Napisano 26 Luty 201312 l da się usunąć kilka na raz, ale nie sąsiadujących. Można na przykład co drugi. Można też zaznaczyć poprzeczne (do tych loopów) edge i zrobić edge colapse. następnym razem proszę z prostymi pytaniami tutaj
Napisano 26 Luty 201312 l da się i sąsiadujące: W edge select mode: x-> Dissolve i w bocznym panelu zaznaczyć Dissolve verts, bo domyślnie nie jest zaznaczony i zostawia śmieciowe verty. Edytowane 26 Luty 201312 l przez szczuro
Napisano 26 Luty 201312 l W edge select mode: x-> Dissolve i w bocznym panelu zaznaczyć Dissolve verts, bo domyślnie nie jest zaznaczony i zostawia śmieciowe verty. O ja, czemu ja tego wcześniej nie zauważyłem :-) Fajnie, że po zaznaczeniu ta opcja zostaje włączona - muszę sprawdzić czy zapisuje się ta opcja w danym pliku czy to tylko tak w ramach danej sesji programu.
Napisano 26 Luty 201312 l muszę sprawdzić czy zapisuje się ta opcja w danym pliku czy to tylko tak w ramach danej sesji programu.niestety chyba nie :( też by mi się przydało :) Edytowane 26 Luty 201312 l przez szczuro
Napisano 26 Luty 201312 l ostatnio tyle loopów usunąłem, że mi się zdawało, że wszystkie rozumy zjadłem. A tu patrz. Nie znam działania narzędzi podstawowych narzędzi modelarskich. Dzięki Hubert.