adek Napisano 19 Sierpień 2013 Napisano 19 Sierpień 2013 The Best Dead Rising 3 Trailer Ever to najnowsza animacja do gry Microsoft Studios wykonana przez firmę Blur. Pełna treść: The Best Dead Rising 3 Trailer Ever
PLS Napisano 19 Sierpień 2013 Napisano 19 Sierpień 2013 hemm...z jednej strony nie dziwi mnie, że to Blur bo ogólnie świat/otoczenie wygląda bardzo realistycznie, na początku myślałem że to prawdziwy film. Z drugiej jednak strony twarze postaci są...zbyt sztuczne jak na Blura. Porównując ten cinematic do Elder Scrolls Online jasno widać różnice w postaciach. Myślałem, że Blur będzie już cały czas stosować skany. Dlatego moim zdaniem pod względem wykonania bohaterów nasze PI (z Wiedźminem) przebiło tym razem Blura. Za to od strony animacji jest lepiej, postacie świetnie się poruszają - tak samo samochód. Gdyby pozakładać wszystkim postaciom kominiarki na głowy to pewnie wiele osób nie skumałoby że to cg:]
hubert Napisano 19 Sierpień 2013 Napisano 19 Sierpień 2013 O, w koncu to wypuscili ( projekt byl skonczony ponad rok temu ). Co do animacij twarzy to rzeczywiscie wyglada to bardzo slabo... Twarz glownego bohatera byla skanowana, ALE... miesiac przed nagrywaniem ruchu twarzy w Mova... W tym czasie ten sam aktor zdazyl przybrac na wadze 40 funtow! ( do innej roli ) i nagrany ruch bardzo kiepsko wygladal na zeskanowanej wczesniej, mniej pucolowatej twarzy. Na zmiany nie bylo juz budzetu... Moral z tego taki, ze uzywajac face capture/ scanning trzeba trzymac aktorow na dietetycznej smyczy, do smageo konca produkcji ;) h. blur
plasti Napisano 19 Sierpień 2013 Napisano 19 Sierpień 2013 lokacje pro, ludzie i zombiaki bardzo slabi i pokraczni.... przy turbowalcu poleglem..... dobrze ze nie gram w takie gry.....
Nezumi Napisano 20 Sierpień 2013 Napisano 20 Sierpień 2013 Over the top motocyklo-walec miazdzy :D Doslownie. Ale Wiedzmin z PI jak dla mnie bije jakoscia na glowe ten filmek. Nie watpie ze sa ku temu powody, ze wyglada jak wyglada ale... No tym razem PI gora. I miejmy nadzieje ze tak pozostanie ;)
xmass Napisano 20 Sierpień 2013 Napisano 20 Sierpień 2013 Environment bardzo przypadł mi do gustu, tak jak ogólna rozwałka i fragment z samochodem. Turbowalec mną wstrząsnął - wykonanie świetne, parsknąłem śmiechem ale taki już klimat DR. Jak koledzy wcześniej mówili ludzie nie pasują troszke pod względem wykonania, jakby z innej bajki o zombi ;)
blinq Napisano 20 Sierpień 2013 Napisano 20 Sierpień 2013 Scena z walcem jak z Drużyny A ;) I śmieszne jest to, że jak bohaterowie chcą sobie pogadać to zombiaki poruszają się w tempie kilometra na dwie godziny a jak nie ma dialogów to sa całkiem żwawe ;) Ale wykonanie full pro.
Gość ant-3d Napisano 20 Sierpień 2013 Napisano 20 Sierpień 2013 po wiedzminie to te postacie sa slabe :)
Baggins Napisano 20 Sierpień 2013 Napisano 20 Sierpień 2013 Hubert - dzięki za info o produkcji. Powiedz jeszcze jak było z terminami. Ile mieliście na to czasu. Bardzo mi się światełko podoba, jak zwykle. Najmniej to nawet nie tyle animacja co pomysł i scenariusz. Ale ja nie jestem targetem.
hubert Napisano 20 Sierpień 2013 Napisano 20 Sierpień 2013 Hubert - dzięki za info o produkcji. Powiedz jeszcze jak było z terminami. Ile mieliście na to czasu. Bardzo mi się światełko podoba, jak zwykle. Najmniej to nawet nie tyle animacja co pomysł i scenariusz. Ale ja nie jestem targetem. Hej Baggins. Nie bylem częścią projektu wiec mam mniej info. Czasu z tego co pamiętam było tyle co zwykle. Bardzo dużo kasy poszło na development nowego systemu do generowania tłumów. Mniej zostało na porządny rig i moprhy korekcyjne do twarzy... A przy Mova to jest bardzo ważne i dodaje te dodatkowe 10% jakości ( The Curious Case of Benjamin Button ). Scenariusz i dialogi...przemilcze :) h. blur
polka dot Napisano 20 Sierpień 2013 Napisano 20 Sierpień 2013 walec przypomniał mi czasy jedynki Carmageddon. ;)
CzAk1 Napisano 21 Sierpień 2013 Napisano 21 Sierpień 2013 Ładne, ale głupie strasznie. Ale podoba mi się ten dystans i przemycony humor. Miłą odmiana po tych wszystkich "poważnych" produkcjach o Zombie.
Kusanagi Napisano 21 Sierpień 2013 Napisano 21 Sierpień 2013 a Cinematiki to mialy byc madre kiedys ?
Rekomendowane odpowiedzi