Paveu69 Napisano 15 Marzec 2013 Napisano 15 Marzec 2013 Czyli że co, karwaszy i hełmu nie mogę zrobić, rozumiem, bo to następny temat i dlatego jest na czerwono, tak? :D PS, gdzieś już widziałem ten młotek, wiedziałęm, że to krasnoludzki wyrób!
rice Napisano 15 Marzec 2013 Autor Napisano 15 Marzec 2013 No taki jest plan, tylko zbroja. Pozostale czesci byc moze pojawia sie w nastepnych edycjach tsm :D Zawsze chcialem zrobic cos w konwencji ekwipunku, mam nadzieje ze znajdzie sie kilku chetnych zeby te 2 godzinki podlubac. Mlotek Jayce z lola, peewnie go jakiemus krasnoludowi zakosil ;]
rice Napisano 17 Marzec 2013 Autor Napisano 17 Marzec 2013 No to zacznę, czas nie pozwolil dorobic wielu rzeczy w tym plecków :D Za dużo czasu zmarnowałem na te kółeczka, ale patent mam! ^^. Dokoncze sobie kiedy indziej.
AdrianS Napisano 20 Marzec 2013 Napisano 20 Marzec 2013 Jak na 150 min. to super:) Jak znajdę chwilę to dorzucę coś od siebie, chociaż to spore wyzwanie w tak krótkim czasie. Rozumiem, że podstawienie pomocniczego modelu postaci ludzkiej jest dozwolone?
legomir Napisano 20 Marzec 2013 Napisano 20 Marzec 2013 Nie bardzo. Żadnych przygotowanych wcześniej modeli w regulaminie.
Paveu69 Napisano 20 Marzec 2013 Napisano 20 Marzec 2013 Jako blueprint chyba może być moim zdaniem, ale na prezentacji nie powinno się nic znaleźć poza samym modelem... Jutro może znajdę czas i posiedzę :)
AdrianS Napisano 20 Marzec 2013 Napisano 20 Marzec 2013 Nie chodziło mi o to, żeby umieszczać model postaci na prezentacji, jedynie o to aby użyć go do pomocy przy modelowaniu tak samo jak robi się to w przypadku wspomnianych blueprintów.
rice Napisano 21 Marzec 2013 Autor Napisano 21 Marzec 2013 temat chyba troche za trudny sądząc po ilości prac, @Paveu69 licze na Ciebie bo inaczej bedzie easy win ;] @Adrian, jak najbardziej możesz, jeżeli to ma pomoc Ci w wyłapaniu proporcji/mas to jak najbardziej za, byle nie bylo to retopo jakiegos istniejacego modelu zbroji :D No i panowie i panie dawac dawac bo dead line sie zbliża!
BartoszPiasecki Napisano 21 Marzec 2013 Napisano 21 Marzec 2013 To i ja coś od siebie dorzucę. W sumie pierwszy raz coś wystrugałem z gatunku fantasy... Brakło mi czasu na dopracowanie pasa i osłony szyi... ale co tam, jak na pierwszy TSM to może być ;) Soft - Maya
Paveu69 Napisano 21 Marzec 2013 Napisano 21 Marzec 2013 Rice, frekwencja jest taka, a nie inna, bo żeś poleciał ze swoim modelem, szacun :D Dzisiaj niestety miałem inne zajęcie i już nie mam siły, ale nie martw się - nie odpuszczę, chociaż może być ciężko! PS, muszę zapytać o kółeczka - array i wyginanie modyfikatorem, czy masz jakiś ciekawszy sposób? Chociaż tak sobie myślę, że Blenderowe czary mi się nie przydadzą... Z drugiej strony, może warto się przesiąść, bo o pracę ciężko, a licencja studencka na 3ds nie będzie trwać wiecznie :D
DreamLoveKit Napisano 22 Marzec 2013 Napisano 22 Marzec 2013 //Time: Icewind Dale II + Dragon Age: Origins OST spline based and Sub-D modelling with instancing and a aviz tools. Paveu69: as for those arrays and other things... thar ya go
Blesik Napisano 23 Marzec 2013 Napisano 23 Marzec 2013 No i wcale nie jest źle z frekwencją :) to było do przewidzenia :) ludzie musieli tylko przemyśleć żeby jakiś pomysł złapać
AdrianS Napisano 23 Marzec 2013 Napisano 23 Marzec 2013 Płatnerz to ze mnie nie będzie... przynajmniej narazie:P
Paveu69 Napisano 23 Marzec 2013 Napisano 23 Marzec 2013 OK, nie chciało mi się poprawiać, myślałem że dzisiaj, ale jakoś nie chciało mi się :P
rice Napisano 24 Marzec 2013 Autor Napisano 24 Marzec 2013 Time's up! Sporo prac, moja mobilizacja pomogła :D Ankieta http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=88181
Rekomendowane odpowiedzi