Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

[video=youtube_share;a3-21AMbFFk]

E-N-V-O-Y-31.jpg?resize=960%2C401

Official Site : envoyfilm.com

Director: DAVID WEINSTEIN

Producers: DAVID WEINSTEIN, MARIAM PRICE, ADAM COGGIN

VFX Supervisor: ADAM COGGIN

Photography: MARIO CONTINI

Editor: PHIL BUCCI

Music: EDWIN WENDLER

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 10k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Świetne ! :) Jak mam rozumieć proof of concept ? Dosłownie tłumacząc , czy to jest jakiś standard przy dużych produkcjach, taka pre produkcja czy bardziej jak pilot w serialach ?

Napisano

Mam nadzieje że to taki proof of concept. Kilka shortów w taki sposób ewoluowało do pełnego metrażu. Mój wewnętrzny dzieciak strasznie jarał by się takim filmem. :)

Napisano

taki film klasy D z troche lepszymi efektami???

proof bardzo bardzo fajny, ale jak na sztab ludzi to efekty cg trochu kuleja

Napisano

Dokładnie concept, kilka lat temu po sukcesie District9 gość z brazylii chyba, zrobił taki sam s-f concept pokazujący jak obcy atakują miasto. Imho wyglądało to słabo, po niebie przesuwał się majestatycznie statek a dziecko patrzyło na to to. No i zgłosili się panowie z Holywooooda i chyba 4 czy 5 baniek $ zainkasował za sprzedaż pomysłu. To tutaj ma nawet jakiś sens i wpisuje się w nurt amerykańskiego przygodowego dla dzieci, młodzieży. Mieliśmy to w E.T. i wielu innych filmach więc nie zdziwiłbym się jakby faktycznie ktoś to kupił.

Napisano

Ejjjj. Etiuda District9 była super. I nie sprzedali pomysł tylko reżyserem był dokładnie ten sam gość od shorta czyli Neil Blomkamp i gra w nim ten sam Sharlto Copley.

Napisano
  Monio napisał:
Ejjjj. Etiuda District9 była super. I nie sprzedali pomysł tylko reżyserem był dokładnie ten sam gość od shorta czyli Neil Blomkamp i gra w nim ten sam Sharlto Copley.

Nie mówię o etiudzie District9 tylko o całkowicie innym projekcie.

Napisano

Wygląda bardzo fajnie, zdecydowanie zachęca do obejrzenia pełnego metrażu. Czyżbym widział inspirację predatorem?

Napisano
  chom1k napisał:
Wygląda bardzo fajnie, zdecydowanie zachęca do obejrzenia pełnego metrażu. Czyżbym widział inspirację predatorem?

Widzę, że nie tylko ja odnalazłem w tym shorcie predatora :)