Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 32
  • Wyświetleń 3,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Mając niezmierną przyjemność adorować tak znamienitych ludzi w tej "grupie wzajemnej adoracji" ;D, napiszę, że przepięknie to wygląda, świetne pomysły jak i kompozycje i świetny klimat stworzyłeś do świetnej muzyki, która baardzo wpada w mój gust muzyczny. Kawał pięknej roboty zrobiliście!!!

Jestem zachwycony :))))

Bravo y muchas gracias ;D

Edytowane przez WWWoj

Napisano

chcialbym napisac ze świetna muzyka,ale ja kufa nie tworze muzyki,wiec pewnie nie moge sie wypowiadac na ten temat, f*ck! ; (((((

Napisano

Pomijajac wszelkie niesnacki z dziadkiem3d i Jego grupa, musze stwierdzić:

- swietna muzyka, gitara klimatyczna, dzwieki przywodzą mi na myśl Jo Cockera i jego nieraz ambientowe produkcje

- podoba mi się czarno-biale i konsekwentne trzymanie grafiki, które jakby uzupelnialo klimat muzyki

- podoba mi się surrelistyczna spojnosc orazkow i operowanie swiatlem, które dodaje im treści

To tyle ode mnie.

PS. Teraz bardziej technicznie ile z tego jest 3d a ile zabawy w PS? Tak pytam z ciekawości.

Napisano
  • Autor

@nicponim... do złej muzyki niczego bym nie zrobił... bo znam sie na muzyce....!!!...tez...:)))

@EC... pewnie zmienie to na "of"... żeby nie robić zamieszania, ale bardzo mie bawiło to "off coexistence"... jest jeszcze bardziej paranoiczne...:)))

@MariushO... zaro PS-a... tylko 3D....:)))...czysty render bez passów... w celu osiagniecia graficznego sznytu... je jestem graficznym warsztatowcem...!!!

Napisano

Ehh.. już którys raz oglądam :)))), nie mogę się napatrzyć i nasłuchać :D

Napisano

swoją drogą polecam animacje zrobiona przez studenciaka:

jezeli ktos slucha w klimacie bonobo/amon tobin to pewnie sie spodoba...kurde i znowu oceniam nie majac wlasnych produkcji na koncie, sick!

Napisano
...kurde i znowu oceniam nie majac wlasnych produkcji na koncie, sick!

No taki los nieproduktywnych pasjonatow... ;))) albo docenia Twoje zdanie albo nie...

Swoja droga animacyjka swietna z Twojego linku.

Wracajac do tematu dziadku3d czy grafika w tej animacji to taki artystyczny odzew na muzyke, czy raczej muzyka była komponowana pod ta grafikę? Ciekawi mnie to, bo coraz więcej widuje animacji i kompozycji graficznych mobilizowanych wlasnie muzyka. Swoja droga muzyka to swietny bodziec kreatywnego myslenia wiec interesuje mnie jak to było w przypadku Twojej animacji.

Napisano
  • Autor

@nicponim... oceniasz ale nie nauczasz... chorzy na tą chorobę.... ciągle nauczają a tego nie da się robić bez potwierdzenia własnej jakości.... wykorzystują syndrom pedagoga... uczniowie zawsze są głupsi... no bo mają nauczyć się od mądrzejszego... w podstawówce ma to rację bytu... w życiu za naukami musi stać chociażby cień potwierdzonego autorytetu....:))).

animacja z dołączonego linku mnie nie bierze.... nie jest humanistyczna...:)))... chce sprzedać mi odczłowieczone okruchy agresji... nie ma w tam człowieka... taka żonglerka niczego o niczym....:)))

@MariushO... to jest prezent dla Cezara do jego... muzyki https://vimeo.com/60999961.... poznałem go przedwczoraj na Vimeo... muzyka mnie ujęła, a do tego facet zamieścił w necie 800 tutoriali gry na gitarze.... humanista....!!!!

Napisano

Agresja jest jak najbardziej ludzka.

A u młodych bardziej na topie, przez buzujące hormony.

Teledysk bardzo estetyczny.

Napisano
  • Autor

...agresja jest ludzka wtedy gdy człowiek potrafi nad nią panować... rozbudzana sztucznie u dzieci w celach konsumpcyjnych prowadzi do braku potrzeby panowania nad nią.... bo o to przecież chodziło....:))))

Napisano

Wyrażanie swojej agresji w postaci filmu czy jakiejkolwiek innej dziedziny "sztuki" może być sposobem na zapanowanie nad nią.

Napisano
  • Autor

...no to już rozumiem... dlaczego tylko agresja w "sztuce"... twórcy pobudzeni przez marketing... muszą coś z tyn zrobić (ale żeby wszyscy) no może większość a reszta przyjmuje to jako panujący trend... a może lepiej nie dać się manipulować i nie tracić całej energii na panowanie nad czymś sztucznie zaszczepionym....:)))

Napisano

Ja tam afront dla agresji widzę tylko w malowanych kwiatach i pokemonach

Napisano

Agresja nie została nam sztucznie zaszczepiona, mamy testosteron, i całą historię wojen, z czasów przed reklamami. Agresja jest ciekawa i pociągająca. Mitologia ocieka krwią. Biblia ocieka krwią. Dzisiejsza agresja skierowana przeciwko plastikowym potworom i robotom, to w porównaniu do tego bajka dla dzieci.

Ale możesz pozwolić młodym zabijać swoich komputerowych wrogów, a samemu rozkoszować się muzyką gitarową- każdy robi co lubi.

Napisano
  • Autor

@Thx... jak się nie trzęsą to tak... ale teraz wszystko musi się trząść i podskakiwać.... taki jeden sposób na kreatywność....:)))

@AZ... ja mu nie mogę zabronić zabijać i to w bardzo spektakularny i krwawy sposób wrogów w grach 8 latkowi bo bym mu zrobił krzywdę bo został by odrzucony przez krwiożerczą społeczność 8 latków.... no tak to wygląda i zaręczam Ci że nie zrobiło się to samo....:)))

Napisano

spadam Arek ale czy merytoryczne jest serwowanie wśród młodzieży opcji: najprościej zachlastaj. Nawet wiedźmin wasz mnie nie przekonuje

Napisano

Poprostu nie uda ci się tego kontrolować. Nie jestem za lansowaniem takich opcji, ale nie wierzę w to że da się tego pozbyć z naszej natury. zastanów się nawet nad tym jakie sporty są najpopularniejsze- tenis? golf? szachy? czy mma i boks ? i to ciężka kategoria wagowa żeby było lepsze mordobicie. i nie trzeba do tego reklam, zawsze tak było.

Napisano
  • Autor

zawsze tz. kiedyś.... była wyważona różnorodność... bo głównym celem egzystencji nie była tylko i wyłącznie konsumpcja sterowana słupkami oglądalności... ale jak Ty to możesz zrozumieć... modlący się codziennie do bilbordów które przesłoniły Ci prostą ludzką poezję trwania.....:)))... w imię oczywiście Twojego dobra... żebyś nawet nie zauważył, że w podawanym Ci cukrze jest coraz mniej cukru... powodzenia w bezwolnym trwaniu....:))).

ps. ....możemy wsiąść na rowery i pokażę Ci jak się umiera bez MMA....:)))

Napisano

Teraz tez możesz być zielonym, słuchać rege, transmitować miłość do serc, lub realizować się nacjonalistycznie, niestety dużo częściej pod wpływem tradycyjnej piłki nożnej niż gier komputerowych. Nadal jest różnorodnie.

I życzę ci żebyś częściej w życiu trafiał na chłopaków grających w gierki i strzelających do trójwymiarowych potworów, niż fanów drużyn piłkarskich w klubowych szalikach, mimo ze podejrzewam że dzieciaka lub wnuka odgonił byś od komputera na boisko.

A to że ja bronię praw do jakichś zachowań, nie znaczy że sam jestem ich zwolennikiem . Jako człowiek doświadczony życiem, powinieneś wiedzieć że nie należy oceniać po pozorach, a twoje zdania zawierają ocenę mojej osoby opartą na domysłach, i nawet nie masz szansy się przekonać ile razy i jak bardzo się myliłeś.

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

mam okazję się przekonać jaki jesteś bo ze mną rozmawiasz, dlaczego właśnie ze mną...???... dlaczego na ten temat, i w tym właśnie wątku... tobie też nie życzę spotkania z kibolami i właśnie dlatego nie dokładam im do pieca kolejnen fantastycznej gry demolki.... a myślę że to sporo jak na możliwości przeciętnego zagubionego w świecie pęczniejącej agresji na wszelkich poziomach... bo to jest zaraźliwe i nieodzowne do przeżycia gdy stworzy trend..... rozmowa o tym i tworzenie czegoś w kontraście do tego... daje chociażby nadzieję... szukam dobrego animatora bo sam jestem marny żeby zrobić kilka następnych humanistycznych filmów, kilka jeszcze zdążę zrobić... z pomocą no ... kilkanaście.....:)))

Pozdrawiam

Napisano

Dziadku - może jeszcze powiesz, że masz takie sny jak w music video, które właśnie widziałem to nazwę Cię Salvadorem 3Dali... tutaj już niestety dla mnie za duży kontrast między tym co oglądałem a tym co słyszałem, oddzielnie muzyka niezła (choć gitara za mocno buczała - słuchawki mam bardzo dobre ;)) no i wizualna dziadkowa schiza, również oddzielnie, niezła... zespolone to nie wprowadziło mnie tak głęboko do króliczej nory jak "The Priestress"...

Napisano
  • Autor

szczerze...!!!... bo Piestress... to był sztuka (mówię o muzyce) ... i take coś inspiruje i się chce... :)))

Napisano
Dziadku - może jeszcze powiesz, że masz takie sny jak w music video, które właśnie widziałem to nazwę Cię Salvadorem 3Dali... tutaj już niestety dla mnie za duży kontrast między tym co oglądałem a tym co słyszałem, oddzielnie muzyka niezła (choć gitara za mocno buczała - słuchawki mam bardzo dobre ;)) no i wizualna dziadkowa schiza, również oddzielnie, niezła... zespolone to nie wprowadziło mnie tak głęboko do króliczej nory jak "The Priestress"...

Ja mam słuchawki studyjne i jakoś mi nie buczało, ale może bierzesz lekki distortion za buczenie.

Nie rozumiem dlaczego Piestress miałby być bardziej sztuką od tego kawałka, są inne i to wszystko. Mi tam pasuje dźwięk z obrazem, bardzo przyjemnie się ogląda.

Napisano
  • Autor

..jest bardziej sztuką... bo ma mocny przekaz... i to czuć... HUC... w najlepszym wydaniu.... :)))

Napisano
...ale może bierzesz lekki distortion za buczenie.

Dokładnie tak. Co nie zmienia faktu, że mnie ten lekki distortion drażnił ;)

Napisano
  • Autor

@Rotocore... spróbuj wziąść poprawkę (jeżeli potrafisz) że to nie studio highendowe tylko facet z gitarą u siebie w domu... to się tyczy też obrazu... chętnie bym to zaanimował.... i zrobił lepiej, ale w otaczającym nas świecie bez marketingu to rozpusta... ile osób to obejrzy,.... to nie spot o żebractwie... wszystko egzystuje tylko w celu powiększenia dochodu.... reszta to utopijna głupota...:)))

Napisano
@Rotocore... spróbuj wziąść

Artystycznie jest. Slowotworczo. Artysta nie musi miec wyksztalcenia podstawowego - on jest ponadto.

Fajna muza, wizualnie jak zwykle. Gdybys te wszystkie postaci tam wymodelowal od zera zamiast ustawiac jak w Poserze to bylby wielki szacunek. A tak to sa klocki skladane w calkiem zgrabna ale jednostajna calosc.

(Tak tak, wiem, portfolio, kucharz i klient oceniajacy potrawe, nicosc... Juz to slyszalem)

Napisano
  • Autor

...no to jeszcze raz usłyszysz...!!!.... pokaż swoje klocki... jakkolwiek ustawione.... czeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeekam... i czekam....:)))