CzAk1 Napisano 27 Luty 2014 Share Napisano 27 Luty 2014 Zlokalizowane w Polsce, w Warszawie studio animacji Fumi opublikowało trailer przygotowywanego przez siebie filmu animowanego. Pełna treść: Bik & Bak - film animowany znad Wisły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 27 Luty 2014 Share Napisano 27 Luty 2014 Zapowiada się ciekawa produkcja. Trailer wygląda zachęcająco:) Widać ze całość przygotowana jest profesjonalnie. Podoba mi się animacja postaci:) czysta i przejrzysta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 27 Luty 2014 Share Napisano 27 Luty 2014 kamera srednio pomyslana, ale zapowiada sie na solidna bajkę DVD. szkoda, ze postaci takie mało brandowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duke_leto_2 Napisano 27 Luty 2014 Share Napisano 27 Luty 2014 Lektorzy jakos bez przekonania.. ale wyglada to bardzo dobrze.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 27 Luty 2014 Share Napisano 27 Luty 2014 Fajne postaci i ładna animacja. Logo za to tragedia, oby wymienili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fps Napisano 28 Luty 2014 Share Napisano 28 Luty 2014 Zapowiada się całkiem, całkiem! Klarowna stylizacja i animacja. Podobają mi się proporcje postaci, przesadnie duże łapska i stopy. Fajny stwór a'la Stitch. Napakowane akcją, dzieciaki to polubią ;) Powodzenia Fumi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biolo_idiota Napisano 28 Luty 2014 Share Napisano 28 Luty 2014 Zgadzam się logo jest tragicznie straszne, animacja trochę taka no nie wiem, nie jest taka smooth. Jednak nie boli w oczy, a mi się wydaje, że produkt może trafić do młodszego widza. Całość trochę przypomina, stylem animowany film Conan, albo LOTR (te starsze wersje) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 28 Luty 2014 Share Napisano 28 Luty 2014 Myślę że animacja jest rwana przez stylizacje - dlatego pasuje :) Wizualnie podoba mi się bardzo - za to duże zastrzeżenie do audio. Mastering dialogów i ekspresja wypowiedzi niestety siada, ale chyba można coś z tym jeszcze zrobić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 28 Luty 2014 Autor Share Napisano 28 Luty 2014 Zaktualizowałem wątek. Pojawił się making-of pokazujący metodę animacji postaci. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 28 Luty 2014 Share Napisano 28 Luty 2014 wspolczesny Bakshi. Szkoda,ze nie dorobili sobie skryptu do normalizacji linii. Drgania kiedys mogly wynikaz z budzetu, teraz w sumie nie ma uzasadnienia przy obecnej mocy komputerów. Ale gorąco dopinguje im w nastepnych produkcjach. No i mocno widać utracony timing cartoonkowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pawel Debski Napisano 28 Luty 2014 Share Napisano 28 Luty 2014 Hej! Dzięki za wszystkie komentarze. Staramy się jak możemy aby zrobić coś fajnego. Jest to dopiero teaser tak więc jesteśmy w dalszym ciągu na etapie eksperymentowania z materią. :) Ale to co tu pokazaliśmy jest jednak jakimś wykładnikiem tego co chcemy zobaczyć finalnie na ekranie. Jeśli chodzi o logo czy tytuł końcowy. Sami wiemy że jest to jeszcze prevkowa wersja i zapewne będzie poprawiona. :) Co do linii i drgania... Całość obrysowywana jest ręcznie by zachować odręczny charakter kreski. Staramy się wyeliminować efekt drgania jak najbardziej, ale nie chcemy go zupełnie zatracić ponieważ animacja straci swój charakter. Mimo iż stosujemy animację 3D jest ona jedynie wykładnikiem ruchu i proporcji postaci, Myślę że drżenie kreski nie przeszkadza tu w odbiorze a czasami nadaje właśnie fajny efekt odręcznej animacji 2D. Same dialogi będą poprawione jest to pierwsza wersja teasera a zamierzamy popracować nad drugą dłuższa wersją i myślę że na tym etapie skupimy się bardziej na udźwiękowieniu materiału i poprawimy obecny efekt. Na koniec chciałbym jeszcze raz szczerze podziękować za opinie, zdopinguje nas to do dalszej wytrwałej pracy nad projektem. Pozdrawiam, Paweł Dębski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vmagic Napisano 28 Luty 2014 Share Napisano 28 Luty 2014 BRAWO!!! :) Bardzo fajna stylistyka i praca kamerą. Życzę powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PodwojneD Napisano 1 Marzec 2014 Share Napisano 1 Marzec 2014 Do boju chłopaki! Dopinguję wam z całych sił, jest jeszcze troche małych niedociągnięć jeżeli chodzi o animację, ale całość wygląda super (ja bym powiedziała że jest zbyt smooth i brakuje troche hold frames), rzeczywiscie przydałoby się poświęcić więcej czasu przy animacji mowy (coś co aktualnie ćwiczę z moim kotem) Drżenie linii dodaje życia. Czekam na rezultaty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi