patryk1419 Napisano 22 Kwiecień 2013 Napisano 22 Kwiecień 2013 Witam, chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób mogę uzyskać taki efekt?
Miłosz3ds Napisano 22 Kwiecień 2013 Napisano 22 Kwiecień 2013 Cześć. Wiesz, szczerze mówiąc nie za dużo tutaj widać. Nie wiem w czym chcesz stworzyć tą teksturę, czy PS czy chodzi Ci o mapkę w Maxie. Jeśli max - na pewno możesz się pobawić noisem - zmienić wartość min i max, przez co uzyskasz "ostrzejsze" krawędzie wypukłości/zagłębień. No i typ noisa zmień na odpowiedni, w tym wypadku najlepiej będzie turbulence - ale działam z pamięci, sprawdź sam. :)
patryk1419 Napisano 22 Kwiecień 2013 Autor Napisano 22 Kwiecień 2013 Robię oczywiście w maxie. Udało mi się znaleźć zdjęcie przedstawiające całość. Bawię się teraz tym noise, ale nie mogę osiągnąć tych wypukłości.
Miłosz3ds Napisano 22 Kwiecień 2013 Napisano 22 Kwiecień 2013 Pamiętaj, że obiekt musi być zmapowany no i musisz mieć poprawną skalę - jeżeli nie masz to pobaw się parametrem "scale" żeby było cokolwiek widać. Możesz też pomixować różne mapki, porobić maski - cholernie dużo rzeczy da się zrobić wykorzystując tylko i wyłącznie dostępne w maxie mapki. :)
Damienza Napisano 24 Kwiecień 2013 Napisano 24 Kwiecień 2013 jeśli już ustawisz odpowiednie wartości noisa to potestuj też wartości bumpa od -1 do 1 albo i więcej
Mulholland Napisano 5 Maj 2013 Napisano 5 Maj 2013 Tak mi się widzi czy to nie jest czasem mapka "smoke".
GreenScreen Napisano 13 Maj 2013 Napisano 13 Maj 2013 Hej, Wydaje mi się, że podobny efekt uzyskasz dodając do Map -> Bump(Ustaw wartość na -50) -> Cellular -> W Cell Characteristics zmieniasz Circular na Chips oraz Size na 1,5 i Spread 1,0. Jeżeli jest za mała lub za dużo wgłębień to zwiększasz bądź zmniejszasz spread.
Rekomendowane odpowiedzi