Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 W edge select mode: x-> Dissolve i w bocznym panelu zaznaczyć Dissolve verts, bo domyślnie nie jest zaznaczony i zostawia śmieciowe verty. O ja, czemu ja tego wcześniej nie zauważyłem :-) Fajnie, że po zaznaczeniu ta opcja zostaje włączona - muszę sprawdzić czy zapisuje się ta opcja w danym pliku czy to tylko tak w ramach danej sesji programu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczuro Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 (edited) muszę sprawdzić czy zapisuje się ta opcja w danym pliku czy to tylko tak w ramach danej sesji programu.niestety chyba nie :( też by mi się przydało :) Edited February 26, 2013 by szczuro Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikkiz Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 ostatnio tyle loopów usunąłem, że mi się zdawało, że wszystkie rozumy zjadłem. A tu patrz. Nie znam działania narzędzi podstawowych narzędzi modelarskich. Dzięki Hubert. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts