Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

Wraz z użytkownikiem hofmonek chcielibyśmy zaprezentować krótki film. Jest to jedna z pierwszych animacji, które wykonaliśmy.

Modele: 3ds Max

Render: Mental Ray

Post processing: Photoshop

Projekt na Behance

Edytowane przez keid

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 4,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jak zrobiliscie postpro w fotoszopie?! :D na skryptach klatka po klatce?!

Mi tam sie podoba. Widac troche brakow, to ogolnie trzyma klimat ("wnuczek 3D" ;) i milo sie oglada, plastyka tez jest ciekawa.

Ogolnie gratuluje i zycze kolejnych, jeszcze ciekawszych produkcji.

Napisano
  • Autor

tak, pare gradient map na akcjach :D. Choć nie tylko.

Edytowane przez keid

Napisano

Bardzo fajne :) Pomysł i stylistyka na plus. Szkoda trochę, ze animacje postaci kuleje - całość na tym sporo traci. Ale ogólnie super! Gratulacje!

Napisano
tak, pare gradient map na akcjach :D. Choć nie tylko.

Ja właśnię nie wiem dlaczego ludzie się tak dziwią po to sa te akcje działa to całkiem fajnie i sprawnie. Dobra akcja i leci :>

Napisano

przez tą geometryczna stylizację przypomina mi teledysk Dire Straits - Money For Nothing, duży szacun

Napisano

swietne! nawet przeslanie mi siadlo.

pokombinujecie cos z compositingiem przy nastepnych animacjach, bo czasami pare suwakow zmienia znacznie poziom pracy. jak znacie photoshopa to after effects nie sprawi problemow.

powodzenia w przyszlosci :):)

Napisano

Podoba mi sie, fajne, gratulacje.

Keid, prosze cie, zedytuj swoj pierwszy post, bo slowa "zesmy" nie ma w polskim jezyku z tego co mi sie wydaje.

Napisano

Jeśli chodzi o stylistykę, to kojarzy mi się z shortem 'Between bears' (jest na vimeo). Pasuje do motywu składanych samolotów, więc na plus.

Natomiast w kwestii przesłania i ogólnej atmosfery, to powiem brutalnie - typowa polska animacja. Szara, beznadziejna rzeczywistość. Im dłużej myślę o fabule, tym bardziej mnie dołuje.

Ale ogólnie filmik, jako jedno z pierwszych dokonań, to na plus. Warsztat (w tym animacja) przyjdzie wraz z doświadczeniem. Życzę powodzenia w następnych realizacjach.

Napisano

Praca kamery, rozwój akcji, narracja jak u Dziadka - bez przewijania nie da rady. Koncept i klimat fajny.

Napisano

Jak dla mnie front całkowicie zasłużony i pomysł rewelacyjny. Mi ta długość odpowiadała, choć fakt - ciężko mnie znudzić, a tutaj mogłem się spokojnie rozluźnić nim akcja rozwinęła się na dobre. Finisz mnie zmiażdżył - wielki szacunek ode mnie.

Pozdrawiam

Napisano

gratuluje ukończenia projektu:)

mimo kulejącej animacji wygląda ładnie. Pasuje mi klimat.

Chodzenie na misia mnie rozwaliło:) takie małe niedopracowanie ale fajnie wygląda, pasuje do postaci:)

niby prosta rzecz ale jak byłem w woju to było paru kolegów którym dłuuuugo nie dawało się wytłumaczyć jak mają chodzić w szyku, chodzili na misia przez większy okres pobytu.

jedynie nie skumałem przesłania, chyba że chodziło o to samo co podczas całego pobytu w wojsku, wolność:)