floo Napisano 26 Wrzesień 2014 Napisano 26 Wrzesień 2014 [video=youtube_share;a3-21AMbFFk] Official Site : envoyfilm.com Director: DAVID WEINSTEIN Producers: DAVID WEINSTEIN, MARIAM PRICE, ADAM COGGIN VFX Supervisor: ADAM COGGIN Photography: MARIO CONTINI Editor: PHIL BUCCI Music: EDWIN WENDLER
NV Napisano 27 Wrzesień 2014 Napisano 27 Wrzesień 2014 Świetne ! :) Jak mam rozumieć proof of concept ? Dosłownie tłumacząc , czy to jest jakiś standard przy dużych produkcjach, taka pre produkcja czy bardziej jak pilot w serialach ?
Monio Napisano 27 Wrzesień 2014 Napisano 27 Wrzesień 2014 Mam nadzieje że to taki proof of concept. Kilka shortów w taki sposób ewoluowało do pełnego metrażu. Mój wewnętrzny dzieciak strasznie jarał by się takim filmem. :)
plasti Napisano 27 Wrzesień 2014 Napisano 27 Wrzesień 2014 taki film klasy D z troche lepszymi efektami??? proof bardzo bardzo fajny, ale jak na sztab ludzi to efekty cg trochu kuleja
adek Napisano 27 Wrzesień 2014 Napisano 27 Wrzesień 2014 Chyba należy rozumieć to tak, że funduszy brak na pełny metraż i to produkcja pod ewentualnych inwestorów, którym to się spodoba.
Idaho Napisano 27 Wrzesień 2014 Napisano 27 Wrzesień 2014 Dokładnie concept, kilka lat temu po sukcesie District9 gość z brazylii chyba, zrobił taki sam s-f concept pokazujący jak obcy atakują miasto. Imho wyglądało to słabo, po niebie przesuwał się majestatycznie statek a dziecko patrzyło na to to. No i zgłosili się panowie z Holywooooda i chyba 4 czy 5 baniek $ zainkasował za sprzedaż pomysłu. To tutaj ma nawet jakiś sens i wpisuje się w nurt amerykańskiego przygodowego dla dzieci, młodzieży. Mieliśmy to w E.T. i wielu innych filmach więc nie zdziwiłbym się jakby faktycznie ktoś to kupił.
Monio Napisano 27 Wrzesień 2014 Napisano 27 Wrzesień 2014 Ejjjj. Etiuda District9 była super. I nie sprzedali pomysł tylko reżyserem był dokładnie ten sam gość od shorta czyli Neil Blomkamp i gra w nim ten sam Sharlto Copley.
Idaho Napisano 27 Wrzesień 2014 Napisano 27 Wrzesień 2014 Ejjjj. Etiuda District9 była super. I nie sprzedali pomysł tylko reżyserem był dokładnie ten sam gość od shorta czyli Neil Blomkamp i gra w nim ten sam Sharlto Copley. Nie mówię o etiudzie District9 tylko o całkowicie innym projekcie.
chom1k Napisano 27 Wrzesień 2014 Napisano 27 Wrzesień 2014 Wygląda bardzo fajnie, zdecydowanie zachęca do obejrzenia pełnego metrażu. Czyżbym widział inspirację predatorem?
Hokmah Napisano 28 Wrzesień 2014 Napisano 28 Wrzesień 2014 Wygląda bardzo fajnie, zdecydowanie zachęca do obejrzenia pełnego metrażu. Czyżbym widział inspirację predatorem? Widzę, że nie tylko ja odnalazłem w tym shorcie predatora :)
Rekomendowane odpowiedzi