Jakub Wydro Napisano 7 Czerwiec 2014 Napisano 7 Czerwiec 2014 (edytowane) Witam Wszystkich Pragnę się dzisiaj podzielić wizualizacją Polskiej koncepcji ciężkiego myśliwca z okresu międzywojennego, PZL-48 Lampart. Projekt jest dalszym rozwinięciem samolotu PZL-38 Wilk który tak jak Lampart, nie trafił do produkcji z powodu wybuchu II Wojny Światowej. Z powodu braku jakiejkolwiek dokumentacji lub zdjęć ukazujących konstrukcje koncepcyjną musiałem bazować na niedokładnych ilustracjach z opakowań po modelach samolotu. Mam nadzieję że udało mi się choć w najmniejszym stopniu uchwycić piękno tej maszyny. --------------------- Update : 07.12.2014 --------------------- Wczoraj wieczorem spontanicznie troszkę odświeżyłem projekt ponieważ zasługiwał na nieco więcej... Edytowane 7 Grudzień 2014 przez Jakub Wydro
susanthedeath Napisano 7 Czerwiec 2014 Napisano 7 Czerwiec 2014 WOW! Ten pierwszy render rewelacja, może tylko śmigłu na pierwszym planie trochę motion blur. Sam zaczynam pracę nad nieco podobną sceną, może coś od ciebie podpatrzę;)
Jakub Wydro Napisano 8 Czerwiec 2014 Autor Napisano 8 Czerwiec 2014 susanthedeath - Dzięki :) Temporal - 3ds max, vray, photoshop
mrkrzysiek Napisano 9 Czerwiec 2014 Napisano 9 Czerwiec 2014 dobra robota przyjemnie się na to patrzy ale... na pierwszym drażni dym i ogień a na drugim ułożenie samolotów i szkoda że są takie mega Czyste :)
Lucas Napisano 10 Czerwiec 2014 Napisano 10 Czerwiec 2014 (edytowane) Dobra robota, na pierwszym przydałby się jednak większy blur na śmigła. Przyczepiłbym się tylko do symetrycznego ułożenia szachownic i braku numerów bocznych - ale to tylko takie formalizmy:). Pierwsze ujęcie od razu skojarzyło mi się z moją pracą sprzed kilku lat: http://lpfolio.pl/img/The_Chase_PZL-54/rys01.jpg - młodszy brat jakby nie patrzeć. Edit: zwracam honor, na spodzie chyba faktycznie są ułożone asymetrycznie, czyli tak jak powinno być. Edytowane 10 Czerwiec 2014 przez Lucas
Jakub Wydro Napisano 12 Czerwiec 2014 Autor Napisano 12 Czerwiec 2014 Szwadron - Bardzo dziękuje :) mrkrzysiek - Dzięki za kilka uwag, w przyszłości postaram się o jeszcze bardziej dopracowane rzeczy :) Lucas - Troszkę zwiększyłem blur i wydaje mi się że już jest dobrze :) odnośnie szachownic to są one jak najbardziej ułożenie asymetryczne. A wiem to właśnie dzięki Twojemu wątkowi dotyczącego Rysia. Ujęcie było zaplanowane zanim trafilem na Twój wątek. Dzięki :)
Jakub Wydro Napisano 7 Grudzień 2014 Autor Napisano 7 Grudzień 2014 Wczoraj wieczorem spontanicznie troszkę odświeżyłem projekt ponieważ zasługiwał na nieco więcej... :) Wiem że odgrzewam ale nie mogłem się powstrzymać.
STRZYG Napisano 7 Grudzień 2014 Napisano 7 Grudzień 2014 Miło popatrzeć na polskie maszyny, a nie ciągle tylko meserszmity, albo radzieckie czołgi ;P
peter_f Napisano 16 Grudzień 2014 Napisano 16 Grudzień 2014 (edytowane) Bardzo ładne i klimatyczne obrazki, szczególnie pierwszy! Jest moc! Co do modelu to czepiłbym się zbyt mocnego bump linii podziału blach i zbyt grubej linii spływu. Ale poza tym ładna robota! Edytowane 17 Grudzień 2014 przez peter_f
Rekomendowane odpowiedzi