Napisano 2 Marzec 201510 l Siemka, siemka! 聽 聽 Troch臋 rysuj臋, g艂贸wnie semi-realizm, czasem jakie艣 backgroundy. Czas jednak wzi膮膰 si臋 za siebie troch臋 powa偶niej- dlatego powstaje ten oto w膮tek-zasadzka. Za wszelkie uszczerbki fizyczno-psychiczne odpowiedzialno艣ci nie ponosz臋 :D 聽 聽 Pozdrawiam! 聽 聽 聽 Edytowane 16 Marzec 201510 l przez elwiko
Napisano 3 Marzec 201510 l Postacie bardzo przyjemnie namalowane, mi艂o si臋 patrzy, ale w landskejpach masz straszny ba艂agan. Wydaje mi si臋, 偶e powiniene艣 (a艣?) skupi膰 si臋 na linii horyznotu, rozdzieleniu plan贸w itd.
Napisano 3 Marzec 201510 l Ta pierwsza kobitka -WoW. Klimat jak z Vagrant Story albo Final Fantasy Tactis. Wida膰 w艂asny styl. Natomiast co do enviro to faktycznie zgadzam si臋 z DrawMustHurt- trzeba nad tym popracowa膰. Pozdrawiam
Napisano 4 Marzec 201510 l Postacie wielki szacun, jednak druga grafika mnie nie przypad艂a do gustu, ale to subiektywna opinia
Napisano 6 Marzec 201510 l Autor @DraxMustHurt, dzi臋ki. Landskejpy z regu艂y szkicuj臋 sobie bez wi臋kszego zastanowienia i je偶eli co艣 zapowiada si臋 ciekawie, wyka艅czam do pewnego stopnia taki szkic. Z tym bezmy艣lnym rysowaniem b臋d臋 musia艂a zerwa膰. Ale 艂atwiej powiedzie膰, ni偶 zrobi膰 :P 聽 @rymin A偶 musia艂am wygooglowa膰 Vagrant Story. Generalnie mia艂e艣 na my艣li naloty animu na kresce? ;) Baaardzo du偶o animc贸w doodluj臋 i lubi臋 ichniejszy semi-realizm. 艁adnie odcina si臋 od typowej 'zachodniej' szko艂y rysunku. Dzi臋ki za opini臋! 聽 @rysiuzamo Dzi臋ki, dzi臋ki ;) C贸偶, opini臋 ka偶dy ma swoj膮. Akurat osobi艣cie tego drugiego arta lubi臋. Troch臋 si臋 podczas jego d艂ubania nauczy艂am + ma ciekawy klimat (chocia偶 nie wiem, czy to drugie wypada mi pisa膰, jako jego tw贸rcy) :P 聽 聽 Dorzucam jeszcze photo study, b臋d膮ce efektem moich potyczek z teksturami. Malowanie kory jeszcze od biedy ugryz臋, ale pod艂o偶e mnie przerasta.
Napisano 7 Marzec 201510 l Mam dok艂adnie ten sam problem - czasami po prostu zaczynam bezmy艣lnie rysowa膰, a to mnie za bardzo wci膮ga i p贸藕niej sp臋dzam sporo czasu przy pracy, kt贸ra od podstaw nie jest dobrze zaplanowana.
Napisano 9 Marzec 201510 l Autor @Rozpu Ciesz臋 si臋 ;) @DraxMustHurt ...ten moment, kiedy strona artystyczna bierze g贸r臋 nad 艣wiadomym warsztatem :P
Napisano 9 Marzec 201510 l Taa... I ten moment, kiedy za bardzo zaczyna si臋 kocha膰 potworka, kt贸rego w艂a艣nie si臋 tworzy. Totalnie z艂y nawyk, musimy si臋 go wyzby膰, tak samo jak jakiegokolwiek przywi膮zania do jakiegokolwiek elementu pracy - jak co艣 jest 藕le to usuwamy/poprawiamy, bezlito艣nie :P
Napisano 9 Marzec 201510 l Przy photostudies i walce z teksturami podczas ich wykonywania, polecam czeste zabawy lassem, nastepnie w zaznaczonym obszarze pobawic sie jakims teksturowanym pedzlem, ustawionym na "big size"! Latwo, szybko, i przyjemnie uzyskuje sie zadowalajace efekty! Polecam! :) 聽 @drax 聽 Powodzenia w rzucaniu nalogu, tez z nim walcze od jakiegos czasu! :l
Napisano 9 Marzec 201510 l To mo偶e jaka艣 terapia w stylu malujemy co艣 艣licznego i kochanego, a na ko艅cu shift+delete? :S
Napisano 9 Marzec 201510 l Tak si臋 wtr膮c臋 propo postu Draxa, m贸j znajomy studiuj膮c na jakiej艣 grafice mia艂 w艂asnie takie zadanie - mieli narysowa膰 najbardziej wypasiony rysunek, a potem prowadz膮cy kaza艂 zamalowa膰 ca艂o艣膰 czarn膮 farb膮. Mia艂o to ich nauczy膰 dystansu do w艂asnych prac i trze藕wego patrzenia. M贸wi, 偶e poskutkowa艂o :D
Napisano 10 Marzec 201510 l Autor @DraxMustHurt Hmm, nie wierz臋 w kompletne wyzbycie si臋 tego nawyku, ale za艂agodzenie go na pewno du偶o pomo偶e :P @zlyczlowiek Znam i korzystam nieraz z tej techniki. Problemem jest takie wykorzystanie tekstur, aby wygl膮da艂y legit. Np. takie li艣cie na ziemi, kt贸re pr贸bowa艂am uchwyci膰 w poprzednim studium. Ci臋偶ko stwierdzi膰, jakie pod艂o偶e jest w arcie :| @4mk Ouch. To by艂a bardzo.brutalna.metoda.
Napisano 16 Marzec 201510 l Autor Troch臋 rzeczy na SpitPaint oraz studia: 聽 Blue Stones 聽 Morning Lights 聽 Wall of Fire 聽 聽 Edytowane 16 Marzec 201510 l przez elwiko
Napisano 24 Marzec 201510 l Autor Wykonane niegdy艣 na zaj臋cia. W sumie warto wrzuci膰, jako, 偶e by艂a to moja pierwsza i do tej pory ostatnia pr贸ba matte paitingu :) 聽 聽 聽 Nie powiem, kilka patent贸w z tej techniki si臋 przydaje...
Napisano 24 Marzec 201510 l fajne moody masz w tych pracach, a ilustracja z zielonym ogniem to wypasik jest =D . oby tha dalej ;3
Napisano 24 Marzec 201510 l Trudno ci臋 jeszcze odgadn膮膰 po tych obrazkach ale wida膰 ze masz i czuja i juztroch臋 wiedzy. Martwa bardzo spoko, ostatnie dwa, te niby mattepainty ciekawe, postacie jeszcze troch臋 plastelinowe ale to mo偶na nadrobic porz膮dn膮 konstrukcj膮.
Napisano 25 Marzec 201510 l Autor @wwysocki Dzi臋kowa膰, dzi臋kowa膰 :) @biglebowsky A dzi臋kuj臋~ Trafna uwaga odno艣nie postaci. W sumie nigdy nie patrzy艂am na nie przez pryzmat 'plastelinowo艣ci, ale rzeczywi艣cie, jak tak teraz zerkam, mog膮 nasuwa膰 takie por贸wnanie ^^" 聽 Btw. To nie do ko艅ca jest martwa. Wykonywa艂am studium tego pana: http://turningshadow.deviantart.com/gallery
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto