Napisano 25 Styczeń 201510 l Pojawiło się kilka nowych filmów prezentujących działanie pluginu od Solid Angle Arnold to Cinema 4D. Pełna treść: Arnold dla Cinema4D - nowe filmy
Napisano 26 Styczeń 201510 l Trudno pojąć czemu zdecydowali się najpierw zrobić plugin do Cinemy a nie Maxa. Na pewno nie chodzi o ich zasoby. Max pewnie będzie następne ale w kolejce są jeszcze Modo i Nuke. Patrząc na ich podejście to na oficjalny support LW, blendka i innych softów pewnie nie ma co liczyć. Raczej jeszcze nie celują w rynek masowy tak jak Vray.
Napisano 26 Styczeń 201510 l Pytanie, kto robi ten plugin. Nie wczytywałem się w temat, ale np. przy vray'u do C4D, to nie zrobił go ani CG ani Maxon, tylko "sami" użytkownicy, nie mogąc się doczekać. Może tutaj zachodzi podobna historia.
Napisano 26 Styczeń 201510 l To jest plugin oficjalny od SolidAngle. Nieoficjalnie to arnold "działa" w maxie, starym blenderze czy LW. Tylko że ja bym nie ryzykował opierać pipeline o tak delikatne rozwiązania. Byle update renderera i wszystko się rozsypie (tak jak w przypadku blendera 2.49), a wymogu naprawy darmowego pluginu przecież nie ma.
Napisano 27 Styczeń 201510 l Monio co do LW to Arnold chyba juz jest http://www.lwtoa.com/docs/lwtoa.html
Napisano 27 Styczeń 201510 l Tak jak pisałem. To jest nieoficjalny plugin pisany przez jednego gościa a nie przez SolidAngle. Dla testów spoko sprawa, do pracy przy dużych projektach bym nie ryzykował, chyba że mając tego gościa u siebie w firmie. ;)
Napisano 28 Styczeń 201510 l cholercia - jako zywo sobie przypominam zabawy z blenderem i SLG wieki temu...