Muhaho Napisano 25 Sierpień 2004 Napisano 25 Sierpień 2004 W koncu sie zebralem i miedzy wiekrzymi prackami postanowilem pobawic sie w konstruktora broni maszynowej... Nic szczegolnie nadzwyczajnego ale zawsze cos sie pokaze ;] Nimniejszym bluzgajcie do woli mosci Panowie (i Panie) i jakies sugestyje bym poprosil ;] Jak zwykle zaczynam od dupy strony, czyli skrzyni na ow karabin ;]
rowr Napisano 25 Sierpień 2004 Napisano 25 Sierpień 2004 Dorob konia z tylu saloon wlej wody do tego i maz scenke .Narazie nie ma co oceniac skrzynia fajna ale gwozdzie bym dorobil chyba ze to kropelka sklejone daj cos wiecej co bedzie mozna ocenic ,ale powodzenia CKMa dawno nie bylo :)
Muhaho Napisano 25 Sierpień 2004 Autor Napisano 25 Sierpień 2004 Tak tak gwozdzie, pracie bardzo. Mi to tez na poczatku przypominalo jakies koryto ;]
uncle Napisano 25 Sierpień 2004 Napisano 25 Sierpień 2004 nie za grube te dechy? i przy okazji jakos idealnie rowne hehe,
chveti Napisano 25 Sierpień 2004 Napisano 25 Sierpień 2004 hindus fajny koncept ;) eee.... na razie mało tego ...czekam na więcej
Muhaho Napisano 25 Sierpień 2004 Autor Napisano 25 Sierpień 2004 Masz szescie ze mam poczucie chumoru... Nie sadze zeby mialy byc za grube, to potezne solidne pudlo, a ich nierownosc zalatwie teksturkami. Jest juz trojnog, choc nadal karabinu brak ;]
nielot007 Napisano 25 Sierpień 2004 Napisano 25 Sierpień 2004 bardzo ladnie sie prezentuje ps. ladne spawy:P:P
chveti Napisano 25 Sierpień 2004 Napisano 25 Sierpień 2004 ps. ladne spawy:P:P Muhaho , stojaczek ładny a mógł byś powiedzieć jak je zrobiłeś(te spawy)?
Marcin Napisano 25 Sierpień 2004 Napisano 25 Sierpień 2004 pewnie snap3D (vertex) > spline > display mesh > noise ;) proste .... nie muhaho ?
Muhaho Napisano 25 Sierpień 2004 Autor Napisano 25 Sierpień 2004 Dzieki ludziska, Mi sie akurat ten trojnog nie zabardzo podoba bo jescze kupa roboty przy nim, ale wrzystko przedemna... Spawy to albo Tube Object nieco zmodyfikowany i dopasowany do obiektu z modyfikatorem Noice, lub w przypadku bardziej skomplikowanych form wytloczony Line Shape, tyz z Noicem ;] ..meen... No i przechodzimy do sedna... Zaczynamy od komory zamka:
Marcin Napisano 25 Sierpień 2004 Napisano 25 Sierpień 2004 hmm ... masz referki czy CKM`a w domu ? ;)
Muhaho Napisano 25 Sierpień 2004 Autor Napisano 25 Sierpień 2004 Wlasnie tak sie sklada, ze troche broni w domu mam ;] Ale ten jest raczej skadanka z wyobrazni ;] Bo UWAGA, CKM nie oznacza tu konkretnego modelu faktycznie istniejacej broni palnej, ale "jakis tam" Ciezki Karabin Maszynowy =:)
Muhaho Napisano 25 Sierpień 2004 Autor Napisano 25 Sierpień 2004 Dobra na dzisiaj to ostatni, przespie sie i zobaczymy co dalej ;]
Baton Napisano 25 Sierpień 2004 Napisano 25 Sierpień 2004 :OO widze ze nie przebierales w szczegolach :D
Muhaho Napisano 26 Sierpień 2004 Autor Napisano 26 Sierpień 2004 Ja tez lubie szczegolowe prace ;] mam nadzieje, ze nieprzesadzam, he he... Tymaczasem kolejny progresik:
Vorek Napisano 26 Sierpień 2004 Napisano 26 Sierpień 2004 Oby więcej takich modeli ! super detale. Czekam na więcej pozdro
chveti Napisano 26 Sierpień 2004 Napisano 26 Sierpień 2004 Wlasnie tak sie sklada, ze troche broni w domu mam ;] jesteś mordercą? czy kolekcjonujesz ? ;) ładna ta broń , coś czuję piękny fiinał :) pracuj dalej bo jest pięknie....
Salvator Napisano 26 Sierpień 2004 Napisano 26 Sierpień 2004 uu... inspirujące. Jutro robię coś w tym guście w wingsach bo skonam. ;] piękna robota. zegarmistrzowska
Muhaho Napisano 26 Sierpień 2004 Autor Napisano 26 Sierpień 2004 Dzieki Salvator, he he niewiedzialem ze moje wypocinki moga byc dla kogos inspiracja ;], a tematu broni ktora posiadam wolalbym nie rozwijac ;)
Muhaho Napisano 26 Sierpień 2004 Autor Napisano 26 Sierpień 2004 Laczymy trojnog z karabinem i mamy cos takiego: Za niedlugo dolacze render sceny...
DarK Napisano 26 Sierpień 2004 Napisano 26 Sierpień 2004 No ladnie ladnie :). Mozna powiedziec ze jest SEXY :D
Marcin Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 tratatatata.... to jest coraz bardziej piękne ... chlip chlip ... chcialbym cos takiego zamontowac na dachu mojego Tico .. ;) dach by sie ugioł ale co tam ...
tweety Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 Noo mam nadzieję, że to nie wszystko... gdzie skrzynia z pierwszych renderków i gdzie jest teksturka??? przydałoby się też jakieś otoczenie do tego (np: zniszczona i podziurawiona kulami podłoga i na niej bardzo zniszczony poobijany CKM) ogólnie model jest spoko...
THE MANYSH TRAFO Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 jak juz skączysz to dasz postrzelać? SZCZEGUŁÓW JAK MRÓWKÓW JESTEM ZA!
chveti Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 rozgryzłem Cię , jesteś terrorystą :D Ta broń jest piękna , dlatego że szczegółowa a jak wiadom piękno w nich tkwi :P
Muhaho Napisano 27 Sierpień 2004 Autor Napisano 27 Sierpień 2004 Spokojnie, nad texturami caly czas pracuje, mam tylko problem co do aranzacji calej sceny ;( Kompletnie nie mam pomyslu co dalej z tym karabinem zrobic... Tak jest chveti ;] djabel tkwi w szczegolach. Rozgryzles mnie jestem terrorysta ;) Zobaczymy, w krodce kolenejne rendery...
Pionier Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 na razie dobrze Ci idzie. Inna sprawa jak Ty to zrobisz w cala scenke. Pozyjemy .. zobaczymy, prawda?:)
uncle Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 scena cie zabije :) model ladny detal, ale bedziesz chyba renderowal 2000x2000 calosc zeby bylo je widac;)
Muhaho Napisano 27 Sierpień 2004 Autor Napisano 27 Sierpień 2004 W brew pozorom elementy nie musza byc swietnie widoczne zeby robily wrazenie, odbiorcy czasami wystarczy sama swiadomosc, ze one tam gdzies sa... ;]
uncle Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 gorzej jak odbiorca nie wie ze one tam sa:P
Muhaho Napisano 27 Sierpień 2004 Autor Napisano 27 Sierpień 2004 ;] Dlatego najpierw trzeba mu to sasugerowac i uwierzy we wrzystko: w zielone ludziki, archiwom x i obnizke podatkow... Okejas ludziskas, kolejny progres. Trzeba sie za tekstory wziasc... Pierwszy renderek wesolych pociskow:
Vorek Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 ładne ale czy łuska nie powinna być bardziej matowa ?
Muhaho Napisano 27 Sierpień 2004 Autor Napisano 27 Sierpień 2004 hmm... fakt, troche przesadzilem i poprawiam:
Marcin Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 daj gloossa na naboje .... tak z 88 ... w Material editor ;)
Hindus Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 boze wymien tego rendera człowieku, praca narazie 7/10 , załątw sobie nowszego brazil(iszk)a. ;) narazie pozdro i powidzenia.
Muhaho Napisano 27 Sierpień 2004 Autor Napisano 27 Sierpień 2004 boze wymien tego rendera człowieku, praca narazie 7/10 , załątw sobie nowszego brazil(iszk)a. ;) narazie pozdro i powidzenia. Rendera zabardzo nie wymienie bo (przynajmniej na razie) mnie na to nie stac... Naprawde fajnie pracuje sie na legalnym oprogramowaniu, sproboj kiedys....
Batou Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 Ładne tekstury, ładne modele. Czekam na wiecej :).
darkelf Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 fajnieee ja bym z tym animacje widzial :)
Muhaho Napisano 28 Sierpień 2004 Autor Napisano 28 Sierpień 2004 Ja raczej do animowanego wuska sam nie wsiade bo niezabardzo umiem prowadzic ;]
DarK Napisano 28 Sierpień 2004 Napisano 28 Sierpień 2004 Rendera zabardzo nie wymienie bo (przynajmniej na razie) mnie na to nie stac... Naprawde fajnie pracuje sie na legalnym oprogramowaniu, sproboj kiedys.... w 100% sie zgadzam popieram chwale etc. Jak juz mowilem CKMIK mi sie podoba , animacja nie jest konieczna :P Ale jakas scena ofc!
Muhaho Napisano 28 Sierpień 2004 Autor Napisano 28 Sierpień 2004 Dzieki, chodziasz jeden mnie rozumie... Scenka bedzie napewno, tylko troche to potrwa. Wpadlem nawet na pewien pomysl, jeno jezeli zdolam go zrealizowac to sam karabin przejdzie na drugi plan i przyjmie miano obiektu mniej szczegolowego ;] bo bede musial zolnierza jakiegos do niego postawic, a z tym moze byc ciezko... tzn. nie z sama postacia i oporzadzeniem, ale z ciuchami. ...i tu bede bardzo liczyl na wasza pomoc ;)
masater Napisano 28 Sierpień 2004 Napisano 28 Sierpień 2004 Rendera zabardzo nie wymienie bo (przynajmniej na razie) mnie na to nie stac... Naprawde fajnie pracuje sie na legalnym oprogramowaniu, sproboj kiedys.... No na legalnym sofcie się pracuje najlepiej polecam mój ulubiony OS : Linux :) tam trudno o nielegalny soft :) btw. Modeliki i teksturki świetne :)
Rekomendowane odpowiedzi