keid Napisano 26 Wrzesień 2013 Napisano 26 Wrzesień 2013 (edytowane) Witam, Wraz z użytkownikiem hofmonek chcielibyśmy zaprezentować krótki film. Jest to jedna z pierwszych animacji, które wykonaliśmy. Modele: 3ds Max Render: Mental Ray Post processing: Photoshop Projekt na Behance Edytowane 3 Sierpień 2014 przez keid
Gość yon Napisano 26 Wrzesień 2013 Napisano 26 Wrzesień 2013 jak zrobiliscie postpro w fotoszopie?! :D na skryptach klatka po klatce?! Mi tam sie podoba. Widac troche brakow, to ogolnie trzyma klimat ("wnuczek 3D" ;) i milo sie oglada, plastyka tez jest ciekawa. Ogolnie gratuluje i zycze kolejnych, jeszcze ciekawszych produkcji.
keid Napisano 26 Wrzesień 2013 Autor Napisano 26 Wrzesień 2013 (edytowane) tak, pare gradient map na akcjach :D. Choć nie tylko. Edytowane 27 Wrzesień 2013 przez keid
blinq Napisano 27 Wrzesień 2013 Napisano 27 Wrzesień 2013 Bardzo fajne :) Pomysł i stylistyka na plus. Szkoda trochę, ze animacje postaci kuleje - całość na tym sporo traci. Ale ogólnie super! Gratulacje!
Kramon Napisano 27 Wrzesień 2013 Napisano 27 Wrzesień 2013 tak, pare gradient map na akcjach :D. Choć nie tylko. Ja właśnię nie wiem dlaczego ludzie się tak dziwią po to sa te akcje działa to całkiem fajnie i sprawnie. Dobra akcja i leci :>
Thx Napisano 30 Wrzesień 2013 Napisano 30 Wrzesień 2013 przez tą geometryczna stylizację przypomina mi teledysk Dire Straits - Money For Nothing, duży szacun
ttaaddeekk Napisano 30 Wrzesień 2013 Napisano 30 Wrzesień 2013 swietne! nawet przeslanie mi siadlo. pokombinujecie cos z compositingiem przy nastepnych animacjach, bo czasami pare suwakow zmienia znacznie poziom pracy. jak znacie photoshopa to after effects nie sprawi problemow. powodzenia w przyszlosci :):)
rozpruwacz Napisano 30 Wrzesień 2013 Napisano 30 Wrzesień 2013 Podoba mi sie, fajne, gratulacje. Keid, prosze cie, zedytuj swoj pierwszy post, bo slowa "zesmy" nie ma w polskim jezyku z tego co mi sie wydaje.
Juliusz Napisano 1 Październik 2013 Napisano 1 Październik 2013 Jeśli chodzi o stylistykę, to kojarzy mi się z shortem 'Between bears' (jest na vimeo). Pasuje do motywu składanych samolotów, więc na plus. Natomiast w kwestii przesłania i ogólnej atmosfery, to powiem brutalnie - typowa polska animacja. Szara, beznadziejna rzeczywistość. Im dłużej myślę o fabule, tym bardziej mnie dołuje. Ale ogólnie filmik, jako jedno z pierwszych dokonań, to na plus. Warsztat (w tym animacja) przyjdzie wraz z doświadczeniem. Życzę powodzenia w następnych realizacjach.
skocu Napisano 1 Październik 2013 Napisano 1 Październik 2013 Praca kamery, rozwój akcji, narracja jak u Dziadka - bez przewijania nie da rady. Koncept i klimat fajny.
Bielo^ Napisano 2 Październik 2013 Napisano 2 Październik 2013 Jak dla mnie front całkowicie zasłużony i pomysł rewelacyjny. Mi ta długość odpowiadała, choć fakt - ciężko mnie znudzić, a tutaj mogłem się spokojnie rozluźnić nim akcja rozwinęła się na dobre. Finisz mnie zmiażdżył - wielki szacunek ode mnie. Pozdrawiam
zio_mal Napisano 2 Październik 2013 Napisano 2 Październik 2013 gratuluje ukończenia projektu:) mimo kulejącej animacji wygląda ładnie. Pasuje mi klimat. Chodzenie na misia mnie rozwaliło:) takie małe niedopracowanie ale fajnie wygląda, pasuje do postaci:) niby prosta rzecz ale jak byłem w woju to było paru kolegów którym dłuuuugo nie dawało się wytłumaczyć jak mają chodzić w szyku, chodzili na misia przez większy okres pobytu. jedynie nie skumałem przesłania, chyba że chodziło o to samo co podczas całego pobytu w wojsku, wolność:)
Rekomendowane odpowiedzi