leander Napisano 13 Wrzesień 2004 Napisano 13 Wrzesień 2004 "Samuraj miał prawo uśmiercić każdego członka klas niższych, który mu uchybił. Próba nowego miecza mogła się odbyć równie łatwo na żebraku, jak na psie. Lanford opisuje, że gdy jaki słynny szermierz otrzymywał nowy miecz, stawał koło Nihon Basi, centralnego mostu w Jedo, i czekał na sposobność wypróbowania hartu stali. Wreszcie, po dłuższym lub krótszym oczekiwaniu pojawiał się przed zaczajonym zuchem jakiś gruby wieśniak, wesoło podpity. Wtedy szermierz jednym ciosem zwanym nasi-uari, czyli przecięcie perły, rozcinał kmiecia od czubka głowy po pachwinę. Chłop szedł dalej, nie wiedząc, że cokolwiek mu się przytrafiło, póki nie wpadł na jakiegoś kulisa i nie rozpadł się na dwie gładko rozdzielone połówki." W. Kopaliński: koty w worku czyli z dziejów pojęć i rzeczy Wlasnie taka scene przy moscie chce przedstawic. Szkic, jak to sie mowi - niebawem :)
giorgione Napisano 14 Wrzesień 2004 Napisano 14 Wrzesień 2004 patrząc na twoje postepy to to będzie niezła pracka:D pozdr giorgione
little-ninja Napisano 14 Wrzesień 2004 Napisano 14 Wrzesień 2004 mam nadzieje ze jakos wyeksponujesz tego podchmielonego wiesniaka ;D poz
Salvator Napisano 14 Wrzesień 2004 Napisano 14 Wrzesień 2004 Chłop szedł dalej, nie wiedząc, że cokolwiek mu się przytrafiło, póki nie wpadł na jakiegoś kulisa i nie rozpadł się na dwie gładko rozdzielone połówki." LOL hmm... ciekawe, trzeba będzie to przetestować na naszych wieśniakach ;] jestem ciekaw który moment uchwycisz
kolegaalek Napisano 14 Wrzesień 2004 Napisano 14 Wrzesień 2004 Ej, Leander, czy Twoja pracka ma prawo wygrać w biteiw, skoro (jka mniemam jesteś) w żiri (czyt- jury:D)? Czy po prostu chcesz sobie razem ze wszystkimi porysować?
leander Napisano 14 Wrzesień 2004 Autor Napisano 14 Wrzesień 2004 Ja w jury nie bede tym razem, wlasciwie jeszcze nie ogloszono i nie ustalono do konca skladu, poniewaz Tiger za to odpowiada a jest tymczasowo zawalony robota. Jako organizator odpowiadam za panel jury, ale przed koncem bitwy go zautomatyzuje, zeby ktos inny nim zarzadzal. Wiec chyba nic nie stoi na przeszkodzie zebym wzial udzial, a Bitwa zapowiada sie ciekawie :) Dzieki wszystkim za posty, mam nadzieje, ze dzis wrzuce pierwszy koncept.
buczer Napisano 14 Wrzesień 2004 Napisano 14 Wrzesień 2004 zazwyczaj rodzina i bliscy krewni tez nie moga bo to bardzo nieprofesjonalne
leander Napisano 15 Wrzesień 2004 Autor Napisano 15 Wrzesień 2004 dobra, powstrzymam rodzicow przed udzialem w Bitwie ;) Na razie szybka wprawka do tematu, koncept koncowej sceny mam inny oczywiscie.
little-ninja Napisano 15 Wrzesień 2004 Napisano 15 Wrzesień 2004 hehe az sie boje pomyslec co bedzie na koncu ;) z wisielczego humory nie rezygnuj bo generalnie tu takie pseldo powazne klimaty na bitwie, wiec na bank bedziesz sie wyroznial poz
mCh Napisano 15 Wrzesień 2004 Napisano 15 Wrzesień 2004 no fajnie. mam nadzieję, że oba tematy będą oceniane oddzielnie?
adek Napisano 15 Wrzesień 2004 Napisano 15 Wrzesień 2004 Organizator info! --- Gwoli wyjasnienia. Tomek faktycznie poprosil aby go wykreslic z jury i wszelkich spraw z tym zwiazanych w tej bitwie poniewaz bardzo chcial wziac udzial. I tak tez sie stalo. W tej edycji nie bedzie maczal palcow w glosowaniu. ---
giorgione Napisano 15 Wrzesień 2004 Napisano 15 Wrzesień 2004 nom jak widze po malutku zaczynasz szaleć :D oby tak dalej:D pozdr giorgione
mCh Napisano 15 Wrzesień 2004 Napisano 15 Wrzesień 2004 Nieeee... Czemu pozwoliliście mu wziasc udział w bitwie? Co wy zrobiliscie :/ Eh, inni tez chca cos wygrac. To czysta niesprawiedliwosc. Oczywiscie zartuje ;) Leander, wiesz co mysle o tym co robisz. Dawaj dawaj dawaj!!!
Mkaszpir Napisano 19 Wrzesień 2004 Napisano 19 Wrzesień 2004 Pooba mi się bardzo to co widzę, kolory tak jak lubię, jedno ale: samuraj nigdy tak nie stoi jak ostania łajza podpierając się na mieczu. Po kończącym ciosie samuraj wykonuje ostry zamach po łuku na wysokości nóg, po prostu strzepuje krew z miecza :D w takiej pozie bym go widział, lub w drugiej podczas chowania miecza, kiedy przytrzymuje ostrze (oczywiście z tępej strony) qciukiem by ładnie wskoczyło do powchwy ;), to są tylko moje sugestie, i tak sądze że miejsce w czołówce już masz :D noo oczywiście jak to skończysz :D
leander Napisano 12 Grudzień 2004 Autor Napisano 12 Grudzień 2004 No wiec poprzedni pomysl chyba upadl. Mial oddzialywac sila przekazu, ktorego i tak bym nie osiagnal :) Tak wiec zrobie jakas prosta dynamiczna scenke. Jeszcze 4 dni na ew zakwalifikowanie sie do finalu, mam nadzieje, ze starczy mi ochoty. Pierwszy szkic. Koncept scenki postaram sie jutro wrzucic.
leander Napisano 12 Grudzień 2004 Autor Napisano 12 Grudzień 2004 to moze juz teraz wrzuce koncept. Generalnie chodzi o przebieg walki, triumf, upadek... mam nadzieje, ze pomysl nabierze ksztaltow w trakcie pracy ..
buczer Napisano 13 Grudzień 2004 Napisano 13 Grudzień 2004 nie da sie ukryc. masterflamaster ! to wyzej imo ciekawsze.
dzudzu Napisano 13 Grudzień 2004 Napisano 13 Grudzień 2004 no ... dynamicznie może być; mało czasu jednak :/
Tomur Napisano 13 Grudzień 2004 Napisano 13 Grudzień 2004 A dlaczego tak na ostatnia chwile? Szkic mi sie podoba i to nawet bardzo.
leander Napisano 15 Grudzień 2004 Autor Napisano 15 Grudzień 2004 troche koloru dla zabawy. Jutro podejde do sprawy powazniej
leander Napisano 16 Grudzień 2004 Autor Napisano 16 Grudzień 2004 Na razie tyle, mam nadzieje nad tym jeszcze dzis popracowac (nogi, wiekszy kadr) ale na wszelki wypadek daje w miare skonczona prace
Knysha Napisano 16 Grudzień 2004 Napisano 16 Grudzień 2004 Niezle, niezle. Szkoda, ze przegapilem ta bitwe, bo napewno cos bym sprobowal powalczyc z wami ^^' (chociaz baaaaardzo mi daleko do takiego poziomu jaki reprezuntuja ludzie bioracy udzial w tej bitwie :)). Pzdr
leander Napisano 16 Grudzień 2004 Autor Napisano 16 Grudzień 2004 Dzieki :) Posiedzialem jeszcze 3 godziny i daje taki final: wersja "w ruchu"
little-ninja Napisano 17 Grudzień 2004 Napisano 17 Grudzień 2004 fajowe tomaj ...kadr kolor dynamika pikne to to :) poz
Tomur Napisano 17 Grudzień 2004 Napisano 17 Grudzień 2004 Mi tez sie podoba ta bez blurowania. Ciekawy masz patent na te zyly, to chyba ci zostalo od malowania szwarcusia. Ciekawe czy sie zalapiesz do finalu :) ??
Reanimator Napisano 17 Grudzień 2004 Napisano 17 Grudzień 2004 Cos mi nie gra z prawa (jego) reka i lewym barkiem. To 'z glowy'? Tak czy inaczej to jest zajeswietne: .
leander Napisano 17 Grudzień 2004 Autor Napisano 17 Grudzień 2004 Cos mi nie gra z prawa (jego) reka i lewym barkiem. To 'z glowy'?Nie za bardzo z glowy.. poskakalem sobie w pokoju i nagralem webcamem. Reszta to lampka nad glowa i malowanie z lustra. Generalnie duzo teraz widze dziwnych miejsc w anatomii.. Dzieki za komentarze :)
leander Napisano 17 Grudzień 2004 Autor Napisano 17 Grudzień 2004 to jeszcze koncowy szkic olowkiem, na ktorym oparlem prace:
eol Napisano 17 Grudzień 2004 Napisano 17 Grudzień 2004 bardzo fajne :] zwlaszcza tlo mi sie podoba jedynie prawa reka jaka dziwna i niewiem poco dales wersje w ruchu ale niepodoba mi sie i meczy oczy :P sorki zatrzymalem sie na 3 stronie i niedoczytalem komentarzy innych :P
Dark Hunter Napisano 17 Grudzień 2004 Napisano 17 Grudzień 2004 Pracka jest boska, szkic też extra...
smart Napisano 17 Grudzień 2004 Napisano 17 Grudzień 2004 ten ostatni szkic jest baardzo fajny,ale twarz pozostaje jak dla mnie nadal bez wyrazu.może pokaż trochę kły;)
eol Napisano 18 Grudzień 2004 Napisano 18 Grudzień 2004 boton wypas hehe szkoda ze nie domalowales na dole jakis wiesniakow z ucietymi glowami :)
pileq Napisano 19 Grudzień 2004 Napisano 19 Grudzień 2004 Mnie tez sie podoba, poza jednym detalem. Katane, czy jakiekolwiek daito trzyma sie w inny sposób, tj. lewa dlon, na samym dole tsuki(rekojesci:) ) a prawa o szerokosc dloni wyzej, i trzymajac miecz przed soba prawa dlon lekko pochylona do przodu. A tak to spoko.
Rekomendowane odpowiedzi