Napisano 19 Sierpień 200420 l witam ostanio sobie posiedzialem troche w wolnych chwilach od pracy i wysiedzialem glowke heeh soft to Maya + photoshop
Napisano 19 Sierpień 200420 l Brwi wyglądają jakby były sprayem namalowane, siatka robi wrażenie twardziela a z teksturą już raczej fajtłapowaty. Podaj inne rendery i bez DOF'a. W końcu mamy ją ocenić. Tak ogólnie nieźle wyszła. Wydaje się jakby na policzkach za bardzo się błyszczał, a oczy za to jakby przymgląne. Nieźle, ale trzeba to było do VIP'a wrzucić i podrasować:D
Napisano 19 Sierpień 200420 l Uszy są chyba ok tylko obiektyw nie ten... teraz zrobił ci się brzydki skrót perspektywiczny i cała bryła wydaje się "zdeformowana". Portrety wykonuje się przeważnie obiektywem o ogniskowej 80 - 90 mm. Głowę warto by było również leciutko obrócić. Reszta czyli model i teksturki wyglądają całkiem dobrze :)
Napisano 20 Sierpień 200420 l Model git, teskturki też ale ujęcie do bani. Nie umieszczaj głowy naśrodku kadru i to jeszcze równolegle do obiektywu, przechl ją trochę, pochyl podbródek w dól, dodaj trochę dynamizmu bo jak narazie to jest starsznie sztywne i oko nie może się o nic zachaczyć. DoF też troszkę za duży, nie powinien obejmować głowy wogóle a jeżeli już to w minimalnym stopniu
Napisano 20 Sierpień 200420 l kurde bardzo podoba mi sie swiatlo i texturka jakie kanaly zmapowales? mozesz cos powiedziec o oswietleniu? to jedno swiatlo?
Napisano 20 Sierpień 200420 l wszystko dobrze wyszło, podoba mi się blask na głowie i realistyczny delikatny zarost
Napisano 20 Sierpień 200420 l oczyska ma rozjechane do doktora z nim powaznie mówiąc to cos te spojzenie mi nie pasi poza tym jest git
Napisano 20 Sierpień 200420 l ladne, takie realistyczne. wydaje mi sie ze karczycho ma za szerokie u gory a na dole powinno sie bardziej rozjechac. ciekawi mnie jeszcze ile w tym jest 3d a ile PS, pokaz moze render bez PS
Napisano 21 Sierpień 200420 l Pracka zajefajna! Na twoim miejscu bym lekko zwiekszyl kontrast, przyciemnil i dal saturation w gore, a efekt bedzie powalajacy. p.s. witam wszystkich jako nowy user ;)
Napisano 22 Sierpień 200420 l glowka spoko tylko jakos takos szyja za dluga :) i za gryba chyba ze ten koles bedzie stal w dresie przy bmw :) ale oglne wrazenie ok
Napisano 23 Sierpień 200420 l Czy mógłbyś pokazać teksturkę.Czy to ze zdjęć łączona czy ręcznie rysowana w ps .Bo wygląda jak zdjęcie twarzy nałożone na model.Jestem ciekaw bo sam kończę postać i chcę by była jak najbardziej realistyczna.
Napisano 13 Wrzesień 200420 l glowa swietna i bardzo fajne wstawiona w tlo... wszystko na 6-. minimalna wada to troche nienaturarny (za okragly specular) po lewej stronie glowy, ale to szczegolik. bardzo ladnie pokazana ogolona skora na czaszce. slyyyycznie pozdr
Napisano 13 Wrzesień 200420 l Jak dla mnie genialne. Oczy co prawda wydają mi się trochę nienaturalne, ale to tylko subiektywna opinia - technicznie są chyba OK. Tekstura wprost idealna. Brwi troszkę gumowe, ale np. zarost na brodzie super:-) Jak się robi takie tekstury???
Napisano 14 Wrzesień 200420 l Gdyby miał bardziej męsko / zły wyraz twarzy - wtedy Jasse James jak żywy! Tylko kadr taki sobie - bardziej jako example o texturowaniu i renderingu zamiast finał pracy artystycznej - no ale zawsze można to zmienić:) Całość widzę pozytywnie oczywiście! Pozdro
Napisano 7 Październik 200420 l wszystko rewelacja ... nie słuchaj tych uwag..... poraz pierwszy widzę tak realistyczną twarz !! GRATULUJE TALENTU! pozdrawiam
Napisano 7 Październik 200420 l :) on ma po lewej na luku brwiowym taka mala blizne!!!! ja mam taka na prawym luku. ale to nie ja.