zonk Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 Taki tam speedzik, pierwszy raz w nowym zbrushu... Chcialem dac oczy jako sfery w subtoolsach a na nie taki fajny bialy material, ale wtedy zmienial mi sie material dla calej glowy i wlosow, nie tylko dla oczu ;/ Wie ktos jak sobie z tym poradzic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 zonk: jak ustawisz material i kolor to w gornym menu wlaczasz tryb mrgb i zakladce color klikasz w fill object -wtedy zaznaczony subobject wypełni sie wybranym kolorem i materialem i tak dla kazdego subtoola kolejny pan bez fryzury: sie pobawilem funkcja movie w zbruszu i zrobilem animacje obrotu tegoż modelu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 Łukasz Jaskólski swietny model !! 360 tez super :) dlugo sie taki "obrot" robi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 no super się prezentuje brawo Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 dzieki dzieki :) obrot to prosta sprawa zakladka movie/modifiers spinframes- ilosc klatek na pelen obrot (ja dalem 200) spincycles- ilosc obrotow size medium klikasz w turntable i model sie obraca&nagrywa pozniej mozesz sobie filmik odtworzyc w zb albo li eksportowac jako .mov i myk na jutuba masz tez opcje do nagrywania tego co robisz (np timelapse nagrywa tylko wtedy gdy dokonujesz zmian w modelu - fajne to do tutoriali ) wiecej tu: http://www.zbrush.info/docs/index.php/ZBrush_Home_Movies Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 Funkcja movie to bardzo miły dodatek do zb. Łukasz, co do główki to wydaje mi sie że szyja jest jakoś dziwnie umiejscowiona w stosunku do głowy, za bardzo do tyłu przesunięta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 a bo on sie garbi :P wlasnie se sprawdzilem tego tajmlapsa i niechcacy wyszedl taki widełotut: ze 40 minut rzezbilem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_krecik Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 O widzisz i już jest tutorial ;D dzięki stary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zonk Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 Dzieki za tutka i pomoc, lap repa ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 spokoloko :) wrzucam takiego misiaka com go robil jakis czas temu testujac subtoole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 20 Lipiec 2007 Share Napisano 20 Lipiec 2007 Łukasz Jaskólski : wypas modele ;) chyba najlepsze z tego watku ;) hmmm Ty to tak wszystko tabletem czy myszką dziergasz? :] pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue-Berry Napisano 20 Lipiec 2007 Share Napisano 20 Lipiec 2007 wiem ze to miejsce dla wipów ale zrobiłem to dość szybko wiec takiego sobie kwiatuszka zrobiłem :D P.S nie krytykujcie tak bo styczność z 3d max'em mam dopiero od 4 dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 [...] P.S nie krytykujcie tak bo styczność z 3d max'em mam dopiero od 4 dni Toż to tu sami życzliwi ludzie i łagodni jak baranki są =] ... Każdy musi od czegoś zacząć i kwiatuszki fajniusie ;P ... a teraz ja ... szybko sobie machnąłem taki scyzoryk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_krecik Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 Czy tylko ja nie widzę nic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue-Berry Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 Huter bardzo fajny ten twoj scyzoryk :D ja moze teraz pokaze co dzis zrobilem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 Czy tylko ja nie widzę nic ? To się tyczy mojej pracy czy ogólnie? :) Huter bardzo fajny ten twoj scyzoryk :D ja moze teraz pokaze co dzis zrobilem :D Prościutkie ale jak na początkującego super ... to może dziwne ale mój pierwszy model na max3d też była ławeczka ... ale mnie wtedy Życzliwi użytkownicy opierniczyli za proporcje ... ale w moim przypadku opierniczanie mobilzuje i teraz robie scyzoryki ... to też jak ktoś Cie kiedyś w przyszłości opierniczy traktuj to jako kurs ;P ... modeluj dalej ... modeluj coraz większe i trudniejsze modele ... szalej ... a zostaniesz zbawiony :-) ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_krecik Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 Tak widzę, że to mój problem :P Ja widzę hot link i tyle ; Dobra a teraz moja wydziergana morda człowieka, który chyba przez większość życia przebywał w pobliżu reaktora atomowego :D los go nie oszczędził. :p Ps Jak zrobić by zdjęcia, które tu wrzucam byłe "pełne" a nie zminimalizowane ;s sry za głupie pytanie ale nie wiem a parę razy coś kombinowałem, ale marnie się to kończyło :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 Tak widzę, że to mój problem :P Ja widzę hot link i tyle ; [...] Zaś teraz? [...] Ps Jak zrobić by zdjęcia, które tu wrzucam byłe "pełne" a nie zminimalizowane ;s sry za głupie pytanie ale nie wiem a parę razy coś kombinowałem, ale marnie się to kończyło :p TAG IMG do zastosowania ... [*img]adres do grafiki[/img] Bez gwiazki oczywiście ... jak podasz adres do grafiki w tym miejscu się ona załaduje ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_krecik Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 Dziękuje bardzo :] A i scyzoryk zacny :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 Huter: http://www.goods.pl/product/description/80/ ? Też go kiedyś wymodelowałem, ale chyba nie wrzucałem tutaj. I nawet te wywijaski na klindze odtworzyłem, splajnem :P chyba sobie kupię ten miecz, mam słabość do takich rzeczy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 22 Lipiec 2007 Share Napisano 22 Lipiec 2007 Huter: http://www.goods.pl/product/description/80/ ? Też go kiedyś wymodelowałem, ale chyba nie wrzucałem tutaj. I nawet te wywijaski na klindze odtworzyłem, splajnem :P chyba sobie kupię ten miecz, mam słabość do takich rzeczy :) Muszę Cię zmartwić ale nie wzorowałem się na tym ale ku dziwo BARDZO PODOBNYM ... tylko ten jest real, a tamtem to wyraźnie 3D model ... może to Twój miecz? Hehehe... nie chciałem robić duplikatu a jedynie inspiować się ... do tego ten miecz pewnie pojawi się w grze przy, której pracuje ... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 22 Lipiec 2007 Share Napisano 22 Lipiec 2007 Ja nie twierdzę, że się wzorowałeś akurat na tym, bo np. kształt tego miecza widziałem już gdzieś w paru miejscach, i to nie było http://www.goods.pl. swoją drogą to ja też nie wzorowałem się na mieczu z tej stronki, gdzieś na necie dorwałem rzut z góry i naszło mnie żeby wymodelować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_krecik Napisano 22 Lipiec 2007 Share Napisano 22 Lipiec 2007 A ja proponuje abyśmy komentowali prace użytkowników a nie kłócili się skąd wzięli inspiracje itp :D Miecz mi się podoba, choć jak dla mnie nie wydaje się ostry, za mocno wypukły w niektórych miejscach jest. Poza tym materiały by się inne przydały bo te troszkę słabe. Na modelowaniu się za bardzo nie znam więc o siatkę czy coś to prosić nie będę ;p Model na 7/10 wg mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 22 Lipiec 2007 Share Napisano 22 Lipiec 2007 A ja proponuje abyśmy komentowali prace użytkowników a nie kłócili się skąd wzięli inspiracje itp :D [...] Kto się kłoci?! :-) Miecz mi się podoba' date=' choć jak dla mnie nie wydaje się ostry, za mocno wypukły w niektórych miejscach jest. P[...'] Oryginał wygląda ostrzej ... ale ja to robiłem dla pewnej gry gdzie miecz ma być magiczny i świecić ... do tego ma służyć do leczenia i chronienia przed złem, a nie zabijania :-) ... [...] Poza tym materiały by się inne przydały bo te troszkę słabe. [...] Fakt... ale to speed modelling więc chodzi tu właściwie o model ... co do materiałów do gry będą super ;-) [...] Model na 7/10 wg mnie. ;P ... poczekaj aż wymodeluje ostrze krwi ... klinga będzie czerwona x] ... mam troche tych przedmiotów do wymodelowania ... łuki, cepy bojowe, katany, kusze... ehhh xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zonk Napisano 22 Lipiec 2007 Share Napisano 22 Lipiec 2007 Blue-Berry: fajne lawki, drzewko tez sam zrobiles ? :> Huter: ladny ten scyzoryk, to jest low poly? Wrzucam cos od siebie, tym razem nie sculpt ; ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_krecik Napisano 23 Lipiec 2007 Share Napisano 23 Lipiec 2007 No wiesz jak masz tego dużo no to trochę wyjaśnia, mam nadzieje, że prace pokażesz już z materiałami bo ciekawy jestem. Racja, że to speed ale materiały też wpływają na model. @Up : nie wiem czemu, ale mi się nie podoba :s Choć model nie jest zły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 23 Lipiec 2007 Share Napisano 23 Lipiec 2007 Huter jak zostało ci jeszcze troche broni do zrobienia to wrzuć renderki tutaj, zrobię wersję hi-poly :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 23 Lipiec 2007 Share Napisano 23 Lipiec 2007 [...] Huter: ladny ten scyzoryk, to jest low poly? tak Huter jak zostało ci jeszcze troche broni do zrobienia to wrzuć renderki tutaj, zrobię wersję hi-poly :) jak je zrobię ... czasu mam sporo więc się nie śpiesze ... :-) ... gra dopiero raczkuje ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_krecik Napisano 23 Lipiec 2007 Share Napisano 23 Lipiec 2007 Cholera żal mi że nie umiem modelować ;] tak to był miał base meshe ; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 autoportret. Okulary sie zagdzają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_krecik Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 Hmm bardzo fajne tylko coś nie podoba mi się to jak ręce się krzyżują. Tzn chodzi mi o to że jedna wchodzi w drugą ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 gordy no to teraz pojechales :D czysta poezja, nie wiem jak inni ale czuc mase czuc naprezenia miesni kurde czuc jego sile :D pewno ze mozna sie troche przyczepic ale nie ma po co :D pomecz go jeszcze bedzie super model :) mozesz pokazac baze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 basia: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 Gordy głowa średnia, ciałko super :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 Nad głową popracuje później. Mięcho rządzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEkoy Napisano 29 Lipiec 2007 Share Napisano 29 Lipiec 2007 A taki tam mój speed ( w sumie 1.5h z przerwa na pierdniecie). Ma całe bataliony błędów, ale na dzis juz nie mam siły do niego :) EDIT: Dla Hutera Tutaj niestety widok z boku, na którym to widać moje lenistwo co do malowania i troche modelowania ;) Jutro+ to poprawie Siata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 29 Lipiec 2007 Share Napisano 29 Lipiec 2007 DEkoy -> możesz pokazać z boku i siatke? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_krecik Napisano 29 Lipiec 2007 Share Napisano 29 Lipiec 2007 Ogólnie mówiąc to zepsułeś kształt :/ no i nie dorobiłeś niektórych rzeczy [ np. ucho ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 29 Lipiec 2007 Share Napisano 29 Lipiec 2007 Ucho faktycznie ŁOKROPNE :-) ... a nie dałoby się siatki bez wygładzenia? Bo takie siatki z reguły mi nic nie mówią jeśli chce się w model "wpatrzeć" ... chyba, że się nie da :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEkoy Napisano 29 Lipiec 2007 Share Napisano 29 Lipiec 2007 No fakt faktem, ze ucho nie dorobione, bo praktycznie sie nim w ogóle nie zajmowałem, tak samo jak pare innych elementów jak np. źrenice. Przypominam, ze to było tak na szybko, a nadający sie do pokazania był tylko front głowy. Bok i siatka była na zyczenie. W takim razie postaram sie jutro zrobic duzy update (swoja drogą to dopiero sie ucze - moja pierwsza praca ;) ) Robert_krecik -> kształ czaszki mi jak najbardziej odpowiada, dlatego taka jest, chyba ze mowa o karku, bo tu moga byc watpliwości. Tak jak napisałem, jutro update. EDIT UPDATE: Zrobiłem małą poprawe ucha, juz nic wiecej przy nim nie bede robic. Robie nastepna prace juz uwazając na te karygodne błędy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_krecik Napisano 30 Lipiec 2007 Share Napisano 30 Lipiec 2007 Powiem Ci, że ucho jest i tak słabe, ale skoro to twoja 1 praca to nie będę się czepiał :] Jeśli chodzi o kształt to może i tobie się podoba, ale mi nie do końca stąd ta uwaga. Powodzenia w nauce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 Szybki speed ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEkoy Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 Jesli max to na razie Ci dobrze idzie (a na niego mi to wygląda), jesli Zbrush to cała masa błedów :) UCHO!! (zemsta jest słodka :P) Grzbiet nosa bardzo waski, do reszty nie bede sie przyczepiał bo nie wiem co chciałes osiagnać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 Jesli max to na razie Ci dobrze idzie (a na niego mi to wygląda), jesli Zbrush to cała masa błedów :) A co ma piernik do wiatraka, jaki by nie był to program to jest źle, nie anatomicznie itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 Jesli max to na razie Ci dobrze idzie (a na niego mi to wygląda), jesli Zbrush to cała masa błedów :) UCHO!! (zemsta jest słodka :P) Grzbiet nosa bardzo waski, do reszty nie bede sie przyczepiał bo nie wiem co chciałes osiagnać Wiedziałem, że się ucha przyczepisz :-) ... Szczerze mówiąc to moja pierwsza głowa 3D x] ... mam już na swoim kompie drugą ładniejszą ... robie już przy niej 2h ... hehehe ... wzięło mnie ... nie wiem czemu ale po oglądnięciu filmu Artur i Minimki wzięło mnie na chęć nauki rigowanie i morphingu ... nie potrafię powiedzieć czemu ale cholernie mi się sposobała animacja minimków ... i chce coś w tym stylu osiągnąć ... a nie da się rigować i morphować jak się nie ma na czym to robić :-) ... moja wada polega na tym, że nigdy nie musiałem modelować obiektów głatkich z gęstą siatką (np. ciało człowieka) ... i cholera jest to wyzwanie ... zapaleńczo teraz modeluje głowy :-) ... parę dni temu zacząłem ale moje prace głów raczej nie przypominały, a to co zamieściłem chyba głowę przypomina? :-) ... trenuje dalej, a co :P ... sobie kiedyś minimka wymodeluje :P ... cholera ale mi się ten film spodobał :O _kuba_ -> Nie mogę zaprzeczyć :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_krecik Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 Dawaj dawaj Huter [ przepraszam :D ] bo stać Cię na dużo więcej. Ja za niedługo wrzucę robota ... robionego w wingsie ;D tylko dokończę. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 Dawaj dawaj Hunter bo stać Cię na dużo więcej[...] Gdyby nick się zgadzał to bym podziękował za dobre słowa :] ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEkoy Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 _kuba_ -> chciałem wyrazic przez to, ze wymodelowanie mordki w maxie jest duuuuuuuzo trudniejsze niz w zbrushu. Jesli to był by zbrush to smiech na sali - 10 min nad tym posiedział. Ale to jest max wiec ja mam respa do niego, bo modelowanie w wczesniej wymienionym programie nigdy mi nie szło i organika jest bardzo trudna (zrobiłem sobie raz base głowy, z ktorego korzystam w zbrushu, ale po ciezkiej walce). Ot co :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_krecik Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 Huter ... haha wbacz :D [ Dzisiaj, 00:01 - godzina = zmęczony byłem :DD ] sry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zonk Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 szybka glowka przed snem ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi