le_chu Napisano 23 Luty 2015 Share Napisano 23 Luty 2015 Cześć wszystkim, minęło trochę czasu odkąd wrzucałem jakieś rzeczy godne pokazania. Poniżej owoc kilku wieczorów zabawy w wolnym czasie, są to rendering modeli dostępnych w moim blenderowym sklepiku. W ramach zabawy starałem się uzyskać jak najwięcej bezpośrednio z Cyclesa tak więc wolumetryka i dof są "renderowalne". Finalne obrazki przepuszczałem przez Photoshopa w którym standardowo podciągnąłem to i owo za pomocą krzywych, color balance, sharpena itd. Prezentowane modele to między innymi kamera video Sony FDR-AX100, średnioformatowa Moskva (niestety nie znam konkretnego modelu), DSLR "insporowany" Nikonem D800 (wiem że fani fotografii mnie zabiją za odstępstwa modelu 3D od oryginału więc podkreślam że to inspiracja ;)), oraz drewniany T-Rex, notabene chyba mój ulubiony model. Autorem siatek 3D jest Michał Milewski, link do jego portfolio. Modele można znaleźć pod tym linkiem. Pozdrawiam i mam nadzieję że wyszło znośnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 23 Luty 2015 Share Napisano 23 Luty 2015 Za aparaciki front, wolumetryki (prócz closeupów) mi się nie podobają. Nie pokazują modelu (aparat) , a głównie o to chodzi w studio shotach. Wiem że artyzm itd. ale to moje personalne preferencje. Nie czepiam się ;) Co do samych modeli to cud malina :D No to front! Pzdr. X Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5lim Napisano 23 Luty 2015 Share Napisano 23 Luty 2015 Dinozaur podbił moje serce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrRambo Napisano 24 Luty 2015 Share Napisano 24 Luty 2015 to jest dinauzor miodzio, aparaty pięknie się prezentują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STRZYG Napisano 2 Marzec 2015 Share Napisano 2 Marzec 2015 Ładnie to tak pod zdjęciami podpisywać "render"? Zgłaszam na prokuraturę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi