adek Napisano 25 Styczeń 2015 Napisano 25 Styczeń 2015 Pojawiło się kilka nowych filmów prezentujących działanie pluginu od Solid Angle Arnold to Cinema 4D. Pełna treść: Arnold dla Cinema4D - nowe filmy
xypnise Napisano 25 Styczeń 2015 Napisano 25 Styczeń 2015 Myślałem że naprawdę coś nowego, trochę już mają (:
Monio Napisano 26 Styczeń 2015 Napisano 26 Styczeń 2015 Trudno pojąć czemu zdecydowali się najpierw zrobić plugin do Cinemy a nie Maxa. Na pewno nie chodzi o ich zasoby. Max pewnie będzie następne ale w kolejce są jeszcze Modo i Nuke. Patrząc na ich podejście to na oficjalny support LW, blendka i innych softów pewnie nie ma co liczyć. Raczej jeszcze nie celują w rynek masowy tak jak Vray.
makak Napisano 26 Styczeń 2015 Napisano 26 Styczeń 2015 Pytanie, kto robi ten plugin. Nie wczytywałem się w temat, ale np. przy vray'u do C4D, to nie zrobił go ani CG ani Maxon, tylko "sami" użytkownicy, nie mogąc się doczekać. Może tutaj zachodzi podobna historia.
Monio Napisano 26 Styczeń 2015 Napisano 26 Styczeń 2015 To jest plugin oficjalny od SolidAngle. Nieoficjalnie to arnold "działa" w maxie, starym blenderze czy LW. Tylko że ja bym nie ryzykował opierać pipeline o tak delikatne rozwiązania. Byle update renderera i wszystko się rozsypie (tak jak w przypadku blendera 2.49), a wymogu naprawy darmowego pluginu przecież nie ma.
J|L Napisano 27 Styczeń 2015 Napisano 27 Styczeń 2015 Monio co do LW to Arnold chyba juz jest http://www.lwtoa.com/docs/lwtoa.html
Monio Napisano 27 Styczeń 2015 Napisano 27 Styczeń 2015 Tak jak pisałem. To jest nieoficjalny plugin pisany przez jednego gościa a nie przez SolidAngle. Dla testów spoko sprawa, do pracy przy dużych projektach bym nie ryzykował, chyba że mając tego gościa u siebie w firmie. ;)
pxl666 Napisano 28 Styczeń 2015 Napisano 28 Styczeń 2015 cholercia - jako zywo sobie przypominam zabawy z blenderem i SLG wieki temu...
Rekomendowane odpowiedzi