Zernat Napisano 5 Sierpień 2013 Napisano 5 Sierpień 2013 Witam. Mam pewien problem, mianowicie vertexy nie chcą mi się zweldować. Oto focia: http://imageshack.us/a/img199/3960/wk1i.jpg Zaznaczam vertexa marquee selection, widzę, że zaznaczyły się dwa, a więc klikam Fuse i Weld i nic się nie dzieje :/ Czy może ktoś wie o co chodzi ? Z góry dziękuję za pomoc i Pozdrawiam.
DuzeZ Napisano 5 Sierpień 2013 Napisano 5 Sierpień 2013 (edytowane) Siemka, generalnie pracuje w Mayce więc nie wiem czy dobrze kojarzę. Powiedz mi czy jesteś pewien że zaznaczone są dwa vertexy? Czy to nie są czasem dwie różne line? Zastanawiam się jak to jest w maxie, czy czasem nie jest tak, że aby połączyć vertexy dwóch line trzeba je złączyć w maxie bodajże attach (?) ----- Wybacz, teraz widzę, że są zaznaczone 2 vertexy ;] Edytowane 5 Sierpień 2013 przez DuzeZ
Pawelkos Napisano 5 Sierpień 2013 Napisano 5 Sierpień 2013 Moze sprobuj "Fuse" a potem weld, a jak nie zadziala to sprobuj Break na tych weteksach, potem fuse i weld
mafida Napisano 5 Sierpień 2013 Napisano 5 Sierpień 2013 (edytowane) W spline/line nie zweldujesz vertexów w ten sposób jak pokazujesz na obrazku. Do zrobienia powierzchni nie musisz weldować, wystarczy umieścić w tym samym miejscu. Edytowane 5 Sierpień 2013 przez mafida
Dynamico Napisano 5 Sierpień 2013 Napisano 5 Sierpień 2013 Linia chyba z definicji może mieć tylko dwa końce. Ty próbujesz stworzyć obiekt geometrycznie raczej nieprawidłowy.
Zernat Napisano 5 Sierpień 2013 Autor Napisano 5 Sierpień 2013 (edytowane) Rozumiem, no ale przecież powinno się dać, dlaczego się nie da ? Jest to niemożliwe w sposób który ja to chciałem zrobić czy tak ogólnie nie da się weldować vertexów w splajnach ? @Edit: Dynamico miał chyba rację, pokombinowałem trochę z zaznaczaniem splajnów w jednym splajnie (były attachowane i potraktowane booleanem) i okazało się, że tam dwa sppajny zachodzą na siebie, a więc usunąłem obydwa i ręcznie połączyłem dwa vertexy w splajna tam gdzie go potrzebowałem, a więc można powiedzieć, że problem solved ^^ Dzięki za pomoc :) Edytowane 5 Sierpień 2013 przez Zernat
Rekomendowane odpowiedzi