Napisano 1 Luty 201510 l Jak dla mnie pierwszy obrazek ma najlepszy grading, a emblemat wziąłbym z drugiego. W tle dodałbym jednak miasto, które dodatkowo rozświetliłbym "tysiącami" małych światełek wieczorową porą.
Napisano 3 Luty 201510 l Autor Fakt duzo naszych uwag to kwestia gustu i wizji artystycznej, wiec traktuj je luzno. Ale bloto teraz przerodzilo sie w kurz i super. Dla mnie obrazek numer jeden super, troche cieplejszy przez co jest wiecej kolorow i taki rzywszy sie wydaje. Ja juz nie mam uwag, bardzo ladnie :) W stu procentach się z Tobą zgadzam, tak czy siak dobrze jest posłuchać co inni mają do powiedzenia, zawsze pozwala to spojrzeć na pracę z innej perspektywy. Wersja z miastem jak dla mnie wygląda ciekawiej, dodaje całej scenie uroku. Oczywiście najlepszym rozwiązaniem było by połączyć te dwa tła aby nadać miastu głębi ( jak wspomniał Sebazx6r, brakowało perspektywy powietrznej) ponieważ pierwotnie wygląda zbyt płasko. Tak to widzimy dwa auta gdzieś na jakiejś drodze w jakiś górach. Poza tym obrazek KOSA ps. Malowanie na pierwszym obrazu jest dużo lepsze. Fakt, jak się oswoiłem z obrazkiem to malowanie na pierwszym jest dużo lepsze. Co do tła, jedno i drugie ma swój urok, bez miasta daje takie wrażenie że akcja dzieje się gdzieś na odludziu, tylko dwóch kolesi i ich bryki. Więc już nie będę się zagłębiał i zostawiam te tło jakie jest. Jak dla mnie pierwszy obrazek ma najlepszy grading, a emblemat wziąłbym z drugiego. W tle dodałbym jednak miasto, które dodatkowo rozświetliłbym "tysiącami" małych światełek wieczorową porą. Z miastem już się wypowiedziałem, z emblematem natomiast mam ten problem że czaszka jest jakby z doczepienia, gdyby było więcej tego rodzaju smaczków, jakiś znak ostrzegający że to niebezpieczna droga, może dodatkowe naklejki na samochodzie, tego rodzaju elementy, to wtedy czaszka by się wpasowała, w tej sytuacji jest jakby z innej bajki, więc zostawiam wersję z pierwszym vinylem. Pracę wrzuciłem do galerii Finished Works 3D pod tym linkiem: http://max3d.pl/forum/threads/97395-Scena-3D-The-Race Wielkie dzięki wszystkim którzy chcieli się udzielić i pomogli mi w tworzeniu tej pracy, dostałem tutaj naprawdę sporo cennych uwag. Jak tak sobie popatrzę to bez feedbacku wyglądałoby to zupełnie inaczej :) Ach te za duże bryki jadące po idealnie prostej drodze :) Tutaj finalna praca:
Napisano 4 Luty 201510 l PObawilbym sie z warstwa diffuse na tym zółtym w poście bo taki zgniły troche i psuje odbiór.
Napisano 5 Luty 201510 l Autor PObawilbym sie z warstwa diffuse na tym zółtym w poście bo taki zgniły troche i psuje odbiór. Poszła już finalna wersja na fronta, ale w sumie nic nie stoi na przeszkodzie żeby przetestować to o czym mówisz. Zrobię test i wrzucę efekt.