Salvator Napisano 19 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2005 można, jeśli tylko dałeś z siebie wszystko w te 4-5 godzin ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 19 Kwiecień 2005 Share Napisano 19 Kwiecień 2005 Tarcza z Warcarfta 3. Tarcza ludzi. czas: ok. 4h (glownie przez pysk lwa - robilem łatami) modelling: 3dsmax7 render (taki zeby byl :P): vray free Siatka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Altus Napisano 19 Kwiecień 2005 Share Napisano 19 Kwiecień 2005 RA: To jest piekne :) Simple_man: To tez jest piekne :) A tu moja w sumie pierwsza gotowa glowa. Wiem, ucho beznadziejne, ale w nastepnej glowce bedzie lepiej ;) Czasu nie liczylem ale dosc dlugo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 19 Kwiecień 2005 Share Napisano 19 Kwiecień 2005 No RA niezła robota. fajnie to wyszło ale jeszcze lepiej by było jak byś to zapodał z texturkami. No i Altus Pierwsza głowa i też spoko, a że ucho coś nie tego, przeca nie odrazu Rzym postawili. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 19 Kwiecień 2005 Share Napisano 19 Kwiecień 2005 dzieki, dzieki. Ta tarcza miala byc raczej tylko wprawka w modelowaniu, ale kiedys - niewykluczam. ;) Altus, bardzo fajna glowa. :) A teraz robot z gry (Freedom Force bodajze). Znalazlem obrazki i odrazu musialem to zrobic. :] czas: ok. 5h modeliing: 3dsmax7 render (znow zeby byl): vray free Aha, tekstury w obrazku ze scena nie naleza do speed'a. Scena: Siatka: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 19 Kwiecień 2005 Share Napisano 19 Kwiecień 2005 spoko klimacik. No i widzę, że nasz kochany wątek odżywa na nowo. Dalej ludzie kto ma czas speeda raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Altus Napisano 20 Kwiecień 2005 Share Napisano 20 Kwiecień 2005 Robocik rewelacja, dobra robota :) A ja sobie zrobilem taka bron, niezbyt jestem z niej zadowolony. Czas ok 1h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 20 Kwiecień 2005 Share Napisano 20 Kwiecień 2005 uuuu... ladne to to i renderek mi sie nawet podoba. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 20 Kwiecień 2005 Share Napisano 20 Kwiecień 2005 ja dorzucam mój model drukarki tył do poprawki ale mi się nie chce :] 45 min wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość styczny Napisano 20 Kwiecień 2005 Share Napisano 20 Kwiecień 2005 chyba nietylko tył [a bok] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 20 Kwiecień 2005 Share Napisano 20 Kwiecień 2005 hop, na rozgrzewke ;)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 20 Kwiecień 2005 Share Napisano 20 Kwiecień 2005 Ale się ludziska ruszyli już jest dobrze. BTW DarkElf Nice ale powiedz tylko jaki czas na to poszedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_LoGaN_ Napisano 20 Kwiecień 2005 Share Napisano 20 Kwiecień 2005 Zeby nie bylo ze wszyscy sie wzieli do roboty a ja nie :), zamieszczam ostatniego speedzika (nie skonczony ale juz nie bede nad nim siedzial). Troche inaczej bo w avi ale mysle ze to nie bedzie bardzo przeszkadzac. Soft: Max 7.0 rend: scanline time: 2,5h z hakiem ;) link: http://loganarts.fm.interia.pl/monsterek.avi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 21 Kwiecień 2005 Share Napisano 21 Kwiecień 2005 nom fajne tylko te ręce by wypadało potraktować MS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reVis Napisano 21 Kwiecień 2005 Share Napisano 21 Kwiecień 2005 Zdałem maturę z polaka ustną to teraz mam trochę czasu :) Dziś klepsydra... samomodelowanie jekieś 20min, a nauka v-ray z renderami tak z 1,5h. Ale efekt jest jak dla mnie niezgorszy. Edit ( 21-04-2005 23:16 ) Dodałem poprawioną ver wynikającą z dalszej nauki v-raya. Zgodnie z tym co napisał Marvey post niżej poprawiłem to tak jak umiałem. Na razie jednak jestem mało intuicyjny w teksturowaniu i ogromną ilość czasu zabierają mi rendery. PS Ciekawe czy wogóle ktoś zauważy dodanie 2 rendera :) vbmenu_register("postmenu_212906", true); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 21 Kwiecień 2005 Share Napisano 21 Kwiecień 2005 popraw textury bo to drewno wygląda okropnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Altus Napisano 21 Kwiecień 2005 Share Napisano 21 Kwiecień 2005 Samolocik, 80 min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 21 Kwiecień 2005 Share Napisano 21 Kwiecień 2005 Altus ja nie moge!! ja zrobiłem coś takiego ( http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=14441&page=1) w 3 dni po 2-3 h niezły jesteś tylko stateczniki nie teges Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 21 Kwiecień 2005 Share Napisano 21 Kwiecień 2005 Nooo Altus pojechales ;) Marvey, to co wyczynia Altus powinno cie zdopingowac do pracy nad wlasnym platowcem. :) Stawiamy sobie poprzeczke coooraz wyzej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_LoGaN_ Napisano 21 Kwiecień 2005 Share Napisano 21 Kwiecień 2005 Altus, 80 minut !! dlugo jak na taki prosty modelik ;), podoba mi sie pomysl z tlem koloru forum - chyba sie odgapie :), mam nadzieje ze idea nie jest chroniona prawami autora (ktokolwiek nim jest) :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 21 Kwiecień 2005 Share Napisano 21 Kwiecień 2005 Nie źle Altus fajniacko nawet popracuj nad tym dalej nie musisz przecież kończyć tylko dlatego, że zrobiłeś to jako speed. Dla mnie bardzo często speed jest wstępem do dużej sceny. Pozdro. Ale się kurna wątek rozruszał normalnie jsk nigdy. Jest fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Altus Napisano 22 Kwiecień 2005 Share Napisano 22 Kwiecień 2005 Ciesze sie ze samolocik sie podoba :) Teraz przedstawiam wam nowa twarz :). Srednio mi wyszla chyba wroce do "tradycyjnych" twarzy. Czas 90 min. _LoGaN_: Odgapiac kazdy moze, czasem lepiej, czasem gorzej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 22 Kwiecień 2005 Share Napisano 22 Kwiecień 2005 Altus, glowa moze nieproporcjonalna, ale to speed wkoncu. Podoba mi sie twoje tempo pracy - co dzien to nowy speed. Tak trzymaj :D Trzeba sie wziasc ostro do roboty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Altus Napisano 23 Kwiecień 2005 Share Napisano 23 Kwiecień 2005 Jak codziennie to codziennie. W tym tygodniu raczej nie zrobie za duzo speedow bo mam testy we wtorek i srode :( Wtajemniczeni wiedza co to jest :), czasu nie liczylem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 23 Kwiecień 2005 Share Napisano 23 Kwiecień 2005 Teraz wiem jak czul sie Mulder w X Files... niewtajemniczony. :P Wyglada jak Wielki Pan Osmiornic. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 24 Kwiecień 2005 Share Napisano 24 Kwiecień 2005 Fajne Altus/ Bardzo proste bardzo komiksowe. Fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 24 Kwiecień 2005 Share Napisano 24 Kwiecień 2005 Altus: fajne, trzyma klimat oryginalu. Dla niewtajemniczonych niech sobie poszukaja gierki day of the tentacle :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 24 Kwiecień 2005 Share Napisano 24 Kwiecień 2005 fajne fajne mi sie podoba jak pisał simpe_man proste i komiksowe gierki nie znam ale i tak mi się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 24 Kwiecień 2005 Share Napisano 24 Kwiecień 2005 Hehehe :D To mnie rozwalilo: Sorki za OT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 24 Kwiecień 2005 Share Napisano 24 Kwiecień 2005 No to ja też wrzucam speeda (pierwsza praca w tym dziale) COLT 1911 http://img258.echo.cx/img258/3426/colt19110my.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 26 Kwiecień 2005 Share Napisano 26 Kwiecień 2005 niegdy nie widziałem żółtego colta na zielonym tle i prawde mówiąc ta awangarda troche nie teges wypadało by trochę bardziej zaokrąglić okolice spustu i podać czas jak poniżej 80 min to dobrze jak więcej to niezbyt jak na speeda ale w końcu to twój pierwszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kykos Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 Postanowiłem coś swojego dodać. Wiem że nic szczególnego, ale jest to mój pierwszy model jakiejkolwiek broni palnej :) Komentarze mile widziane :) Pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Altus Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 No niezle, mi sie podoba ale zawsze musi byc jakies ale... :) te blaszki co sa z przodu niezabardzo przylegaja do tego drewna i bym niektore miejsca bardziej chamferem potraktowal. Aha i anti alising by sie przydalo wlaczyc. Ale ogolnie niezle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 calkiem fajne kykos... :) Natomiast ja w przerwie w robieniu Nokii wyskrobalem takiego semi-speeda: jest to jakis satelita amerykanski z lat '60 chyba. :) czas: ok.5 godzin, modeling: 3dsmax7, render: vray free, Aha... nie zwracajcie uwagi na te odstajace nity. Nie wzialem pod uwage, ze sie siatka zmniejszy po MS'ie. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_LoGaN_ Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 RA, satelitka super tylko szkoda ze wszystkie rendery jakies takie poobcinane i nie widac jak sie prezentuje w calosci :|, moze wzuc jeszcze jeden caly hę ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 OK, ale to jutro (a wlasciwie dzis), bo juz usiedziec nawet nie moge... zZzZz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kykos Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 RA...Fajny, a nawet bardzo fajny ten satelita, ale kiedy będzie ten renderek pokazujący całość :) Dziś zamieszczam taki sobie prościutki zegar... Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 dobra też coś wrzuce czas jakieś (nie liczyłem) ok. 1:1h i ciągle przerywałem 13500 faces texturować mi sie nie chce (przynajmniej na razie) model dla siostry mającej na jego punkcie fioła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 Marvey kykos Odnosnie calosciowego renderu, to nie wiem jak bedzie, bo teraz instaluje system, wiec to najszybciej jutro... :/ W ramach pocieszenia zamieszczam oryginal wedlug, ktorego robilem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 29 Kwiecień 2005 Share Napisano 29 Kwiecień 2005 wiecie co jak mi ra tak pochlebia to może dokończę ten projekt?? może jakąś animke navet sklece ale niestety nie teraz teraz ucze sie teksturowania i wooogóle mi to nie idzie :( co do łapek ra musze cię zmartwić zapomniałem je zapisać:( spróbuje je odtwodzyć ale nie wiem co z tego wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 30 Kwiecień 2005 Share Napisano 30 Kwiecień 2005 wstawiam mojego mp3 playera w sumie to WIP z którego ma powstać semi-speed ale to jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 30 Kwiecień 2005 Share Napisano 30 Kwiecień 2005 RA - wypasiony satelita, nie wiem czy bym takiego w poly zrobil :P a napewno nie w 5h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 30 Kwiecień 2005 Share Napisano 30 Kwiecień 2005 dzieki kome :) Mam jakas taka psychoze, ze gdy widze interesujacy obrazek (a raczej to co sie na nim znajduje) musze to odrazu zrobic w 3d. Raz sie udaje raz nie. :P Pozatym, zawsze sie delektuje swoja praca, wiec po zrobieniu najmniejszego elementu zachwycam sie nim 3 razy dluzej niz go robilem. :D Z tych, a nie innych powodow stac mnie tez prawie tylko na semi-speedy. :( Marvey Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 1 Maj 2005 Share Napisano 1 Maj 2005 Ok jestem. Dwno nie speedowałem przez tą prackę do bitwy, Ale już ją skończyłem, więc czas zabrać się za szybsze robótki. Znowu speed na 3Dtotal. Tym razem tematem jest suszarka. Czas: 30 min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 1 Maj 2005 Share Napisano 1 Maj 2005 suszarka dość nietypowa w dodatku jakby z metalu ;) troche przesadziłeś z odbiciami nawet na kablu są refleksy ale modelik spoko ra wiesz robie tą animke -EDIT- (do postu poniżej) no rzeczywiście jednak nigdy nie widziałem metalowej suszary (jaki ja ograniczony jestem;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 1 Maj 2005 Share Napisano 1 Maj 2005 nie jak by z metalu ale z metalu zpodaje tu linka do orginału. Ja ją tylko trochę odnowiłem. SUSZARA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Altus Napisano 1 Maj 2005 Share Napisano 1 Maj 2005 Ja tez zrobilem sobie suszarke. Tylko najpierw zaczalem robic, a dopiero potem zaczolem się zastanawiac co chce uzyskac i dlatego to jest takie nijakie :( Ale Simple_man twoja jest elegancka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 1 Maj 2005 Share Napisano 1 Maj 2005 Altus nie wiem oczym ty do nas rozmawiasz. jest całkiem fajna nawet bym powiedział, że lepsza od mojej. POZDRO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 takie tam bochomazy, zczynając od silo, przez zbrusha na paincie skończywszy ;) pozdro. fajne szuszary :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 2 Maj 2005 Share Napisano 2 Maj 2005 aha tu szuszarki idą, no to suszara ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi