Napisano 29 Kwiecień 201410 l Wczoraj ukazała się nowa wersja pickera kolorów do Photoshopa o nazwie Coolorus oznaczona numerem 2.0. Przypomnę tylko, że jest to produkt naszych rodaków, który znalazł zwolenników wśród takich firm jak Naughty Dog, Blizzard czy Disney. Pełna treść: Coolorus 2.0 - picker kolorów do Photoshopa
Napisano 1 Maj 201410 l Hej grass, te slidery HSV to jest samo co HSB, (Hue, Saturation, Value/Brightness). Na filmie przełącza się pomiędzy różnymi sliderami ale akurat tego nie włącza.
Napisano 2 Maj 201410 l B ma więcej wspólnego z L niż V... ale nie mam fotoszopa więc nie sprawdzę co to tak naprawdę jest. Choć B w oryginalnych sliderach psa to zdaje się L tylko dali inną nazwę z jakiegoś powodu. PS hmm może dlatego, mają już slidery Lab a tamtejsze L mogło by się mylić ludziom z L z HSL, choć to _praktycznie_ to samo. Jednak trzeba pamiętać, że L/B i V baaardzo się różnią, dodatkowo w zależności którego modelu koloru używasz, HSV lub HSL, zmienia się radykalnie działanie S. Edytowane 2 Maj 201410 l przez n-pigeon
Napisano 4 Maj 201410 l n-pigeon - V(alue) i B(righness) to jedno i to samo. I niewiele ma wspólnego z L(uminocity). W Coolorusie są dostępne między innymi HSV (innymi słowy HSB) oraz LAB, nie mamy natomiast HSL. A reszcie dzięki za dobre słowo :) Pozdrawiam Łukasz
Napisano 21 Maj 201410 l Jest wypaśne. Brałem jak ciepłą bułkę. Luma lock i Gamutowe maski to poezja.
Napisano 21 Maj 201410 l tez nabylem i jestem happy. 1 pytanko: mozna zmienic kolor gamut maski na ciemny jakis, bo mi wali po oczach troche?
Napisano 1 Czerwiec 201410 l Dopisuje się do zadowolonych nabywców. Twórcy "czepią kasę" na na ludziach z max3d;)