Napisano 26 Wrzesień 201410 l [video=youtube_share;a3-21AMbFFk] Official Site : envoyfilm.com Director: DAVID WEINSTEIN Producers: DAVID WEINSTEIN, MARIAM PRICE, ADAM COGGIN VFX Supervisor: ADAM COGGIN Photography: MARIO CONTINI Editor: PHIL BUCCI Music: EDWIN WENDLER
Napisano 27 Wrzesień 201410 l Świetne ! :) Jak mam rozumieć proof of concept ? Dosłownie tłumacząc , czy to jest jakiś standard przy dużych produkcjach, taka pre produkcja czy bardziej jak pilot w serialach ?
Napisano 27 Wrzesień 201410 l Mam nadzieje że to taki proof of concept. Kilka shortów w taki sposób ewoluowało do pełnego metrażu. Mój wewnętrzny dzieciak strasznie jarał by się takim filmem. :)
Napisano 27 Wrzesień 201410 l taki film klasy D z troche lepszymi efektami??? proof bardzo bardzo fajny, ale jak na sztab ludzi to efekty cg trochu kuleja
Napisano 27 Wrzesień 201410 l Chyba należy rozumieć to tak, że funduszy brak na pełny metraż i to produkcja pod ewentualnych inwestorów, którym to się spodoba.
Napisano 27 Wrzesień 201410 l Dokładnie concept, kilka lat temu po sukcesie District9 gość z brazylii chyba, zrobił taki sam s-f concept pokazujący jak obcy atakują miasto. Imho wyglądało to słabo, po niebie przesuwał się majestatycznie statek a dziecko patrzyło na to to. No i zgłosili się panowie z Holywooooda i chyba 4 czy 5 baniek $ zainkasował za sprzedaż pomysłu. To tutaj ma nawet jakiś sens i wpisuje się w nurt amerykańskiego przygodowego dla dzieci, młodzieży. Mieliśmy to w E.T. i wielu innych filmach więc nie zdziwiłbym się jakby faktycznie ktoś to kupił.
Napisano 27 Wrzesień 201410 l Ejjjj. Etiuda District9 była super. I nie sprzedali pomysł tylko reżyserem był dokładnie ten sam gość od shorta czyli Neil Blomkamp i gra w nim ten sam Sharlto Copley.
Napisano 27 Wrzesień 201410 l Ejjjj. Etiuda District9 była super. I nie sprzedali pomysł tylko reżyserem był dokładnie ten sam gość od shorta czyli Neil Blomkamp i gra w nim ten sam Sharlto Copley. Nie mówię o etiudzie District9 tylko o całkowicie innym projekcie.
Napisano 27 Wrzesień 201410 l Wygląda bardzo fajnie, zdecydowanie zachęca do obejrzenia pełnego metrażu. Czyżbym widział inspirację predatorem?
Napisano 28 Wrzesień 201410 l Wygląda bardzo fajnie, zdecydowanie zachęca do obejrzenia pełnego metrażu. Czyżbym widział inspirację predatorem? Widzę, że nie tylko ja odnalazłem w tym shorcie predatora :)