Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 4,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Troche nie ogarniam co robią ci goście. Może mi ktoś to rozjaśnić? Jakieś muscle systemy, własny framework i api, własne renderery. Oni mają jakiś sprecyzowany cel czy robią swój własny kombajn 3d który tylko korzysta z interfaceu innych softów?

Napisano

Idą z duchem czasu. Wiedzą, że dziś nie liczy się interface, ale technologia pod nim i że stare duże programy mają problem ze zmianą paradygmatu, bo są za duże i za stare, więc budują środowisko do rozwiązywania lokalnych problemów produkcyjnych i chcą się z tym wcisnąć między Adsk a użytkowników. Pomyśl o ICE w Softimage (który napisali Ci sami ludzie). Takie pluginy na sterydach.

Napisano

SYmek a ludzie od ICE nie robię tego samego teraz przypadkiem z Naiadem(Bifrostem)? Przynajmniej tak to zrozumiałem z artykułu na FXguide.

Adku nie wypadałoby umieścić oprócz Maxa video do Mayi, Softimage i czego tam jeszcze było?

Napisano

No prezentacje dość chaotyczne.

Projektcja jest bardzo przyjemna.

Za to Dof w viewporcie? Import fbx do "proxy"?

Nie wyobrażam sobie, by to jakoś miało współpracować z nienatywnymi rendererami, materiałami, kamerami itd.

Render trwa, wiec oglądam ich kanał na vimeo.

To zrobiło na mnie niemałe wrażenie:

https://vimeo.com/73417850

Edytowane przez deshu

Napisano

SYmek a ludzie od ICE nie robię tego samego teraz przypadkiem z Naiadem(Bifrostem)? Przynajmniej tak to zrozumiałem z artykułu na FXguide.

Skoro SYmka nie ma... :)

( z dobrego źródła wiem że Bifrosta robi Marcus Nordenstam, Profesor Robert Bridson i jeszcze dwie tęgie głowy czyli "ex" Exotic Matter od Naiada).

Napisano

To proste, część zespołu ICE stanowi teraz Fabric Engine, a druga część w Autodesku połączyła się z zespołem Naiada i razem pracują nad Bifröst.