Berger Napisano 27 Lipiec 2013 Napisano 27 Lipiec 2013 (edytowane) Witam, Ostatnio stwierdziłem, że szkoda mi zostawiać ten koncept bez jakiegoś dedykowane renderu, tak więc na luzie wczoraj ciągu godzinki powstało proste studio i te renderki. Przy okazji pobawiłem się vray carpaint i iesami :P Sam koncept miałem jeszcze zmieniać ale stwierdziłem, że nie będę mu poświęcał więcej czasu, przynajmniej w tej formie, a rendery zostawię jako "3D szkic". Samo założenie konceptu było dość proste - torowa zabawka luźno bazująca na W154 - ot taka zabawka dla ludzi co mają za dużo kasy w ogródku. Klient dostawałby silnik, klatkę, kierownice, trochę wycieraczek i kupkę metalu i tworzyw. Wiem, że ktoś tam przebąknie, że można było dać więcej detalu do lamp, zawieszenia, felg, lepsze aa itd. jednak chce to zamknąć w jednym stwierdzeniu "szkic 3D" :) Powoli kształtuje mi się pomysł na pełen koncept samochodu ale tego nie podejmę się teraz ponieważ chce skończyć SLSa. Tworzone tradycjnie 3ds max, vray, postprodukcja w PS. Zapomniałem jeszcze dodać, że opony są autorstwa ReflectVision'a, a w zasadzie ich mapa :) Pozdrawiam Edytowane 28 Lipiec 2013 przez Berger Dodane 2 nowe ujęcia
xmass Napisano 29 Lipiec 2013 Napisano 29 Lipiec 2013 Berger coś ty zrobił! Taki fajny model a studio tak odbiega! Ja rozumiem że to szkic 3d i że już Ci się nie chce;) ale wg mnie mogłeś wstrzymać się troszke, posiedzieć przy pracy i zgarnąć ***** w galerii a tak nici :) Refleksy wogóle nie przemyślane i randomowe, i ogólnie troche za ciemno. Te lensflary za bardzo przyciągają wzrok IMO. Ale ja tam się nie znam :) Ale może masz racje. Trzaskaj SLSa. I tak zgarniesz 5 starsów:) Pozdr.
Karkosik Napisano 29 Lipiec 2013 Napisano 29 Lipiec 2013 Ja też uważam że troszke sie pospieszyłeś z wystawianiem tego. Poczekałbyś miesiąc/dwa i by Ci chęci wróciły i byś to od...picował. A tak to mamy teraz właśnie szkic 3d który jak najbardziej nadaje sie do galerii tylko pytanie czy jest sens? Auto jako concept ciekawe. Tył mnie przekonuje w 100%. Bardzo podobają mi sie takie garby. Do tego te światła fajnie sie wpasowują. Co do przodu mam mieszane wrażenia. Nic poza gwiazdą nie przemawia za tym że to mercedes i o ile w tym modelu ciężko jakoś nawiązać czymkolwiek do mercedesa bo nawet oryginał w154 był odmienny od wszystkich mercedesów to wydaje mi się że mogłeś bardziej nawiązać właśnie do oryginału (kształtem grilla/ umiejscowieniem loga/ czymkolwiek). Tak teraz mamy losowy twór, któremu możemy przypiąć logo bugatti czy innej oldschoolowej rajdówki i też bedzie pasować. Czegoś tu brakuje wg. mnie. Do tego studio, które wygląda jakbys losowo w hdr studio klikał na auto dodając nowe światła. Nic tu nie podkreśla bryły którą można by fajnie w szybki sposób wydobyć. Do tego "szkic3d" nie jest suprawiedliwieniem niskiego aa któe mozna podbić w ćwierć sekundy i lamp do których wystarczył by jakiś gradient/pattern zeby nie świeciły tak równomiernie. To są naprawde chwile zwłaszcza że rendery trzaskasz nie od dzis. A z doświadczenia wiem, że takie niedoskonałości bardzo ujmują końcowemu efektowi. Aaaa i te flary. My God - skończ z nimi. Nie wyglądają fajnie, a odciągają wzrok chyba równie dobrze co goła baba. Ja bym dał całościowo 4*. Ale nie dam nic bo za koncept to piąteczka, a za reszte to max 3 - dlatego sie wstrzymam. Może kiedyś wrócisz i od...picujesz to ;) Pozdro.
Sebazx6r Napisano 29 Lipiec 2013 Napisano 29 Lipiec 2013 Ile mozna jeden model klepac. Dobrze ze skonczyles. Ladnie :).
Rekomendowane odpowiedzi