Napisano 6 Stycze艅 201510 l Witam serdecznie. Moja ostatnia praca do szuflady. Chcia艂em poeksploatowa膰 motywy my艣liwskie i wple艣膰 je w eklektyczne, xix-wieczne wn臋trze o ci臋偶kim, troch臋 romantycznym klimacie. Soft: 3ds max + Mudbox + Substance Painter + Vray + PS Tutaj wariancja pr贸buj膮ca uchwyci膰 ducha malarstwa olejnego, czyli martwa natura z wydr膮: Oraz dodatkowo dwa uj臋cia z samego polowania:
Napisano 6 Stycze艅 201510 l O, wreszcie co艣 innego. 艢wietny klimat. Ci臋偶ko si臋 do czego艣 przyczepi膰 :) Najbardziej le偶膮 mi rendery 5 i 6 - realistycznie to wygl膮da. Materia艂 na wydrze to jaki艣 zwyk艂y bump/displace czy co艣 wi臋cej? B臋dzie front :)
Napisano 6 Stycze艅 201510 l zanim bedzie ten front to szybko popraw podloge : p rozwijajac swoja mysl - najbardziej to widac na pierwszym zdjeciu, jest ona zbyt nasycona, nie pasuje do reszty pokoju, ma calkiem inna palete barw plus odbija swiatlo za mocno i z dziwnych stron na drugim obrazku nie wyglada to zle, widac ze klimat mocno zmienia sie ku sufitowi Edytowane 6 Stycze艅 201510 l przez dzosz
Napisano 6 Stycze艅 201510 l Czy mo偶esz pokaza膰 surowe rendery i powiedzie膰 co艣 o postprodukcji. Rewelacyjne jest mieszanie 艣wiate艂 co pr贸buje ostatnio ogarn膮膰 ale nie mog臋 znale藕膰 tutoriali.
Napisano 6 Stycze艅 201510 l Noo naprawde super, 2 i 5 jak dla mnie najlepsze, miszcze :). W 3 ujeciu co艣 chyba bym pokombionowa艂 w postpro bo troche jak z gry wygl膮da screen. Og贸lnie widz臋 偶e teraz w modzie jest dawanie na pierwszy plan rozmytych element贸w i dobrze bo bardzo fajnie to wygl膮da. Przy艂膮czam si臋 do petycji o Fronta :)
Napisano 6 Stycze艅 201510 l Autor Dzi臋ki za mi艂e s艂owa i za fronta. Ju偶 odpowiadam: Nathanielxd> Wydra to vray fur, podobnie jak sk贸ra nied藕wiedzia. Chcia艂em zosta膰 przy natywnym hair & fur, ale odwdzi臋cza艂 mi si臋 przer贸偶nymi problemami, wi臋c sko艅czy艂em na tym, 偶e musia艂em w艂osie nieintuicyjnie zaczesywa膰 map膮 koloru. dzosz> Przyjmuj臋 krytyk臋, ale mi akurat pod艂oga pasuje. Testowo pobawi艂em si臋 teraz troch臋 jej nasyceniem itd., ale nie da艂o mi to jakiego艣 skoku jako艣ciowego w moim odbiorze. rakiety> Pewnie, 偶e mog臋. Wrzucam przyk艂adowe trzy: http://i57.tinypic.com/2rzuc9d.jpg http://i58.tinypic.com/vwqpp4.jpg http://i61.tinypic.com/28vsr9u.jpg Jak wida膰 postprodukcja ogranicza艂a si臋 tutaj g艂贸wnie do zabawy balansem kolor贸w i levelsami dla poszczeg贸lnych obiekt贸w oraz plan贸w (z u偶yciem zdepth). Troch臋 podbi膰 resleks贸w itp. Niekt贸re elementy (szczeg贸lnie ko艣ci w zbli偶eniu) wydawa艂y mi si臋 wyp艂ukane z niuans贸w barwnych, wi臋c nak艂ada艂em na nie lekki diffuse pass z color burnem. maciek.m> jak wida膰 z powy偶szych raw贸w, g艂臋bia ostro艣ci nie by艂a w planie i robi艂em j膮 na etapie postprodukcji, co w przypadku rozmycia na pierwszym planie raczej nigdy nie daje niestety za dobrych rezultat贸w.
Napisano 7 Stycze艅 201510 l Gratuluj臋 :) Pytanie mam troch臋 nietypowe. Te wszystkie czaszki masz z jakiej艣 bazy, czy modelowa艂e艣 jedna po drugiej? Pytam, bo odwzorowanie ich w tym stopniu detalu to ogrom pracy. Wida膰 po innych elementach, 偶e to nie by艂by dla Ciebie problem.
Napisano 7 Stycze艅 201510 l Autor Dzi臋ki. Z czaszkami zabaw臋 zacz膮艂em ju偶 dawniej i przez to r贸偶ne z nich by艂y robione r贸偶nymi technikami. Niekt贸re s膮 robione od podstaw z u偶yciem mudboxa, a tekstury przygotowane w substance painterze. Inne z kolei oparte s膮 na skanach 3d (np. ta w martwej naturze), w kt贸rych potem upraszcza艂em siatk臋 i teksturowa艂em podobnie. Nie jestem fanatykiem d艂ubania w niesko艅czono艣膰 przy jednym elemencie, wi臋c ca艂ym tym siatkom oraz unwrapom bardzo daleko do idea艂u, ale p贸ki jako艣 to w scenie wygl膮da, to nie mam zamiaru poprawia膰.
Napisano 7 Stycze艅 201510 l Pok贸j my艣liwski rodem z Hanibala :) pi臋kne ale troch臋 straszne... nidy nie kuma艂em eksponowania zw艂ok w salonie :) no ale ja ju偶 taki dziwny jestem :) Miazga 艣wietny klimacik... a偶 s艂ycha膰 cichy szept "ju偶 cicho... ciii......." ;) Pozdr.
Napisano 8 Stycze艅 201510 l Autor Ja r贸wnie偶 sam z siebie nie eksponowa艂bym zw艂ok w salonie. Od tego mam CGI. : )
Napisano 15 Stycze艅 201510 l Widz臋 tutaj sporo moich modeli :), co nie zmienia faktu, 偶e praca jest 艣wietna. Te poszukiwania w kierunku malarstwa s膮 bardzo intryguj膮ce, dobra robota!