rasie Napisano 5 Marzec 2014 Napisano 5 Marzec 2014 Cześć To mój pierwszy post na tym forum więc witam wszystkich serdecznie. Poniżej efekt kilku wieczorów spędzonych z Blenderem v2.69 (zamiast z żoną v1.0), wyrenderowane w Cycles. Pozdrawiam rasie A to skuter inspirowany nieokreśloną wersją Vespy...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 5 Marzec 2014 Napisano 5 Marzec 2014 Tak w tym roku będzie wyglądać F1 ;) Pracka naprawdę miła, od razu wpadła mi w oko - bardzo przyjemne się ogląda! Blender staje się coraz ciekawszy - przynajmniej dla mnie :D Sam testuje "po godzinach".
DrRambo Napisano 6 Marzec 2014 Napisano 6 Marzec 2014 mega:D mina gostka jest bezcenna - widać jak kocha swoją pracę:D a motorek wygląda jak minionek bardzo kreskówkowy, fajny
Gość Chrupek3D Napisano 6 Marzec 2014 Napisano 6 Marzec 2014 Bardzo ładne kolory, widać, ze masz to coś... będziesz sławny :-)
alex3d Napisano 6 Marzec 2014 Napisano 6 Marzec 2014 Hehe v1.0 tekst równie dobry jak Twoja pracka :)); perfekcja :) Jako, że to mój ulubiony soft to wypadałoby zapytać czy długo siedzisz w blenderze? Piękne światełko wyciągnąłeś z cyclesa - możesz coś więcej w temacie oświetlenia powiedzieć?
Sebazx6r Napisano 9 Marzec 2014 Napisano 9 Marzec 2014 Praca miła w odbiorze, aczkolwiek.... xD powiem także ,że jest zajeb..sta. pzdr
mallow Napisano 10 Marzec 2014 Napisano 10 Marzec 2014 Super! Bardzo dobre. Fajne światło i kolory. Sympatyczne, z humorem. Oby więcej takich prac.
rasie Napisano 11 Marzec 2014 Autor Napisano 11 Marzec 2014 Cieszę się, że się Wam podoba. Obawiałem się, że wyjdzie nieco bez charakteru, raz, że to kompletna improwizacja (najpierw zrobiłem skuter i zacząłem się zastanawiać co do niego dodać...) a po drugie ponieważ to moje pierwsze podejście do postaci (pomijając jakieś sculpt'y), ale na szczęście gość odziedziczył po mnie pogodne usposobienie więc chyba widać o co na obrazku chodzi :) @alex3d: Oświetlenie to wyłącznie HDRI, trochę przykombinowane ustawienie noda (mniej więcej takie jak w tym artykule, lekko zmodyfikowane - http://adaptivesamples.com/2013/07/24/cif-2-hdr-lighting/)
alex3d Napisano 11 Marzec 2014 Napisano 11 Marzec 2014 @rasie znam - świetna stronka to jest, dzięki za info, ten zmodyfikowany setup Greg'a też jest niezły http://bensimonds.com/2013/11/07/controlling-hdri-lighting-with-nodes/
Rekomendowane odpowiedzi