Napisano 12 Sierpień 201311 l Autor dzięki bardzo za dobre słowa :) kamesanin - na Twoje specjalne życzenie ;) takie tam zabawy
Napisano 12 Sierpień 201311 l aż zabardzo 2D nie no trochę krytyki trzeba te ściany i ścieżka są równiejsze od polskich dróg.
Napisano 12 Sierpień 201311 l Autor kamesanin - jak już pobuduje całe miasto możesz zostać nadwornym cieciem i szczurołapem :D
Napisano 21 Sierpień 201311 l Autor próba wskrzeszenia rycerzyka Edytowane 21 Sierpień 201311 l przez grass
Napisano 21 Sierpień 201311 l kici kici skur....:D naród chcę naród śpiewa naród żąda baśni obrazkowej o chwalebnym rycerzu :]
Napisano 28 Sierpień 201311 l Musisz dodac "miecha" tym strukturom. Sa chude jak kartka papieru. Poszukaj na necie struktury takich scian, zobacz czy faktycznie cale platy scian zrobione sa z jednej cieniutkiej warstwy listew? Tak samo nie naturalnie wyglada dla mnie ta dziura na dzwonnicy. Nie odbierz tego zle, ten fan art ma potencjal, ale wymaga jeszcze troche nakladu " dupogodzin" zajmij sie problemami o ktorych wspomnialem, a sam zobaczysz, ze poczujesz roznice :) EDIT: Zrobilem szybki over, ale ruszylem sprawe tylko tak ogolnie, powalcz jeszcze z ta praca. P.S Soft do 3D to fajne narzedzie, ale wrzucenie kilku modeli i tekstur to za malo, musisz to dosc dobrze podmalowac, dodac "zycia". Proste Modele 3D maja to do siebie, ze czesto sa zbyt sterylne. Edytowane 28 Sierpień 201311 l przez ICE
Napisano 29 Sierpień 201311 l Autor ICE dziękuję za obszerny komentarz i overa. Masz racje w całej rozciągłości więc nie ma co źle odbierać tylko być wdzięcznym za pomoc, ja niestety odpuściłem więc jeszcze raz dzięki. Do ścianek niestety jako referki użyłem tylko stare szopy i stodoły a w takim kościółku pewnie ściany są podwójne albo i lepiej. Model to taki suchar bez tekstur w zasadzie same kreski i reszta w photoshopie , ale fakt mam problem z ożywieniem sceny i odważnym wprowadzeniem różnorodności. Trochę przysiadłem jeszcze. Edytowane 29 Sierpień 201311 l przez grass
Napisano 29 Sierpień 201311 l Myślę, że prostymi środkami możesz jeszcze poprawić to wnętrze. Dodaj jakiś grubszy słup, belkę. W narożniku pewnie będzie jakiś słup, który może wystawać wyżej itp. W sumie nie jest to jakoś strasznie dużo roboty, a poprawi realność budynku.
Napisano 31 Sierpień 201311 l Autor mirass - dziękuję za komentarz ale już zostawiłem tak jak było i żeby nie było bez obrazka - tęsknota za starymi rpg ;) Edytowane 31 Sierpień 201311 l przez grass
Napisano 3 Wrzesień 201311 l Fajne jest to ostatnie! Moim skromnym zdaniem prace bez bazy w 3d wychodzą ciekawiej, luźniej i bardziej malarsko. Bardzo mi się podoba użycie tekstur na pierwszym planie. (No chyba, że strzeliłem sobie w kolano i ostatnia też jest podpierana 3d :D )
Napisano 4 Wrzesień 201311 l Autor z tym 3d to takie tam experymenta ;) . Tutaj nie ma żadnej podpórki tego typu więc o kolano możesz być spokojny :D . I fajnie że się podoba dzięki !
Napisano 6 Wrzesień 201311 l Fajny jest ten ostatni obrazek ale jeśli mam się doczepić to nie podoba mi się ulokowanie jeźdźca o. Komp mi wyciągną kopyta a pisanie na tablecie (nie nie wacom) to mordega.
Napisano 9 Wrzesień 201311 l Skill na poziomie, jak tylko wróciłem do forum to otworzyłem gębę z wrażenia :)
Napisano 5 Październik 201311 l Autor dla odmiany po widoczkach ludzik Edytowane 6 Październik 201311 l przez grass mały updejt
Napisano 5 Październik 201311 l Pokombinuj jeszcze z Kolorkiem i detalem przy nim bo fajnie się zapowiada :D
Napisano 5 Październik 201311 l Musisz zadac sobie pytanie co staloby sie z jego skora, miedzy innymi na ramionach, gdyby zaczal sie w tej zbroi ruszac. Niech forma podaza za funkcja... Poza tym zadbaj o dlonie, wez w garsc jakis obiekt i zrob pare fotek i uzyj ich jako refki. Rekojesc miecza jest strasznie gruba, raczej szybko by go zgubil podczas walki. Ksztalt ostrza tez deczko dziwny. Skora ma tylko jedna barwe, powinna byc bardziej zroznicowana kolorystycznie bo teraz jest monochrom. Rozwiaz te problemy a powinno byc lepiej. Pozdro i powodzenia.
Napisano 6 Październik 201311 l Autor Kalberos - dzięki :) EC- spróbowałem to jeszcze odratować mam nadzieje że coś z tego wyszło zupdejtowałem tamtego posta. Muszę poczytać Ospreye bo nawet jak na fantasy to było/jest zbyt heroic :). Dzięki za obszerny komentarz ! edit dobra tutaj też daje bo nie każdemu chce się klikać na poprzednią stronę Edytowane 6 Październik 201311 l przez grass
Napisano 7 Październik 201311 l dawaj krasnala bo kalber założy ci kaptur :D i się skończy opier...;P
Napisano 3 Listopad 201311 l Grass za to że dokończyłeś masz pomarańczę :D Panie władzo froncik dla szpetnego klejnota;P no się należy się.
Napisano 4 Listopad 201311 l Kame nie osmieszaj sie chopie, co mu z tego fronta?? lepiej skupić sie na swoim i przeć do przodu a wszelakie forum itp omijać z daleka
Napisano 4 Listopad 201311 l Kame nie osmieszaj sie chopie, co mu z tego fronta?? lepiej skupić sie na swoim i przeć do przodu a wszelakie forum itp omijać z daleka Święta prawda na forach się tylko czas traci tak naprawdę :)
Napisano 4 Listopad 201311 l Grass, za ostatnią pracke to mi wisisz nowe paczałki, zajeb*stość tej pracy wypala oczy :)
Napisano 6 Listopad 201311 l Autor jeszcze raz dzięki , Pinokio nowe paczałki już wysłane tylko nie przeocz kuriera ;)
Napisano 7 Listopad 201311 l Enviro wychodza Ci swietnie, przy tym koncepcie jest chyba cos nie teges z nogami, na moje oko prawa powinna byc jeszcze dalej odstawiona:) a i twarzy przydqloby sie wiecej charakteru, wygląda jak model raczej niż wojownik:) dobrze idzie Ci renderowanie materialow, czekam na wiecej:)
Napisano 11 Styczeń 201411 l ostatnio pomiędzy malowaniem martwych próbuję ogarnąć widoczki łał jestem pod wrażeniem
Napisano 13 Grudzień 201410 l Fajne te statki, sam bym chciał się kiedyś za 3D zabrać, ale mi brakuje jakiejś większej obróbki graficznej, planeta i statek wyglądają jak wklejone, jakieś światło mocniejsze na tych przedmiotach by się przydało
Napisano 20 Grudzień 201410 l szczerze się zdziwiłem jak zobaczyłem tą pracę na rekomendowanych. słabe jednolite materiały, słaby model bez detalu, oświetlenie też bez rewelacji, nic się tam nie dzieje. takie moje zdanie.
Napisano 3 Styczeń 201510 l Autor Coś nowego w nowym roku. Przy okazji życzę wszystkim wszystkiego :) Odrobina 3d i trochę 2d. Edytowane 3 Styczeń 201510 l przez grass
Napisano 4 Styczeń 201510 l A pan zmierza w bardzo dobra strone i tematyka taka ktora mi sie podoba. Prace bardzo na TAK!