Napisano 7 Czerwiec 201410 l Witam Wszystkich Pragnę się dzisiaj podzielić wizualizacją Polskiej koncepcji ciężkiego myśliwca z okresu międzywojennego, PZL-48 Lampart. Projekt jest dalszym rozwinięciem samolotu PZL-38 Wilk który tak jak Lampart, nie trafił do produkcji z powodu wybuchu II Wojny Światowej. Z powodu braku jakiejkolwiek dokumentacji lub zdjęć ukazujących konstrukcje koncepcyjną musiałem bazować na niedokładnych ilustracjach z opakowań po modelach samolotu. Mam nadzieję że udało mi się choć w najmniejszym stopniu uchwycić piękno tej maszyny. --------------------- Update : 07.12.2014 --------------------- Wczoraj wieczorem spontanicznie troszkę odświeżyłem projekt ponieważ zasługiwał na nieco więcej... Edytowane 7 Grudzień 201410 l przez Jakub Wydro
Napisano 7 Czerwiec 201410 l WOW! Ten pierwszy render rewelacja, może tylko śmigłu na pierwszym planie trochę motion blur. Sam zaczynam pracę nad nieco podobną sceną, może coś od ciebie podpatrzę;)
Napisano 9 Czerwiec 201410 l dobra robota przyjemnie się na to patrzy ale... na pierwszym drażni dym i ogień a na drugim ułożenie samolotów i szkoda że są takie mega Czyste :)
Napisano 10 Czerwiec 201410 l Dobra robota, na pierwszym przydałby się jednak większy blur na śmigła. Przyczepiłbym się tylko do symetrycznego ułożenia szachownic i braku numerów bocznych - ale to tylko takie formalizmy:). Pierwsze ujęcie od razu skojarzyło mi się z moją pracą sprzed kilku lat: http://lpfolio.pl/img/The_Chase_PZL-54/rys01.jpg - młodszy brat jakby nie patrzeć. Edit: zwracam honor, na spodzie chyba faktycznie są ułożone asymetrycznie, czyli tak jak powinno być. Edytowane 10 Czerwiec 201410 l przez Lucas
Napisano 12 Czerwiec 201410 l Autor Szwadron - Bardzo dziękuje :) mrkrzysiek - Dzięki za kilka uwag, w przyszłości postaram się o jeszcze bardziej dopracowane rzeczy :) Lucas - Troszkę zwiększyłem blur i wydaje mi się że już jest dobrze :) odnośnie szachownic to są one jak najbardziej ułożenie asymetryczne. A wiem to właśnie dzięki Twojemu wątkowi dotyczącego Rysia. Ujęcie było zaplanowane zanim trafilem na Twój wątek. Dzięki :)
Napisano 7 Grudzień 201410 l Autor Wczoraj wieczorem spontanicznie troszkę odświeżyłem projekt ponieważ zasługiwał na nieco więcej... :) Wiem że odgrzewam ale nie mogłem się powstrzymać.
Napisano 7 Grudzień 201410 l Miło popatrzeć na polskie maszyny, a nie ciągle tylko meserszmity, albo radzieckie czołgi ;P
Napisano 16 Grudzień 201410 l Bardzo ładne i klimatyczne obrazki, szczególnie pierwszy! Jest moc! Co do modelu to czepiłbym się zbyt mocnego bump linii podziału blach i zbyt grubej linii spływu. Ale poza tym ładna robota! Edytowane 17 Grudzień 201410 l przez peter_f