Rozpu Napisano 1 Październik 2013 Share Napisano 1 Październik 2013 Witam wszystkich, którzy zajrzeli do tej teczki. Obserwowałem od pewnego czasu, co się dzieje tu na forum i postanowiłem, że W KOŃCU wrzucę tu też trochę swoich "dzieł". Jak dotąd rysuje głównie komiksy i czasem jakieś portrety. Liczę, że porady bardziej doświadczonych użytkowników tego forum pomogą mi trochę podskillować w technice rysowania. Szkic GLaDOS z gry portal. Skaner mi za bardzo rozjasniał, więc zrobiłem po prostu zdjęcie. Moim głównym zajęciem jest tworzenie komiksów, w których często humor przeważa w nich nad wykonaniem... arrr. Ołówki 2b, 5b i 8b. To było kilka naprawde nudnych lekcji polskiego. Proszę o krytyke i surowe wytykanie błędów. Wstawiam tu prace, bo chce się czegos nauczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 29 Październik 2013 Autor Share Napisano 29 Październik 2013 (edytowane) Autoportret Edytowane 1 Kwiecień 2014 przez Rozpu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 30 Listopad 2013 Autor Share Napisano 30 Listopad 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PodwojneD Napisano 8 Grudzień 2013 Share Napisano 8 Grudzień 2013 Rysunek z drugiego postu mnie rozwalił :) Zrób serię takich :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 14 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 17 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2014 (edytowane) Przepraszam, że się światło brzydko odbija na zdjęciach Edytowane 17 Styczeń 2014 przez Rozpu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 8 Luty 2014 Autor Share Napisano 8 Luty 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 8 Luty 2014 Share Napisano 8 Luty 2014 Dobry ten gag ze smokiem i jajecznica:) Szkice bardzo ladne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luiza Napisano 9 Luty 2014 Share Napisano 9 Luty 2014 Świetnie Ci wychodzi mimika, autoportret mnie rozwalił! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 12 Luty 2014 Autor Share Napisano 12 Luty 2014 Wziąłem pod lupę matkę Durera, bo jestem dupa i nie umim konturować alalalala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 12 Luty 2014 Share Napisano 12 Luty 2014 Witamy na forum :) haha, po tych oczach zawsze matkę Durera rozpoznam :> jak lubisz takie niestandarowe twarze, polecam przyjrzeć się portretom karłów i chorych psychicznie autorstwa Diego Velazqueza. widać że fajnie tasujesz stylistykami :) póki co wszystko spoko, rysuj więcej, updatuj więcej, jak będziesz gdzieś się potykać to na pewno ludzie na forum Ci to wytkną XD Na razie nie ma zbytnio czego się czepiać :D na dodatek powiem tylko że najbardziej podoba mi się to: https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/1375692_162046380661467_558658535_n.jpg - masz gdzieś więcej tego typu rzeczy? ta prostota kreski jest rozwalająca :3 chętnie zobaczyłabym tego więcej. (za to dema wolałabym już w tej teczce nie oglądać... xD) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 12 Luty 2014 Autor Share Napisano 12 Luty 2014 Rysowałem bardzo dużo tych komiksów o smoku i rycerzu, ale część pogubiona już po starych zeszytach. Mam na komputerze kilka takich komiksów, ale nie są tak wybitne jak ten o jajecznicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 15 Luty 2014 Autor Share Napisano 15 Luty 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 24 Luty 2014 Autor Share Napisano 24 Luty 2014 (edytowane) Edytowane 1 Marzec 2014 przez Rozpu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 24 Luty 2014 Share Napisano 24 Luty 2014 dobre man. fajna seria ze smokiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 24 Luty 2014 Autor Share Napisano 24 Luty 2014 A dziękuje wielce ;d Tego smoka już tu za dużo nie będe wrzucał, jutro pocykam troche martwych, ktore ostatnio naskrobalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 27 Luty 2014 Autor Share Napisano 27 Luty 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 6 Marzec 2014 Autor Share Napisano 6 Marzec 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 6 Marzec 2014 Autor Share Napisano 6 Marzec 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 6 Marzec 2014 Share Napisano 6 Marzec 2014 "moze rozsmiesza was moje pieniadze?" XD swietne. xD swietne te komiksy, naprawde. Motyw z rycerzem ktory chce pokonac smoka... a smok ma ciagle wazniejsze sprawy na glowie ... XD te dwa ostatnie - z telefonem i z przylapaniem smoka na goracym uczynku sa swietne - zwlaszcza jak sie czytalo poprzednie XD zaloz bloga na te komiksy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 6 Marzec 2014 Autor Share Napisano 6 Marzec 2014 Miałem kiedyś strone z komiksami, mialem fanpage na fb i kanał na yt z prawie 2 tysiącami widzów, ale skasowałem ;p Generalnie to ciesze sie, ze komiksy bawią, ale bym wolał tu rady techniczne odnosnie samych rysunków xdxdxd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 10 Marzec 2014 Autor Share Napisano 10 Marzec 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 10 Marzec 2014 Autor Share Napisano 10 Marzec 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 11 Marzec 2014 Autor Share Napisano 11 Marzec 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 13 Marzec 2014 Autor Share Napisano 13 Marzec 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 17 Marzec 2014 Autor Share Napisano 17 Marzec 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 18 Marzec 2014 Autor Share Napisano 18 Marzec 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 22 Marzec 2014 Autor Share Napisano 22 Marzec 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 24 Marzec 2014 Autor Share Napisano 24 Marzec 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 25 Marzec 2014 Autor Share Napisano 25 Marzec 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 27 Marzec 2014 Autor Share Napisano 27 Marzec 2014 Martwa natura. Mało rzeczy mam możliwosc rysować w szkole, trzeba sie łapać tego co pod ręką.. albo i po prostu samej ręki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 1 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2014 Studia twarzy, po 5-10 minut każda Jak widac nadal męcze się z dłońmi... Jakieś wskazówki, jak sobie ułatwić zabawe z nimi? Kuirdyś apafgh. Czemu nie potrafie z wyobraźni narysować tak, jak z refek te dwa wyzej? Ze łba wychodzą mi takie dziaduny japiernicze ;_; Martwa ktorej nie udalo mi się dokonczyć, więc przerobiłem ją wedle gustu swego na cos ciekawszego Tu mi dziadek za pozera posłużył A to jest gurde pesnacieine, w sumie tylko z wlosow tu jestem zadowolony, ale tez bez fajerwerek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 1 Kwiecień 2014 Share Napisano 1 Kwiecień 2014 to jest bardzo fajnie narysowane, taką wyrazistą sprężystą kreską: http://imgbeta.artiststeam.pl/uploads/13957640985331ab82b3a6a.jpg :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 3 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2014 Dzieki Telthi Martwa z dzisiaj. Znalazłem fajne miejsce na strychu w ktorym moge sobie spokojnie usiąść, ustawić ładnie martwą i rysowac bez rozpraszającego komputera, rodzenstwa iwglwgwlgwlgw u_U Swoją drogą tata mi zrobił korekte tego http://imgbeta.artiststeam.pl/uploads/1396553484533db70cf294a.jpg że szkło i metal powinno mieć więcej kontrastujących refleksji i odbić skrajnie ciemnych i skrajnie jasnych, z tego co zrozumialem :d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 5 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2014 (edytowane) Mój pierwszy kontakt z farbami. Martwa akrylami na płycie pilśniowej Autoportret Edytowane 7 Kwiecień 2014 przez Rozpu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 13 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2014 Pierwsze moje podejscie do digitalu. W piatek doszedl Cintiq, zeby sie przyzwyczaic najpierw porysowalem troche gestur (ok 200), ktorymi nie bede tu smiecic, a teraz probuje ogarnac, jak wy, czarodzieje, robicie te wasze na caly swiat slynne speedpaintingi Jak widac narazie z marnym skutkiem, ma ktos jakies rady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serratus Napisano 13 Kwiecień 2014 Share Napisano 13 Kwiecień 2014 Używaj większych pędzli, bo nie potrzebnie tak dziubdziesz i przez to wypłaszczasz formę. Potraktuj lineart jako punkt odniesienia i w miarę dodawania waloru możesz wygubić część linii poprzez maskowanie (tak jak np. tutaj) albo po prostu zmniejszaj opacity na całej warstwie z lineartem. Pamiętaj, że dopóki obrazek z lineartem wygląda lepiej jak bez niego, to coś jest nie tak z walorem, w ten sposób sam możesz korygować swoje błędy i szybciej się nauczysz. Polecam Ci jeszcze przejrzeć ten artykuł http://max3d.pl/tutoriale/297/ (a szczególnie "Wyrównywanie i upraszczanie (Flatten and simplify)") to tak w formie nawiązania do tego co napisałem na początku, o używaniu większych pędzli. Widzę, że masz problem z przejściami tonalnymi, w ustawieniach pędzla ustaw sobie Flow na 50% albo mniej. Zakładam, że brush masz skonfigurowany pod pen pressure i dopasowałeś do własnych preferencji siłę nacisku piórka w ustawieniach tabletu. Jeśli nie, to polecam to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 14 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2014 Dzieki Serratus, zrobie co w mej mocy :d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 15 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 17 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2014 Rob Roy wczoraj lecial, spodobaly mi sie te szkockie stroje, to troche ich połapałem na kartke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 17 Kwiecień 2014 Share Napisano 17 Kwiecień 2014 Rozpuu :D Rob Roy super super, ale prooszę... kup sobie zeszycik czysty :> bez lini, kratek i innych cudeniek :> To naprawdę psuje odbiór. Najgorszej jakości zeszyt czysty będzie lepszy niż najlepszej jakości zeszyt w linie lub kratkę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 18 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2014 ja wiem, zwykle tak rysuje, ale mi sie skonczyly, a zanim sie do sklepu wybiore to minie ohoohhooh czasu i żal pe el, wole juz rysować na takim dziadostwie niz wcale xd mam tez taki wiekszy zeszyt, prawie a4, ale w nim na lekcjach nie porysuje, bo za bardzo sie w oczy rzuca ;p postaram sie wrzucac tutaj nastepnym razem juz na gładkim papierze prace yyooyo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 27 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 29 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2014 martwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 5 Maj 2014 Autor Share Napisano 5 Maj 2014 (edytowane) Dwa wipy Zaczęta kopia Andersa Zorna Edytowane 5 Maj 2014 przez Rozpu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 6 Maj 2014 Autor Share Napisano 6 Maj 2014 (edytowane) Edytowane 6 Maj 2014 przez Rozpu by nie dawac nowego posta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 9 Maj 2014 Autor Share Napisano 9 Maj 2014 wiem, ze są błedy (m in w postawie) ale to tylko zabawa majaca na celu pomoc mi w oswajaniu sie z plamami. ciezko mi sie przyzwyczaic do malowania i digitalu, bo dotąd rysowałem w sumie tylko ołówkiem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz G Napisano 10 Maj 2014 Share Napisano 10 Maj 2014 Może skopiuj kilka prac w digitalu. Staraj się kombinować z pedzlami itd. Możesz też używać lassa. Taka moja rada. Fakt, nie jest łatwo się przestawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 10 Maj 2014 Autor Share Napisano 10 Maj 2014 (edytowane) A dziekuje za odwiedziny Tomaszu, no juz troche niesmialo zaczynam kombinowac z kopiowaniem digitali innych i mysle, ze jakos to bedzie, chociaz niepredko xd Tutaj troche nowych rzeczy akrylami i olowkiem (porobilem troche z tego tutka http://max3d.pl/tutoriale/297/ ): Edytowane 10 Maj 2014 przez Rozpu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi