Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 5,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

no właśnie a w sumie ten news tak trochę napisany na siłe, kiedyś te newsy był długie wszystko ładnie było opisane i pokazane i zawsze była dyskusja a tak to lipson.

Jak wyszedł max 2014 to było chyba z 50 newsów. Mimo tego żę ten blender ma więcej nowości od maxa hahaha

Napisano

Kramon, to trzeba było napisać dłuższego newsa i zgłosić Adkowi.

A co do Blendera, to bardzo fajne wydanie. Skoncentrowali się na usprawnieniu paru narzędzi, przyśpieszeniu Cyclesa, poprawie błędów, a poza tym i tak parę fajnych nowości doszło. Dobry release.

Napisano
  • Autor

To fakt. Ale dłuższe newsy pisał n-pigeon. On na pewno mógłby szczegółowo powiedzieć to i owo. Ja napisałem informację z linkiem do źródla. Ciężko mnie osobiście się rozpisywać więcej o nowościach - link na wiki Blendera jest dosyć*klarowny, a nie wiem czy kopiowanie tego tutaj ułatwiłoby sprawę.

Napisano

Od tej wersji działają włosy na GPU i Cycles jest chyba pierwszym silnikiem, który dźwignął tego typu ficzer :)

Napisano

Niedawno wyszedł Octane 1.2 i nie zauważyłem opcji by renderować włosy inaczej niż przez instancing (który oczywiście jest już w Cyclesie od milionów lat ;) ).