Dulk9 Napisano 15 Październik 2014 Napisano 15 Październik 2014 (edytowane) Witajcie. Grafiką komputerową zajmuję się od niedawna. Jestem studentem Malarstwa na Warszawskiej ASP. Postanowiłem się trochę podszkolić, żeby zacząć na tym zarabiać w końcu i, żeby nikt nie mówił nigdy więcej, że malarze to nieroby :D Wasza pomoc, a przede wszystkim krytyka może okazać się dla mnie bezcenna, także zapraszam do komentowania. Malarskich prac nie wrzucam na razie, bo nie mam możliwości zrobienia porządnych zdjęć. Robiłem też grafikę do dwóch gier 2D tak amatorsko, z pasji. Powrzucam później jakieś gify i assety o ile będzie zainteresowanie :) Edytowane 28 Luty 2017 przez Dulk9
Gość cichy0199 Napisano 19 Październik 2014 Napisano 19 Październik 2014 Może perspektywa i za bardzo rozmyte są te "kolce" według mnie
5lim Napisano 20 Październik 2014 Napisano 20 Październik 2014 Dobrze rozłożone światło, przynajmniej widać że twarz jest lekko wklęsła a tors wypukły.
DraxMustHurt Napisano 21 Październik 2014 Napisano 21 Październik 2014 Te komiksowe całkiem fajne, a w przypadku malarskich mam wrażenie, że używasz dużo soft brusha, stąd mają digitalowy feel?
DraxMustHurt Napisano 24 Październik 2014 Napisano 24 Październik 2014 W przypadku Dragon Ball'owej małpy, a konkretnie tekstury na niej - mocno czuć, że jest na nią wstawiona, a nie wynika z tego, jak skóra tej małpy wygląda i oddziałuje na światło naprawdę.
dzosz Napisano 6 Listopad 2014 Napisano 6 Listopad 2014 https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/t31.0-8/10623463_853620581337152_7057542798725410646_o.jpg Jeszcze nieskończone, ale krytyka by się przydała. Smocza anatomia za bardzo przypomina ludzką. Naczelne z Planety Małp tez sie tak wyginaly do tylu.
takashmen Napisano 28 Listopad 2014 Napisano 28 Listopad 2014 bardzo fajne masz malunki w stylu "wektorowym" najbardziej mi się podoba ten macdonaldowy co do ilustracji ze smokiem to moim zdaniem "statek" nie pasuje do końca kolorystycznie, jeśli kolory są ciepłe, a szczególnie pomarańczowe to w rzeczywistości to co wydaje się niebieskie jest nienasyconym, prawie szarym ciepłym kolorem, oczywiście można iść w kolorystyczne zabawy, ale w twoim wypadku za bardzo przepalasz kolory, do tego to takie żółto zgniłe niebo jest niepotrzebne, bardzo odrealnia scenę i sprawia że pojazd jest doklejony, gdyby było po prostu niebieskie uważam że lepiej by się scena zgrała mam nadzieje że ma to sens :)
rymin Napisano 28 Maj 2015 Napisano 28 Maj 2015 Jak dla mnie to światło na twarzy potwora jest za jasne- świeci jak by miał żarówkę na głowie. Wiedźmin ok ale nad tłem bym posiedział bo płaskie się wydaje. Może bardziej atmosfere powietrzną zaakcentuj i będzie lepiej bo teraz budynki które są dalej są ciemniejsze niż te na bliższym planie. Pozdro
Dulk9 Napisano 28 Luty 2017 Autor Napisano 28 Luty 2017 Wasze uwagi były zawsze pomocne, proszę o więcej :) - - - Połączono posty - - -
Rekomendowane odpowiedzi