Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 140
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

przydaloby sie, gdybys dal nam referki, lub chociaz jedno zdjecie, jak ten aparacik wyglada w rzeczywistosci. wtedy byloby latwiej ocenic. moim zdaniem gorna czesc jest taka troche za kwadratowa;]. ale jezeli tak jest w orginale to jest ok. ogolnie podoba mi sie.

Napisano

zorka TAK pamietam ten aparat (mojej mamy ) ...osobiscie powiem tak ze preferuje (mam go ) Nikon D70 ale zorka to jak VV Garbus ...pierdzi , zezi ale to klasyk..tak samo z zorka ...fajny model powodzenia ...

pozdro

Napisano

Piękny materiał obiektywu ( no może trochę zbyt błyszczący ale nie jestem pewien bo nie widziałem oryginału :), cały model też bardzo ładnie się prezentuje. Czekam na połączenie obiektywu z korpusem :)

Pozdrawiam

Napisano

thx chłopaki,

>>Vorek

>>hindusxxx

Właśnie miałem już połączony obiektyw z korpusem i............. wszystkie paramerty "ustawione" .......... i wtedy Max przy save`wowaniu się wysypał :( i w dodatku nie zrobił backup`a

Napisano

:D

królik rządzi

Mam praktikę która wygląda bardzo podobnie, piękna rzecz, życzę szybkiego końca pracy.

Mam pytanie, oświetlasz to jakimś światełkiem area + GI czy mental ma jakieś inne wynalazki?

Napisano

4 światła typu "mr Area Spot" (o różnej mocy i stopniu wygaszenia) i 1 światło "mr Area Omni", render bez GI i FG (na tym etapie pracy szkoda marnować czasu na zabawę z tymi cudami),

ps. królik chyba nie zostanie, dałem go tak tylko dla testu :)

Napisano

Przygladam sie tem projektowi uwaznie i musze powiedzie szczerze ze jak narazie to kawal dobrej roboty :) Sam jestem ogromnym pasjonatem fotografii tym z wieksza przyjemnoscia tutaj zagladam. Oby tak dalej !!

Napisano

thx, za dobre słowa

ps. następny update właśnie się renderuje, będzie on z niższym samplowaniem :( (wszystko przez szkołę, dlatego każda sekunda się liczy)

Napisano

Panowie, mam do was ważne pytanie:

robić zabrudzenia na obiektywie (czyli odwzorowywać dokładnie model), czy dać "sterylne" materiały ?

Liczę na szybką odpowiedź.

Napisano

kolejny update, może mało wnosi nowych rzczy :), ale pokazuje etapy pracy nad materiałem:

Zorka%204%20_16_b_3.jpg

dziś żadnych update`ów już nie będzie, trzeba materiały z matmy powtórzyć

Napisano

bardzo śliczne materiały, super wychodzą. A co do Twojego pytanka: JASNE że rób zabrudzony/podniszczony :D takie aparaty mają klimat :)

pozdrawiam

Napisano

thx chłopaki, takie wypowiedzi motywują do dalszej pracy :)

będzie taki jaki jest w oryginale ( u mnie w domku :) ), chodzi tu o materiały :)

Napisano

jak dostalem moejgo zenita z pol roku temu, to byl w idealnym stanie (po 18 latach lezenia w szafie) i nawet bateryjka dzialala, niestety ten film co byl w srodku juz dawno sie rozlecial (kruchy byl)

radziecka sila hehehe