Napisano 19 Lipiec 201311 l Fundacja Blender wydała właśnie nową wersją Blendera oznaczoną numerem 2.68. Więcej informacji w rozwinięciu. Pełna treść: Blender 2.68
Napisano 20 Lipiec 201311 l no właśnie a w sumie ten news tak trochę napisany na siłe, kiedyś te newsy był długie wszystko ładnie było opisane i pokazane i zawsze była dyskusja a tak to lipson. Jak wyszedł max 2014 to było chyba z 50 newsów. Mimo tego żę ten blender ma więcej nowości od maxa hahaha
Napisano 20 Lipiec 201311 l Kramon, to trzeba było napisać dłuższego newsa i zgłosić Adkowi. A co do Blendera, to bardzo fajne wydanie. Skoncentrowali się na usprawnieniu paru narzędzi, przyśpieszeniu Cyclesa, poprawie błędów, a poza tym i tak parę fajnych nowości doszło. Dobry release.
Napisano 20 Lipiec 201311 l Autor To fakt. Ale dłuższe newsy pisał n-pigeon. On na pewno mógłby szczegółowo powiedzieć to i owo. Ja napisałem informację z linkiem do źródla. Ciężko mnie osobiście się rozpisywać więcej o nowościach - link na wiki Blendera jest dosyć*klarowny, a nie wiem czy kopiowanie tego tutaj ułatwiłoby sprawę.
Napisano 20 Lipiec 201311 l Od tej wersji działają włosy na GPU i Cycles jest chyba pierwszym silnikiem, który dźwignął tego typu ficzer :)
Napisano 20 Lipiec 201311 l http://render.otoy.com/newsblog/?p=156 Octane było jednak pierwsze, nie mniej i tak nieźle.
Napisano 20 Lipiec 201311 l Niedawno wyszedł Octane 1.2 i nie zauważyłem opcji by renderować włosy inaczej niż przez instancing (który oczywiście jest już w Cyclesie od milionów lat ;) ).