Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A tu baaardzo stara praca z 2008 roku - zrobione w Cinema 4D R10 (soft z 2007 roku) i Photoshop Elements 5. Ludziki dodane w tym roku co by skalę pokazać:)

nrkw.jpg

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 11
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

GIT ★★★★★ fajne i bardzo ciekawe

Napisano

Widzę, że jakaś reaktywacja. Sporo prac, ale widać masz się czym pochwalić. Tutaj jedynie kolorystyka jakoś mi nie podchodzi. Sama praca faktycznie na 5.

Napisano

Bardzo fajna praca. Tak na upierdliwego doczepiłbym się za to do tej wody z rur, niby jest ten "splash" ale nie widać mocy i ciężaru tej wody jakoś, a same rury olbrzymie :P

Pozdrawiam.

Napisano

Co robią...no co młodzież w dalekiej przyszłości może robić w dzikich krzakach - to samo co dzisiejsza młodzież robi w krzakach...:)

Zernat - co do wody to racja, nie do końca dobrze to narysowałem (ten splash). Ale ja jestem niesamowicie dumny z całościowego efektu bo powstał na kompie który miał 4 GB Ramu, na programie w którym GLOBALNA ILUMINACJA praktycznie nie działa poprawnie w tak dużych scenach ( mówię o C4D R10) i która liczy się po naście godzin czasem, i że ogarnąłem całość w Photoshop Elements 5. Woda cała na scenie była zrobiona na bazie zdjęcia (nie dało się jej wyrenderować - komp padał na niej i render stawał na każdym miejscu gdzie woda się pojawiała z reflections i refraction).

Roślinność to zdjęcia - w 2008 roku takiej ilości roślin Cinema 4D R10 i mój komp z 4 GB Ramu nie przyjąłby na klatę. Dziś jestem posiadaczem w pracy ForestPacka i w robocie bym sobie to przeliczył...Wtedy, 5 lat temu musiałem sobie inaczej poradzić - i myślę że poszło dobrze (choć wciąż czuję niedosyt że nie zdążyłem podorabiać jakichś pomostów, drabinek, mniejszych budynków itp).

No nic. Było minęło - dziś komp lepszy, soft nadal mam ten sam ale czasu brak.

Cieszę się bardzo że ogólnie się Wam podoba praca.

Pozdrawiam:)

Napisano

Praca ładna ale tłumaczenie jest już niepotrzebne. Bo kiedyś przed Twoim kompem były jeszcze gorsze a robiło się różne rzeczy. Liczy się efekt końcowy.

Napisano

Drakul - no to obiecuję że nie będe się tak tłumaczył więcej:) Choć jak ktoś zapyta to odpowiem. W 1997 roku miałem Amige 1200, 2 MB (mega, nie giga) Ramu, a szło coś tam w jakichś softach 3D prostego zrobić, choć render 320x256 szedł 8 godzin albo i więcej.

Pozdrawiam

Napisano

Hris w pierwszej połowie lat 90 tylko na amidze się dawało strugać prace w 3D i ojeje ale były super wypasione jak na tamte czasy;) na pc na 386dx+coproc graficzny reytrasing kuli w 600x400 szedł równo dwie doby :) Praca jest naprawdę super nie musisz się tłumaczyć sama się obroni :)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności