Napisano 23 Sierpień 200420 l Zabrałem się za nowy projekt. - Zorka 4 _6 Wkrótce kolejny update. Konstruktywna krytyka mile widziana.
Napisano 24 Sierpień 200420 l przydaloby sie, gdybys dal nam referki, lub chociaz jedno zdjecie, jak ten aparacik wyglada w rzeczywistosci. wtedy byloby latwiej ocenic. moim zdaniem gorna czesc jest taka troche za kwadratowa;]. ale jezeli tak jest w orginale to jest ok. ogolnie podoba mi sie.
Napisano 24 Sierpień 200420 l nie wiem czy to ten model ale tak to mniej wiecej wyglada http://www.infocam.co.kr/T4-Russ/images/4-zork-big.jpg co do modelu narazie fajnie wyglada
Napisano 24 Sierpień 200420 l Autor update właśnie się renderuje :) na tym etapie pracy nie krytykujcie (zbyt mocno) materiałów, bo z nimi to będą jazdy, ale to na koniec. >>rowrlink link drugi >>yaras
Napisano 25 Sierpień 200420 l zorka TAK pamietam ten aparat (mojej mamy ) ...osobiscie powiem tak ze preferuje (mam go ) Nikon D70 ale zorka to jak VV Garbus ...pierdzi , zezi ale to klasyk..tak samo z zorka ...fajny model powodzenia ... pozdro
Napisano 26 Sierpień 200420 l Autor a ile waży dobra.... poprawiłem trochę błędów i daję do wglądu poprawiony model wraz z fotką, na której się wzorowałem >>Zorka 4 _11_d_siatka_przod_sz
Napisano 27 Sierpień 200420 l Autor trochę update`ów: srr za słabe wartości samplowania cieni wkrótce kolejne update`y
Napisano 27 Sierpień 200420 l Piękny materiał obiektywu ( no może trochę zbyt błyszczący ale nie jestem pewien bo nie widziałem oryginału :), cały model też bardzo ładnie się prezentuje. Czekam na połączenie obiektywu z korpusem :) Pozdrawiam
Napisano 27 Sierpień 200420 l Autor thx chłopaki, >>Vorek >>hindusxxx Właśnie miałem już połączony obiektyw z korpusem i............. wszystkie paramerty "ustawione" .......... i wtedy Max przy save`wowaniu się wysypał :( i w dodatku nie zrobił backup`a
Napisano 27 Sierpień 200420 l jeżeli to są tylko tymczasowe materiały to już się nie moge doczekać finalnych :) dobrze że nic się nie stało z plikiem :)
Napisano 27 Sierpień 200420 l milusi...czekamy na renderka z materialami , a pro po moze bys wrzucil siateczke calosci ? :)
Napisano 27 Sierpień 200420 l Autor ładniutki, na obiektywie jest dekielek ? tak, jest- nie zrobiłem jeszcze dobrych szkiełek
Napisano 27 Sierpień 200420 l Autor a pro po moze bys wrzucil siateczke calosci ? :) zaraz dodam, tylko ziemniaki obiorę :) óLó
Napisano 28 Sierpień 200420 l Praca zaawansowana :-) Możesz mi przybliżyć, w jaki sposób stworzyłeś ten materiał matowego metalu?
Napisano 28 Sierpień 200420 l Autor Powiem tak: 1.materiał to nie wszystko 2.uzyskałem go za pomocą materiału i map MentalRay`a (w Max`ie 6)
Napisano 29 Sierpień 200420 l Na aparatach sie nie znam , wiec nie bede komentowal poprawnosci modelu. Ale pracka na tym etapie mi sie podoba. Powodzenia :)
Napisano 31 Sierpień 200420 l :D królik rządzi Mam praktikę która wygląda bardzo podobnie, piękna rzecz, życzę szybkiego końca pracy. Mam pytanie, oświetlasz to jakimś światełkiem area + GI czy mental ma jakieś inne wynalazki?
Napisano 31 Sierpień 200420 l Autor 4 światła typu "mr Area Spot" (o różnej mocy i stopniu wygaszenia) i 1 światło "mr Area Omni", render bez GI i FG (na tym etapie pracy szkoda marnować czasu na zabawę z tymi cudami), ps. królik chyba nie zostanie, dałem go tak tylko dla testu :)
Napisano 1 Wrzesień 200420 l Przygladam sie tem projektowi uwaznie i musze powiedzie szczerze ze jak narazie to kawal dobrej roboty :) Sam jestem ogromnym pasjonatem fotografii tym z wieksza przyjemnoscia tutaj zagladam. Oby tak dalej !!
Napisano 1 Wrzesień 200420 l Autor thx, za dobre słowa ps. następny update właśnie się renderuje, będzie on z niższym samplowaniem :( (wszystko przez szkołę, dlatego każda sekunda się liczy)
Napisano 2 Wrzesień 200420 l Autor ruska czy radziecka, wszyscy wiedzą o co chodzi ps. chodzi o radziecką :)
Napisano 2 Wrzesień 200420 l Autor Panowie, mam do was ważne pytanie: robić zabrudzenia na obiektywie (czyli odwzorowywać dokładnie model), czy dać "sterylne" materiały ? Liczę na szybką odpowiedź.
Napisano 2 Wrzesień 200420 l Autor ło, to nie wchodzi w gre :/ mam za slaby sprzęt, żeby animować to w "rozsądnej" jakości :( a jak z materiałem?
Napisano 2 Wrzesień 200420 l Autor kolejny update, może mało wnosi nowych rzczy :), ale pokazuje etapy pracy nad materiałem: dziś żadnych update`ów już nie będzie, trzeba materiały z matmy powtórzyć
Napisano 2 Wrzesień 200420 l bardzo śliczne materiały, super wychodzą. A co do Twojego pytanka: JASNE że rób zabrudzony/podniszczony :D takie aparaty mają klimat :) pozdrawiam
Napisano 2 Wrzesień 200420 l Autor thx chłopaki, takie wypowiedzi motywują do dalszej pracy :) będzie taki jaki jest w oryginale ( u mnie w domku :) ), chodzi tu o materiały :)
Napisano 2 Wrzesień 200420 l jak dostalem moejgo zenita z pol roku temu, to byl w idealnym stanie (po 18 latach lezenia w szafie) i nawet bateryjka dzialala, niestety ten film co byl w srodku juz dawno sie rozlecial (kruchy byl) radziecka sila hehehe