Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W koncu sie zebralem i miedzy wiekrzymi prackami postanowilem pobawic sie w konstruktora broni maszynowej... Nic szczegolnie nadzwyczajnego ale zawsze cos sie pokaze ;]

Nimniejszym bluzgajcie do woli mosci Panowie (i Panie) i jakies

sugestyje bym poprosil ;]

Jak zwykle zaczynam od dupy strony, czyli skrzyni na ow karabin ;]

• Odpowiedzi 123
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dorob konia z tylu saloon wlej wody do tego i maz scenke .Narazie nie ma co oceniac skrzynia fajna ale gwozdzie bym dorobil chyba ze to kropelka sklejone daj cos wiecej co bedzie mozna ocenic ,ale powodzenia CKMa dawno nie bylo :)

Napisano

Masz szescie ze mam poczucie chumoru...

Nie sadze zeby mialy byc za grube, to potezne solidne pudlo, a ich nierownosc zalatwie teksturkami.

Jest juz trojnog, choc nadal karabinu brak ;]

Napisano

Dzieki ludziska,

Mi sie akurat ten trojnog nie zabardzo podoba bo jescze kupa roboty przy nim, ale wrzystko przedemna... Spawy to albo Tube Object nieco zmodyfikowany i dopasowany do obiektu z modyfikatorem Noice, lub w przypadku bardziej skomplikowanych form wytloczony Line Shape, tyz z Noicem ;] ..meen...

No i przechodzimy do sedna...

Zaczynamy od komory zamka:

Napisano

Wlasnie tak sie sklada, ze troche broni w domu mam ;]

Ale ten jest raczej skadanka z wyobrazni ;]

Bo UWAGA, CKM nie oznacza tu konkretnego modelu faktycznie istniejacej broni palnej, ale "jakis tam" Ciezki Karabin Maszynowy =:)

Napisano
Wlasnie tak sie sklada, ze troche broni w domu mam ;]

jesteś mordercą? czy kolekcjonujesz ? ;)

ładna ta broń , coś czuję piękny fiinał :)

pracuj dalej bo jest pięknie....

Napisano

Dzieki Salvator, he he niewiedzialem ze moje wypocinki moga byc dla kogos inspiracja ;], a tematu broni ktora posiadam wolalbym nie rozwijac ;)

Napisano

tratatatata.... to jest coraz bardziej piękne ... chlip chlip ... chcialbym cos takiego zamontowac na dachu mojego Tico .. ;) dach by sie ugioł ale co tam ...

Napisano

Noo mam nadzieję, że to nie wszystko... gdzie skrzynia z pierwszych renderków i gdzie jest teksturka??? przydałoby się też jakieś otoczenie do tego (np: zniszczona i podziurawiona kulami podłoga i na niej bardzo zniszczony poobijany CKM) ogólnie model jest spoko...

Napisano

Spokojnie, nad texturami caly czas pracuje, mam tylko problem co do aranzacji calej sceny ;( Kompletnie nie mam pomyslu co dalej z tym karabinem zrobic...

Tak jest chveti ;] djabel tkwi w szczegolach.

Rozgryzles mnie jestem terrorysta ;)

Zobaczymy, w krodce kolenejne rendery...

Napisano

W brew pozorom elementy nie musza byc swietnie widoczne zeby robily wrazenie, odbiorcy czasami wystarczy sama swiadomosc, ze one tam gdzies sa... ;]

Napisano

;]

Dlatego najpierw trzeba mu to sasugerowac i uwierzy we wrzystko: w zielone ludziki, archiwom x i obnizke podatkow...

Okejas ludziskas, kolejny progres. Trzeba sie za tekstory wziasc...

Pierwszy renderek wesolych pociskow:

Napisano
boze wymien tego rendera człowieku, praca narazie 7/10 , załątw sobie nowszego brazil(iszk)a. ;) narazie pozdro i powidzenia.

Rendera zabardzo nie wymienie bo (przynajmniej na razie) mnie na to nie stac... Naprawde fajnie pracuje sie na legalnym oprogramowaniu, sproboj kiedys....

Napisano
Rendera zabardzo nie wymienie bo (przynajmniej na razie) mnie na to nie stac... Naprawde fajnie pracuje sie na legalnym oprogramowaniu, sproboj kiedys....

w 100% sie zgadzam popieram chwale etc. Jak juz mowilem CKMIK mi sie podoba , animacja nie jest konieczna :P Ale jakas scena ofc!

Napisano

Dzieki, chodziasz jeden mnie rozumie...

Scenka bedzie napewno, tylko troche to potrwa.

Wpadlem nawet na pewien pomysl, jeno jezeli zdolam go zrealizowac to sam karabin przejdzie na drugi plan i przyjmie miano obiektu mniej szczegolowego ;]

bo bede musial zolnierza jakiegos do niego postawic, a z tym moze byc ciezko...

tzn. nie z sama postacia i oporzadzeniem, ale z ciuchami.

...i tu bede bardzo liczyl na wasza pomoc ;)

Napisano

No na legalnym sofcie się pracuje najlepiej polecam mój ulubiony OS : Linux :) tam trudno o nielegalny soft :) btw. Modeliki i teksturki świetne :)