Karkosik Napisano 27 Czerwiec 2013 Napisano 27 Czerwiec 2013 (edytowane) Siemandejro wszystkim ! Dzisiaj mam dla Was świeżo wypieczoną graficzke. Jest robiona na podstawie jednego z konceptów z conceptships.blogspot.com czy cos tam. Mamy tutaj sporą dawke 2D, ale taki miałem zamiar od początku. By szybko bez teksturowania osiągnąc spoko efekty. Teraz pytanie czy sie udało ? ;) Karkoś @UP! Edytowane 27 Czerwiec 2013 przez Karkosik
Kramon Napisano 27 Czerwiec 2013 Napisano 27 Czerwiec 2013 dałeś ciała ze smugami na końcu skrzydeł model mógłby mieć więcej detalu w sumie, i w sumie skoro jest taki minimal to ja bym go zrobił w takiej białej perle taki czysty klimat i świat też jakiś taki czysty wiesz o co biega. Ale nie jest źle. Szkoda że tylko jedna klatka. Mam nadzieję że to nie jest ^^ słynne: it is totaly crap from any angle apart from this one!
Thunder Napisano 27 Czerwiec 2013 Napisano 27 Czerwiec 2013 Kramon, w białym wg mnie by to nie wyglądało i byłoby pójściem na łatwizne. W tym klimacie co jest teraz wygląda to świetnie więc nie ma po co go zmieniać.
Kramon Napisano 27 Czerwiec 2013 Napisano 27 Czerwiec 2013 Kramon, w białym wg mnie by to nie wyglądało i byłoby pójściem na łatwizne. W tym klimacie co jest teraz wygląda to świetnie więc nie ma po co go zmieniać. Biał jest kolor który jest trudnym ponieważ strasznie pokazuje bryłe kształt i design. Jak coś nie jest perfekcyjne idealne i cudne to nie będzie wyglądało w białym dobrze :> Po za tym zrobić ciekawą pracę w bieli jest bardzo trudno. I stwierdził bym że dużo prościej jest nawalić zardzewiałych tekstur
Karkosik Napisano 27 Czerwiec 2013 Autor Napisano 27 Czerwiec 2013 @Kramon: No ok. Tyle, że tutaj nie chodziło o jakies minimalistyczne, syntetyczne rendery w kolorze białym. W tej scenie chodzi o to, żeby pokazać przelot jakiegoś rodzaju myśliwców/zwiadowców. Ten statek w żadnym przypadku nie miał być idealny i cudny. Tym bardziej nie uważam, że ten statek jest minimalistyczny czy też ma prosty design. Nie każdy statek musi być masywnym krążownikiem z karabinami i laserami. Może równie dobrze być lekkim, szybkim statkiem z lekką ażurową konstrukcją. Do tego te wywody na temat bieli to dla mnie straszne bzdury. Biel często "zjada" bryłe nie ukazując przy tym wielu detali. W ogóle to nie rozumiem sensu takich komentarzy. Wrzucam prace zniszczałego już statku, a pierwsze co Ci sie narzuca to że lepiej wyglądałby w bieli ... Mógłbyś ten komentarz napisać praktycznie pod każdą pracą i by pasował tylko sensu brak. @FF@fishinthewater@Thunder: Dziąks chuopaki!
NV Napisano 27 Czerwiec 2013 Napisano 27 Czerwiec 2013 Świetne ! model był w całości podmalowany w ps ? pokaż może wersje bez post :)
Karkosik Napisano 27 Czerwiec 2013 Autor Napisano 27 Czerwiec 2013 @NV: Tiaa całość była podmalowywana. Tutaj czystka: http://i.imgur.com/p1O0rAQ.jpg
tomerk Napisano 29 Czerwiec 2013 Napisano 29 Czerwiec 2013 Bardzo fajny obrazek! Jedyna uwaga jaka mi się nasuwa to taka, że gdyby pokazd leciał tak szybko że odrywaly by się strugi kondensacyjne to powierzchnia wody byla by zaburzona przez fale uderzeniową. Dodało by to sporo realizmu. W każdym razie i tak bardzo ladny obrazek. Pozdro.
09121986 Napisano 20 Lipiec 2013 Napisano 20 Lipiec 2013 Bardzo fajnie wyszło , szkoda tylko że się nie rusza :)
Rekomendowane odpowiedzi