Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

[video=youtube;dzIl_S-qHIQ]

Dobre wiesci dla blenderowych animatorów. Na kanale BlenderCoders pojawił się film z prezentacją technologii OpenSubdiv w Blenderze. Sergey Sharybin, programista odpowiedzialny za tą implementacje OpenSubdiva, opowiada o sposobie jego zastosowania oraz wynikających z tego plusach podczas pracy nad animacją. Wzrost wydajności jest ogromny, nawet do 200 razy szybszy podgląd animacji!

OpenSubdiv powinien pojawić się w Blenderze 2.72 za około 5 miesięcy. Gdy implementacja będzie w pełni gotowa możemy spodziewać się jeszcze lepszych rezultatów. Programiści mówią o ponad 300 razy szybszym wyświetlaniu animacji.

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 3,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

sprawdzałem w Mayce i przyspieszyło mi tyle co nic, ale przyznam bez bicia, że przyjrzałem się temu pobieżnie wzorując się na filmie fjuczersowym z autodesku ;-)

add: prostuję, subdiv w Majce zapier...nicza.

Edytowane przez Chrupek3D

Napisano

no wlasnie mialem wlasnie cos ostro Ci napisac za dezinformacje ... ale widze ze sie poprawiles ;)

ja na sredniowypasionym kompie w Mayce 2015 na scenie z 10 milionami fejsow skadajacych sie

z ok . 100 zmapowanych modelach mam od 60 do 250 fpsow . :D

Na chwile obecna Maya jest chyba najbardziej wydajna w vieprocie .

Napisano

A dopiero w 15.5(wywnioskowałem z rozmowy na kanale Au dev team) ma być w pełni OpenSubDiv w Mayce razem z adaptive subdiv i to dopiero ma miec kopa :D

Napisano
A 3ds max siedzi i zawija w sreberka ... : ]

A po co implementować cokolwiek w sofcie, który zaraz przestaną rozwijać w ogóle?:)

Napisano
A po co implementować cokolwiek w sofcie, który zaraz przestaną rozwijać w ogóle?:)

On sie juz przestal rozwija, oni juz tylko teraz implementuja ;)