tmdag Napisano 5 Sierpień 2014 Share Napisano 5 Sierpień 2014 (edytowane) Reel zrobiony pol roku temu, bardziej dla zabawy. Wczoraj oficjalnie ukazala sie elektroniczna wersja "The Amazing Spiderman 2" wiec nie musze juz chowac tego reela pod haslem. Wiem, ze kilka osob chcialo obejzec wiec postanowilem wstawic na forum :) Enjoy. http://tmdag.com Edytowane 5 Sierpień 2014 przez tmdag Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 5 Sierpień 2014 Share Napisano 5 Sierpień 2014 Szacun, gratulacje i jeszcze wiecej sukcesow! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riko Napisano 5 Sierpień 2014 Share Napisano 5 Sierpień 2014 No i kurde pięknie :) Kiedy znów na piwko do polski wpadasz ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalz00 Napisano 5 Sierpień 2014 Share Napisano 5 Sierpień 2014 Same hity (no może oprócz Cartera ;) ). Można tylko pogratulować świetnie wykonanej pracy. Dokładnie ten efekt w Man of Steel najbardziej mi się podobał :P Cała scena gdy Jor-El uczy Clarka o historii Kryptona, świetnie to było zrobione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 5 Sierpień 2014 Share Napisano 5 Sierpień 2014 Albert TMDAG Szostkiewicz - kozak reel :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 5 Sierpień 2014 Share Napisano 5 Sierpień 2014 MISTRZ - jakiś breakdown prosty ujęć albo napis na dole co robiłeś byłby wskazany - nie koniecznie dla mnie, bo z grubsza wiem za co byłeś odpowiedzialny - pisałeś i mówiłeś o tym wiele razy - ale tak bardziej pro forma. Sam reel i montaż i realizacje URYWAJĄ ŁEB! Szacun forever. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blukazs Napisano 5 Sierpień 2014 Share Napisano 5 Sierpień 2014 ... :) ja się chowam, breakdown - jestem za ! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmdag Napisano 5 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2014 (edytowane) Thx. Zazwyczaj studia wymagaja breakdown w pdf jako zalacznik. Tak tez i moj breakdown jest w pliku 'na zamowienie' :) Ale tak jak pisalem - reel bardziej dla zabawy bo pracy na dzien dzisiejszy nie szukam. Dostepny bede w 2016r. a do tego czasu mam nadzieje stworzyc nowego reela :) Edytowane 5 Sierpień 2014 przez tmdag Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
safian Napisano 6 Sierpień 2014 Share Napisano 6 Sierpień 2014 Wyżej i lepiej już się chyba nie da :D. Pełen pokłon i szacunek, bo to jest po prostu mistrzowskie :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 6 Sierpień 2014 Share Napisano 6 Sierpień 2014 Świetny reel. Głównie animowałeś, czy też coś z innych efektów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 6 Sierpień 2014 Share Napisano 6 Sierpień 2014 Super... xD muza mi nie podchodzi xD,ale miła odmiana od tego wszędobylskiego dubstepu. Twoje to te pajeczynki i inne sprawy :)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 6 Sierpień 2014 Share Napisano 6 Sierpień 2014 Thx. Zazwyczaj studia wymagaja breakdown w pdf jako zalacznik. Tak tez i moj breakdown jest w pliku 'na zamowienie' :) kozak, a mozna tego pdf'a zamowic?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legomir Napisano 6 Sierpień 2014 Share Napisano 6 Sierpień 2014 Przychylam się do ostatniego pytania :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmdag Napisano 6 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2014 Świetny reel. Głównie animowałeś, czy też coś z innych efektów? Bylem odpowiedzialny tylko za efekty specjalnie, nie animowalem nic w tych ujeciach. kozak, a mozna tego pdf'a zamowic?:D http://tmdag.com/?attachment_id=991 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 6 Sierpień 2014 Share Napisano 6 Sierpień 2014 danke, a moglbys sprecyzowac co w jakich softach / pluginach robione?:) pewnie glownie hudy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmdag Napisano 6 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2014 (edytowane) Tylo 3 softy, 0 pluginow. Houdini Nuke Katana (Spiderman) Renderers: Mantra, Renderman, 3D Light, Arnold Soft to tylko narzedzie, dodatkowo studia maja swoj in-house soft. Najwazniejsze by rozumiec generalna logike softu. http://tmdag.com/?attachment_id=992 Edytowane 6 Sierpień 2014 przez tmdag Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalz00 Napisano 6 Sierpień 2014 Share Napisano 6 Sierpień 2014 Ale tak jak pisalem - reel bardziej dla zabawy bo pracy na dzien dzisiejszy nie szukam. Dostepny bede w 2016r. a do tego czasu mam nadzieje stworzyc nowego reela :) Już czuję po kościach, że będą w tym reelu scenki z Avatara 2. Tego przynajmniej życzę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmdag Napisano 6 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2014 Już czuję po kościach, że będą w tym reelu scenki z Avatara 2. Tego przynajmniej życzę ;) Avatar przesuniety jest na 2017 a na dzien dzisiejszy nie planuje szybkiego powrotu do Wety poki sie tam kilka rzeczy nie pozmienia (Badz Cameron postanowi robic post produkcje poza Weta). Vancouver oferuje o wiele wiecej, ale dzieki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blukazs Napisano 6 Sierpień 2014 Share Napisano 6 Sierpień 2014 Avatar przesuniety jest na 2017 a na dzien dzisiejszy nie planuje szybkiego powrotu do Wety poki sie tam kilka rzeczy nie pozmienia (Badz Cameron postanowi robic post produkcje poza Weta). Vancouver oferuje o wiele wiecej, ale dzieki :) ... :D fajnie Ci, ludzie marza o wetcie [ np ja] a Ty już mówisz, eee blee już tam nie wróćę :D Czołówka nad czołówka, w sensie, to musi być dobre uczucie, wiedzieć że jest się najlepszym z najlepszych. Vancouver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmdag Napisano 6 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2014 ... :D fajnie Ci, ludzie marza o wetcie [ np ja] a Ty już mówisz, eee blee już tam nie wróćę :D Czołówka nad czołówka, w sensie, to musi być dobre uczucie, wiedzieć że jest się najlepszym z najlepszych. Vancouver To wszystko pieknie wyglada z zewnatrz :) Niestety w srodku jest bardzo zgnile i wowczas doceniasz zycie prywantne. Sa studia ktore lepiej lub gorzej traktuja ludzi. Dla mnie teraz najwazniejszy jest wlasny rozwoj a nie nazwa studio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blukazs Napisano 6 Sierpień 2014 Share Napisano 6 Sierpień 2014 To wszystko pieknie wyglada z zewnatrz :) Niestety w srodku jest bardzo zgnile i wowczas doceniasz zycie prywantne. Sa studia ktore lepiej lub gorzej traktuja ludzi. Dla mnie teraz najwazniejszy jest wlasny rozwoj a nie nazwa studio. Planujesz własne studio? Wiadome że wszystko ładnie wyglada z zewnątrz, chodzi mi właśnie o to że masz już takie portfolio i doświadczenie że możesz iść gdzie tylko chcesz i czy to właśnie ten moment że czołowe studia zaczynają Cie raczej ograniczać niż rozwijać? Więc może to naturalne aby pomyśleć o swoim biznesie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmdag Napisano 6 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2014 Planujesz własne studio? Wiadome że wszystko ładnie wyglada z zewnątrz, chodzi mi właśnie o to że masz już takie portfolio i doświadczenie że możesz iść gdzie tylko chcesz i czy to właśnie ten moment że czołowe studia zaczynają Cie raczej ograniczać niż rozwijać? Więc może to naturalne aby pomyśleć o swoim biznesie :) Zakladanie biznesu to start od samego zera. Ja juz przez to zero przechodzilem i nie jestem w stanie robic tego ponownie. do tego dochodzi walka z istniejacymi studiami. Ja planuje jeszcze troche pozostac w VFX budujac kariere zawodowa a potem zmienic kierunek o 180 stopni :). Zabawe w budowanie nowego studio pozostawie innym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 6 Sierpień 2014 Share Napisano 6 Sierpień 2014 jfno jasne ze soft to tylko narzedzie, tylko trzeba mieć sile żeby się nowego uczyc, a po całym dniu pracy średnio mi się czasem chce.. :) swoja droga takie pytanie z innej beczki, jak pipeline wygląda, np. w takim spidermenie, czy carterze, bo widze ze masz wypisane same symulacje, kto to renderuje? obstawiam ze ustawiasz tam sobie co trzeba i posylasz scene dalej? pytam bo po ostatnich doświadczeniach z niektórymi znanymi osobistościami mam wrazenie ze niepotrafia ustawić nawet podstawowego renderu, co nie zmienia faktu ze same symulacje urywają dupe:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmdag Napisano 6 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2014 (edytowane) jfno jasne ze soft to tylko narzedzie, tylko trzeba mieć sile żeby się nowego uczyc, a po całym dniu pracy średnio mi się czasem chce.. :) No to juz inny problem. Ale jak zrozumiesz ogolna zasade grafiki komputerowej to wowczas narzedzie nie ma znaczenia. Ja tez musze sie uczyc narzedzi na "poczekaniu" bo duzo firm ma wlasne narzedzia. Np ILM ma Zeno i Plume (http://www.fxguide.com/featured/ilms-scientific-solutions/) swoja droga takie pytanie z innej beczki, jak pipeline wygląda, np. w takim spidermenie, czy carterze, bo widze ze masz wypisane same symulacje, kto to renderuje? obstawiam ze ustawiasz tam sobie co trzeba i posylasz scene dalej? pytam bo po ostatnich doświadczeniach z niektórymi znanymi osobistościami mam wrazenie ze niepotrafia ustawić nawet podstawowego renderu, co nie zmienia faktu ze same symulacje urywają dupe:) To wszystko zalezy od firmy oraz projektu. Np w Spidermanie FX renderuje swoje efekty na poziomie podstawowym bardziej jako test. Render finalny jest juz przejety przez oswietleniowcow w Katanie. Oswietleniwcy pracujacy w katanie poprostu dostaja automatycznie efekt w scenie i globalne swiatla ustawiane w scenie rowniez wplywaja na efekt. Np w moim reelu jest ujecie z spidermana gdzie pioruny uderzaja w ziemie. Oswietlenie z pirownow czy tez z reflektorow samochodu wplywa na moje efekty dymu+rbd. W ILM to co robie idzie bezposrednio do kompozycji wiec rendering efektow pozostaje na mojej glowie. Tak jak pisalem [TUTAJ] dziedziny sa dosc precyzyujnie podzielone i zdarza sie, ze ludzie pracujacy w jednej firmie, na jednym stanowisku, nigdy w zyciu nie mieli stycznosci z innymi dziedzinami (jak np rendering). Edytowane 6 Sierpień 2014 przez tmdag Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmdag Napisano 6 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2014 Dla bezpieczeństwa założyłem ponownie hasło bo reel się za bardzo rozpowszechniał. Hasło to demo13 dla zainteresowanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blukazs Napisano 6 Sierpień 2014 Share Napisano 6 Sierpień 2014 Zakladanie biznesu to start od samego zera. Ja juz przez to zero przechodzilem i nie jestem w stanie robic tego ponownie. do tego dochodzi walka z istniejacymi studiami. Ja planuje jeszcze troche pozostac w VFX budujac kariere zawodowa a potem zmienic kierunek o 180 stopni :). Zabawe w budowanie nowego studio pozostawie innym. Chcesz porzucić animacje i vfxy i grafike i to wszystko ? :( Dlaczego? Wszyscy tak narzekaja na te vfxy... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmdag Napisano 6 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2014 Chcesz porzucić animacje i vfxy i grafike i to wszystko ? :( Dlaczego? Wszyscy tak narzekaja na te vfxy... :/ http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=92242 http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=92911 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blukazs Napisano 6 Sierpień 2014 Share Napisano 6 Sierpień 2014 http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=92242 http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=92911 ...ok ;D Life after PI, sory za lekki off- top w takim razie, ale w krk to już wszyscy robią reklamówki dla hindusów, ba ostatnio nawet kumpel z Londynu zawitał bo mówi ze w muzeum figur się im już nie opłaca odlewać w chinach bo w polszy taniej i lepiej XD OMG Może gamedev? :) Zrobić hit i na samych reklamach, 1,5 mln miesięcznie :D W każdym bądź razie, raczej nie powinieneś mieć problemów z pracą, może się polepszy... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 6 Sierpień 2014 Share Napisano 6 Sierpień 2014 Reel faktycznie primo sort. Mam nadzieje, ze w szukaniu pracy nie będzie nigdy potrzebny. blukazs: na starość z brzuchem rośnie też godność ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blukazs Napisano 6 Sierpień 2014 Share Napisano 6 Sierpień 2014 blukazs: na starość z brzuchem rośnie też godność ;) tak mi się jeszcze przypomniało... :D http://nikkifinke.com/part-2-pixar-tries-get-sony-join-alleged-wage-fixingno-recuiting-cartel/ i to nie chodzi już tylko o vfxy, ale o google, apple itd :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi