Napisano 29 Styczeń 201510 l Zapowiedź dodatku dla programu Mari - Extension Pack 2.0. Kolekcja ponad 70 dodatków dla tego programu stworzona przez jego społeczność i udostępniona jako open-source przez mari.ideascale.com. Pełna treść: MARI Extension Pack 2.0 - zapowiedź
Napisano 3 Luty 201510 l Jestem w szoku patrząc na co pozwala API tego programu. Taka paczka nowości świadczyłaby o przeskoczeniu o pełny numerek w wersji wielu innych programów. Tylko te 8 tysięcy...
Napisano 3 Luty 201510 l Wygląda słodko, ale gorzej z cena :D Na Steamie jest wersja Indie, ale pewnie ograniczona znacznie.
Napisano 3 Luty 201510 l Tylko te 8 tysięcy... po przeliczeniu z euro wychodzi trochę ponad 6 Na Steamie jest wersja Indie, ale pewnie ograniczona znacznie. o co chodzi z tymi licencjami indie? Akurat sprawdzałem Substance Paintera i też go można kupić z tą licencją dużo taniej.
Napisano 3 Luty 201510 l na Substance Painter/Designer roznica jest chyba tylko taka, ze masz ograniczenie "zarobków", teoretycznie mozesz go uzywac, jesli Twoja firma nie zarabia wiecej niz 10,000$ rocznie. Przy Mari ograniczenia troche wieksze: Project file (.mra) linked to Steam account / cannot be shared with other users Export texture resolution size limited to 4k and 8-bit color per channel Allowed export formats: .psd, .png, .tga, .jpg Output formats no longer available .exr, .tif, .tiff, .hdr, .dds, and .ptx Python scripting disabled Object count is limited to 3 objects Custom shaders not allowed
Napisano 3 Luty 201510 l po przeliczeniu z euro wychodzi trochę ponad 6Kolega na samozatrudnieniu rozumiem? ;) Z wliczonym VATem wychodzi dokładnie 7507zł. ----- W Mari indie ten extension pack działać nie będzie bo tam są polokowane customowe shadery i skrypty. Meh.
Napisano 7 Marzec 201510 l Drogie cholernie. Jestem w trakcie nauki na trialu ale widzę że wart jest swojej ceny, oj wart.
Napisano 7 Marzec 201510 l na Substance Painter/Designer roznica jest chyba tylko taka, ze masz ograniczenie "zarobków", teoretycznie mozesz go uzywac, jesli Twoja firma nie zarabia wiecej niz 10,000$ rocznie. Can I use Substance software on a project as a freelancer? Yes, if your company/entity makes less than $100K per year in revenue. Podniesli z 10k jakis czas temu ;) A te ograniczenia Mari nie sa takie zle, mnie np. to nie robi roznicy. A czy mozna tam zrobic upgrade do normalnej wersji?