Napisano 17 Marzec 201510 l Proof of Concept/pitch for The Leviathan, created by Ruairi Robinson. Developed with the assistance of Bord Scannáin na hÉireann/ the Irish Film Board
Napisano 17 Marzec 201510 l Najpierw film promocyjny ebooka a teraz supermarketu :) ale czasy nastały, chyba już stary jestem :P Mają rozmach skurczybyki :P
Napisano 17 Marzec 201510 l ok stawiam dolara (czyli 10-15pln zależy czy czytasz po południu czy rano), ze trafi na crowdfunding.
Napisano 18 Marzec 201510 l Wielorybnicy w kosmosie :) Ciekawe co tam tak chętnie wybucha w tych przyszłościowych pojazdach. Czyżby, stara, dobra benzynka? Może tran ?
Napisano 18 Marzec 201510 l świetnie zrobione, Ben Mauro gdzieś pisał że siedział przy tym 3-4 lata temu ocb?
Napisano 18 Marzec 201510 l czasem pitchowanie na jakąś produkcje może zabrać i dekadę. Dlatego myslę, że trafi na jakąś platformę crowdfundingową.
Napisano 22 Marzec 201510 l może i tak być, fajnie że koncepcja się nie zestarzała. Niby 22 wiek, a polują na czuja bez żadnych czujników i kamer :)
Napisano 22 Marzec 201510 l może i tak być, fajnie że koncepcja się nie zestarzała. Niby 22 wiek, a polują na czuja bez żadnych czujników i kamer :) Radioaktywny kurz/mgła w którym fruwał sobie smok, blokował skuteczne działanie najbardziej zaawansowanej technologii, trza było iść na żywioł :D Dla mnie super :) Edytowane 22 Marzec 201510 l przez Rod
Napisano 22 Marzec 201510 l Mnie absolutnie porwało...myślałem że jeszcze pokażą ten moment spadania "kosmicznego wielorybnika" między chmurami i ukażą jakąś zmasakrowaną powierzchnię planety z drzewami wielkości BurżDubaj:) Naprawdę teraz będę czekał w napięciu co się stało z kolesiem z tego pojazdu, co to koleś pofrunął w chmury po ataku wielorybka...Ehhh....czyli 2-3 lata jak nic w nerwach mnie czekają... :) :) :)
Napisano 22 Marzec 201510 l Fajne... acz wygląd Leviathana taki sobie... specjalistą nie jestem, ale czy to nie powinno być morskie stworzenie? Miło byłoby obejrzeć coś o wielkiej istocie z głębin. Setki ton mięcha latającego w powietrzu machając płetwami... no nie wiem... pewnie jakaś nieduża planeta o słabej grawitacji... nie ma co marudzić tylko czekać... Chimera już była ("Gniew tytanów")... Kraken już był (Starcie tytanów i piraci z karaibów).... Leviathan się robi (kosmiczny ale zawsze)... wtedy jeszcze tylko behemot i już... wszystkie fascynujące mityczne stwory będą zekranizowane... noo... może jeszcze coś o banshee (w "Mama" było coś na kształt i wypadło całkiem spoko)
Napisano 23 Marzec 201510 l Latające czerwie? Diuna: "jedyna planeta, na której znajdują się złoża melanżu – substancji umożliwiającej ponadwymiarowe podróże kosmiczne. Powstawanie melanżu związane jest z cyklem rozwojowym czerwi pustyni – olbrzymich istot, żyjących w piaskach Arrakis." Lewiatan: "Podróż z prędkością większą od światła stała się możliwa dzięki pozyskaniu egzotycznej materii z jaj największego stworzenia, jakie widziała ludzkość." Brzmi znajomo ;)
Napisano 28 Marzec 201510 l wiadomo, które studio i w czym robiło trailer? Twentieth Century Fox bierze się za ekranizacje :) http://variety.com/2015/film/news/fox-picks-up-simon-kinberg-and-neill-blomkamp-produced-the-leviathan-exclusive-1201461606/
Napisano 28 Marzec 201510 l Dobra wiadomosc dla tworcow. Wysilek sie oplacil. Teraz tylko czekac jak producenci wykastruja koncepcje wizualna :) Jezeli blomkamp trzyma reke na pulsie Leviatan okaze sie niezrozumialym przez otoczenie przybyszem szukajacym sobie miejsca w spoleczenstwie.