Stoickov Napisano 16 Luty 2014 Share Napisano 16 Luty 2014 Witam. Mam pytanie. W jaki najprostszy sposób mogę wymodelować taki klosz do lampy? Próbowałem zrobić kule, później uciąć poł. Po krawędziach rysowalem linie, później skopiowałem 6x i wyginać "4x4" ale nie wychodzi. Tym bardziej nie wiem jak później powyginać szkło :) Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho191 Napisano 16 Luty 2014 Share Napisano 16 Luty 2014 robisz cylindry, tam nie wiem, z 5, łapiesz je od dołu za vertexy soft selection i rotate, musi być coś takiego w maxie, łatwiejszego sposobu chyba nie ma :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandragora Napisano 16 Luty 2014 Share Napisano 16 Luty 2014 chodzi o coś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ajgor Napisano 16 Luty 2014 Share Napisano 16 Luty 2014 Pokazałeś ładny rysunek, ale napisać, jak to osiągnąć już się nie chciało? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legomir Napisano 16 Luty 2014 Share Napisano 16 Luty 2014 Wymodelowano na szybko ze sphery z włączonymi subdiv w viewie. Sposób działa wszędzie robiłem w mayce. Na tym poniżej zapomniałem pokazać, że wybieram twist deformer Wartość twista robisz na oko, żeby ładnie wyglądało. Potem możesz to pociąć(nie zauważyłem tego na dole :P W razie czego z preverse curvature może zrobić loopa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandragora Napisano 16 Luty 2014 Share Napisano 16 Luty 2014 nikt nie napisał w czym to chce osiągnąć i się zbłaźnię, będzie marudzenie itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 16 Luty 2014 Share Napisano 16 Luty 2014 Może tak. [ATTACH=CONFIG]93925[/ATTACH] Na końcu "twist". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stoickov Napisano 16 Luty 2014 Autor Share Napisano 16 Luty 2014 Dziekuje bardzo za pomoc. Chodziło mi głównie o same druty ale poradziłem sobię Twistedem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi