adek Napisano 15 Wrzesień 2013 Napisano 15 Wrzesień 2013 Firma Fabric Engine zamieściła trzy filmy demonstrujące ostatnie osiągnięcia związane z rendererem czasu rzeczywistego w 3ds max tej firmy (RTR). Pełna treść: Fabric Engine
Monio Napisano 15 Wrzesień 2013 Napisano 15 Wrzesień 2013 Troche nie ogarniam co robią ci goście. Może mi ktoś to rozjaśnić? Jakieś muscle systemy, własny framework i api, własne renderery. Oni mają jakiś sprecyzowany cel czy robią swój własny kombajn 3d który tylko korzysta z interfaceu innych softów?
SYmek Napisano 15 Wrzesień 2013 Napisano 15 Wrzesień 2013 Idą z duchem czasu. Wiedzą, że dziś nie liczy się interface, ale technologia pod nim i że stare duże programy mają problem ze zmianą paradygmatu, bo są za duże i za stare, więc budują środowisko do rozwiązywania lokalnych problemów produkcyjnych i chcą się z tym wcisnąć między Adsk a użytkowników. Pomyśl o ICE w Softimage (który napisali Ci sami ludzie). Takie pluginy na sterydach.
legomir Napisano 16 Wrzesień 2013 Napisano 16 Wrzesień 2013 SYmek a ludzie od ICE nie robię tego samego teraz przypadkiem z Naiadem(Bifrostem)? Przynajmniej tak to zrozumiałem z artykułu na FXguide. Adku nie wypadałoby umieścić oprócz Maxa video do Mayi, Softimage i czego tam jeszcze było?
deshu Napisano 16 Wrzesień 2013 Napisano 16 Wrzesień 2013 (edytowane) No prezentacje dość chaotyczne. Projektcja jest bardzo przyjemna. Za to Dof w viewporcie? Import fbx do "proxy"? Nie wyobrażam sobie, by to jakoś miało współpracować z nienatywnymi rendererami, materiałami, kamerami itd. Render trwa, wiec oglądam ich kanał na vimeo. To zrobiło na mnie niemałe wrażenie: https://vimeo.com/73417850 Edytowane 16 Wrzesień 2013 przez deshu
olaf3de Napisano 17 Wrzesień 2013 Napisano 17 Wrzesień 2013 SYmek a ludzie od ICE nie robię tego samego teraz przypadkiem z Naiadem(Bifrostem)? Przynajmniej tak to zrozumiałem z artykułu na FXguide. Skoro SYmka nie ma... :) ( z dobrego źródła wiem że Bifrosta robi Marcus Nordenstam, Profesor Robert Bridson i jeszcze dwie tęgie głowy czyli "ex" Exotic Matter od Naiada).
Rotomonks Napisano 17 Wrzesień 2013 Napisano 17 Wrzesień 2013 To proste, część zespołu ICE stanowi teraz Fabric Engine, a druga część w Autodesku połączyła się z zespołem Naiada i razem pracują nad Bifröst.
Rekomendowane odpowiedzi