Mieszko 19 Posted October 20, 2013 Share Posted October 20, 2013 (edited) Hej:) Dopiero zaczynam z digital paintingiem. Dodaję swoje prace bo widzę, że użytkownicy tego forum dają cenne i przydatne rady. Z tego, co widziałam prace są na wysokim poziomie i wymiatają:) Każda wskazówka będzie dla mnie na wagę złota.Moje prace nie są szczegółowe, są to pierwsze próby. Uczyłam się rysunku i malarstwa, dlatego też postanowiłam się wziąć za digital painting. Nie umywam się nawet do prac na tym forum, ale obiecuję, że się poprawię. Każdy kiedyś musiał zacząć;) Jakby co kuń i chata z pamięci, Zgredek ze zdjęcia stworzony:) Szukam jeszcze odpowiedniej techniki, by było lepiej. Jakby kogoś zainteresowało, mogę dodać swój rysunek tudzież malarstwo:) Pozdrawiam wszystkich serdecznie:) Edited April 5, 2014 by Mieszko Link to post Share on other sites
rosikowski 186 Posted October 21, 2013 Share Posted October 21, 2013 Witamy na forum z otwartymi ramionami :)) -odłóż malowanie z pamięci na później przynajmniej kilka tygodni/miesięcy. :) -to nie szczegół świadczy o udanej pracy tylko poprawny walor w poprawnym miejscu z odpowiednim kolorem w prawidłowej perspektywie :) -Dawaj rysuny i maluny :) pzdr :) Link to post Share on other sites
Mieszko 19 Posted October 22, 2013 Author Share Posted October 22, 2013 Dzięki serdeczne za rady:) Wzięte do serducha:) Rysuny i maluny niebawem wrzucę:) Pozdrawiam:) Link to post Share on other sites
Mieszko 19 Posted October 22, 2013 Author Share Posted October 22, 2013 @rosikowski powzięłam prace nad odtwarzaniem. Maluny i Rysuny dodaję lada dzień tylko fotograf mi przyjdzie. Jeszcze raz dzięki za rady, od Ciebie to wiele znaczy. Załączam pracę, jako że uwielbiam 'Braking Bad', poniżej jest mr. Walter White - digital ze 4 dni, paletę kolorów pobierałam ze zdjęcia, wstępny szkic wykonałam sama. Mogę dodać making-of. Bardzo chcę wgrać awatara ale mam błąd. @Adek pomóż! Link to post Share on other sites
Plastique 145 Posted October 22, 2013 Share Posted October 22, 2013 Nie mogę powiedzieć, że jestem obiektywny ale Mieszko daje radę w tej pracy. Widziałem ( i słyszałem ) poszczególne etapy i daję tutaj solidny plus. Aczkolwiek prosta winieta na tle poprawiła by odbiór. No niestety, nie można mieć wszystkiego ;) Link to post Share on other sites
rosikowski 186 Posted October 25, 2013 Share Posted October 25, 2013 Mieszko spoko, dawno temu trochę głupot się pisało, teraz nadrabiam i jak mogę to pomogę :)) p.s... nawet nie wiesz ile satysfakcji daje studiowanie obrazów mistrzów/ fotek/ itp ... bez użycia pickera Link to post Share on other sites
Mieszko 19 Posted October 27, 2013 Author Share Posted October 27, 2013 (edited) Me kolejne 'dzieło' Niedokończone i już tak zostanie, iż kilka dni to robię i rzygam tym w skrócie mówiąc... Więc przedstawiam Wam powypadkowego pana z jakimś dziwnym wirusem (raczej nieokreślonym). Pewnie jesień mu nie służyła i nabawił się jakiejś grypy czy coś... (a tak na poważnie to statysta z serialu Walking Dead):P Jak coś poradzicie, dokończę te gryzmoły... Edited October 28, 2013 by Mieszko naprawa linka Link to post Share on other sites
Mieszko 19 Posted November 3, 2013 Author Share Posted November 3, 2013 Wrzucam kolejną pracę:) Ciężko było namalować ze względu na rozproszone światło na czarno-białym zdjęciu. Jak zwykle uwagi i rady cenne jak złoto:) Pozdrawiam:) Link to post Share on other sites
lee666 70 Posted November 4, 2013 Share Posted November 4, 2013 skoro światło jest kiepskie to szukam zdjęcia z lepszym ;) czekam na kolejny Link to post Share on other sites
Pinokio 49 Posted November 4, 2013 Share Posted November 4, 2013 Widać, ze nie do końca czujesz proporcje twarzy, zacznij lepiej od dobrej obserwacji, na nie przefotoszopowanych pracach. Dobrą opcją jest malowanie samego, w twoim przypadku samej siebie. Polecam prokoTV na yt jeśli chodzi o twarz i jej elementy :) Link to post Share on other sites
Mieszko 19 Posted November 4, 2013 Author Share Posted November 4, 2013 @lee666 nie miałam zdjęcia z lepszym światłem ;P Ciężko było, ale jak już zaczęłam pracę, to ją skończyłam ;) @Pinokio dzięki za radę:) ogólnie twarzy nie lubię rysować i zawżdy miałam z tym problem, dlatego ćwiczę jak najwięcej;) Prace nie są przefotoszopowane. Jeżeli dobrze zrozumiałam o co Ci chodzi;) Link to post Share on other sites
adek 263 Posted November 4, 2013 Share Posted November 4, 2013 Ogólnie myslę,*że te prace byłyby naprawdę bardzo dobre jakbyś je dokończył. Przynajmniej tego "Walking dead" warto dopracować. Link to post Share on other sites
Pinokio 49 Posted November 4, 2013 Share Posted November 4, 2013 Prace nie, ale miałem na myśli zdjęcia :) Lepiej wybierać te wyraźne i przejrzyste, które dają dobry widok na kształt postaci i ta trójwymiarowość nie jest aż tak spłaszczona, jak w większości zdjęć, które zostały mocno potraktowane ps'em. Link to post Share on other sites
Mieszko 19 Posted November 4, 2013 Author Share Posted November 4, 2013 @Pinokio masz rację, teraz bardziej na to uwagę będę zwracać:) Link to post Share on other sites
Mieszko 19 Posted November 6, 2013 Author Share Posted November 6, 2013 Hej:) Dodaję kolejną pracę:) (@adek zombiaka dokończę, obiecuję) :) Screenshot z filmu 'Riddick'. Bardzo proszę o porady... Jestem trochę zmieszana, iż niektórzy mi radzą rysować ze zdjęć, natomiast inni radzą 'z pamięci' coś tworzyć... Ja uważam, że jeszcze muszę poćwiczyć i sporo się nauczyć, by wkroczyć na 'głębszą wodę'. Dzięki z góry:) Link to post Share on other sites
kamesanin 296 Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 nie musisz w 100% odwzorowywać foci:) bierz po 1 elemencie z każdej i tak sobie miziaj fikuśne malunki:) np: o jaka fajna skałka też sobie taka pier... i z 2 o jaka fikuśna chmurka, a co, a jak, że ja nie dam rady:D itd itd. Mi jako tako to pomogło... chyba... Link to post Share on other sites
Mieszko 19 Posted November 10, 2013 Author Share Posted November 10, 2013 @kamesanin you make my day:D Właśnie pracę poniżej zrobiłam z referencji:) Link to post Share on other sites
Mieszko 19 Posted November 13, 2013 Author Share Posted November 13, 2013 Hello:) Poćwiczyłam rysowanie portretów. @Pinokio poszłam za Twoją radą i narysowałam samą siebie (trochę nie wyszło) :D Ale jeszcze sporo do nauki:) Jak zwykle krytyka bezcenna:) Pozdrawiam:) Link to post Share on other sites
Mieszko 19 Posted November 21, 2013 Author Share Posted November 21, 2013 Hej człowieki;) Zarzucam kolejną pracą. Na pewno jest wiele błędów:/ Trochę się z nią męczyłam, zwłaszcza z Husarzem, ale już nie mam do niej sił. Komentarze i krytyka jak zawżdy baaardzo mile widziana:) Pozdrowienia:) Link to post Share on other sites
motyl 234 Posted November 21, 2013 Share Posted November 21, 2013 zacznij od używania warstw:) bo strasznie to widać na dwóch poprzednich obrazkach. Jak rysujesz rycerza w zbroi to narysuj sobie go najpierw bez zbroi by zastanowić się jaką on przybiera pozę na koniu. Jak będziesz miała chwilę to oglądnij sobie dvd scotta robertson how to render. Ja zbierałem szczęke z ziemi że można sobie wykalkulować światło i je świadomie rozkładać :o A po takiej pigule informacji fajnie sobie rozładować to wszystko jakąś serią martwych ;) Link to post Share on other sites
Mieszko 19 Posted November 22, 2013 Author Share Posted November 22, 2013 @motyl dzięki serdeczne za dobre rady, na pewno obejrzę :) co do warstw to zawsze ich używam (nawet czasami za dużo;) chyba, że coś nieudolnie robię... Link to post Share on other sites
Mieszko 19 Posted December 6, 2013 Author Share Posted December 6, 2013 Joł;) Załączam kolejną pracę. Była robiona na zlecenie. Wrzucam też jak obiecałam, poprawionego mr. zomiaka;) Ale coś czuję, że jak mi się będzie nudziło, to jeszcze nad nim popracuję:) Krytyka bardzo, bardzo mile widziana:P Pozdrawiam:) Link to post Share on other sites
Mieszko 19 Posted December 12, 2013 Author Share Posted December 12, 2013 Popracowałam jeszcze trochę nad panem White'm. Komentarze i krytyka jak zawsze mile widziana:) Link to post Share on other sites
Swiezy 84 Posted December 13, 2013 Share Posted December 13, 2013 Siemano! no no dzieje się sporo w Twojej teczce, widać że się starasz potrafisz sporo pracy i serca włożyć w swoje prace. Pan White genialnie wygląda, świetny portret. Tancerka też bardzo ładna, o zombiaku nie wspominając. Tak jak portrety już całkiem fajnie Ci wychodzą, tak nad ogólną anatomią (tj. u tancerki, głównie tors i nogi mi się rzuciły w oczy), trzeba by jeszcze zdecydowanie popracować, poznać bryłę i kształty. Pracuj dalej, idziesz w bardzo fajnym kierunku i masz dużo energii, pozdrawiam! Link to post Share on other sites
Mieszko 19 Posted December 13, 2013 Author Share Posted December 13, 2013 @Swiezy dzięki Ci serdeczne za miłe słowa i wskazówki:) Będę oczywiście pracować dalej:) Link to post Share on other sites
Recommended Posts