Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 5,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

właśnie się zastanawiałem co niema newsa więc dałem post na FB ale mnie uprzedziłeś :D dziś wieczorem zabieramy się za testowanie.

Napisano

W związku z tym, że jestem totalnym nowicjuszem i jeszcze nawet nie raczkuję w kwestii 3D nie do końca wiem jeszcze do czego wszystkie te narzędzia służą tak na prawdę :) Ich opisy jeszcze nic mi nie mówią zbytnio, ale to co zobaczyłem na prezentacji zrobiło na mnie ogromne wrażenie. Mogę się mylić ale chyba jest to dosyć potężne narzędzie usprawniające pracę przy teksturowaniu itp... :)

Pytanie, czy jest to oprogramowanie na zasadzie subskrypcji czy jednorazowej opłaty licencyjnej? I czy wersja Hobby & Freelance ma jakies restrykcje zarobkowe??

Napisano
  • Autor

Nie wiem jak wam się to podoba ale zdecydowana poprawa tego narzędzia w stosunku do poprzedniej wersji. Dużo swobodniej mi się teraz tego używa.

Napisano

największa różnica że to nie są teraz proceduralne noisy i tyle.. tylko prawidzwe tekstury...

Napisano

nDo jest super ale dDo... lame. ;) Substance Designer ludzie. To jest narzędzie.

Napisano
  • Autor

Mam zamiar zainteresować się Substance Designerem. Patrząc na lata wstecz to nawet taki dDO jest naprawdę bardzo fajnym rozwiązaniem dla ludzi klepiących modele, naprawdę wszystko przyśpiesza.

Napisano

Dajcie coś więcej informacji, bo apetyt rośnie na to małe cudo.

Napisano

no to testuj przecież darmo jest beta

Ddo nowe to jest zbiór ogromny tileowanych textur zrobionych na zajebistosci ze specularami i normlakmai i displacmentem i do tego cały świetny proceduralny system zarządzania maskami i mixowaniem tego wszystkiego. z wykorzystaniem tangetów AO itp...

Napisano
  • Autor

Ten nowy system masek jest miodzio. Tekstury z megascans są naprawdę doładowane :) zastanawiam się jak to cenowo będzie wychodziło za nowe tekstury.

Napisano
no to testuj przecież darmo jest beta

Ddo nowe to jest zbiór ogromny tileowanych textur zrobionych na zajebistosci ze specularami i normlakmai i displacmentem i do tego cały świetny proceduralny system zarządzania maskami i mixowaniem tego wszystkiego. z wykorzystaniem tangetów AO itp...

Spokojnie, przyjdzie czas na testy. Chciałem tylko coś więcej wyciągnąć od tych co na tym pracują. :)

Napisano

Świetnie się zapowiada. Jestem ciekaw jak z cenami za subskrybcje tekstur?

Napisano

Poszukuje możliwość zakupu Quixela w Polsce, czy orientujecie się czy jest w Polsce jakis dystrtbutor tego oprogramowania?

Napisano

@ostwid1985

Nie ma i nie będzie, bo po co?

Jak chcesz kupić, to wchodzisz na ich stronkę i w zakładce "Shop" znajdziesz wszystko co trzeba. Płatność przez Paypal lub kartą kredytową.