Touch Napisano 1 Październik 2004 Napisano 1 Październik 2004 Wokół nas znajduje się niezliczone bogactwo prostych form, którym nie poświęcamy uwagi... Rozumiecie mnie?;)
Piotr Dobosz Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 a nie zaprosta ta forma?:)? ale ogolnie bardzo ladnie przedstawiles ta prosta forme:) pozdrawiam
dr Ug Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 Jak widac sam siebie nie rozumiesz. "Docen prosta forme", a wrzucasz jakies pomaranczowe paskudztwa? ZONK.
Badyl Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 mi sie nie podoba, nawet jesli sam szescian, czy te moze pudelko na buty przyszlosci jest ok, to te kropki w rogu i podpis sa pretensjonalne,,,
Vorek Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 Jak widac sam siebie nie rozumiesz. "Docen prosta forme", a wrzucasz jakies pomaranczowe paskudztwa? ZONK. dokladnie tak, prostota powinna obejmować całą pracę, te "bajery" są jak najbardziej nie na miejscu. No i nie bym był sobą jak bym nie czepił się kompozycji :) to centralne umiesczenie pudeleczka na dobre mu nie wyszlo
sir_Bols Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 Wokół nas znajduje się niezliczone bogactwo prostych form, którym nie poświęcamy uwagi... Rozumiecie mnie?;) ja chyba niebaudzo... no ale nie przejmuj sie ja jestem prosty chlop co by tylko roboty i samochody robil ;)
Mateusz Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 "Wokół nas znajduje się niezliczone bogactwo prostych form, którym nie poświęcamy uwagi... Rozumiecie mnie?;)" -Tak, umiesz wymodelować boxa, i zeby to jakos wygladalo to musiales wysnuc cala swoja teorie... Przykro mi, ale paskudnie Ci to wyszlo...
Touch Napisano 2 Październik 2004 Autor Napisano 2 Październik 2004 Nowa wersja (i ostateczna chyba). 10-20 min roboty... Max+PS;) Tak patrząc na to dzisiaj to ja sam przestaję się rozumieć;) Heh...
Touch Napisano 2 Październik 2004 Autor Napisano 2 Październik 2004 Przeczytałem sobie właśnie wasze komentarze...;) Spokojnie, w sumie to była tylko zabawa;) Mateusz... dzięki za komplement, świetnie mi ten box wyszedł, co?!> sarkastic;))p Pozdr!
kru Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 docenic prostą forme??? tiaaa.... to ja tak dla ozdoby wątku za off-topic - uje :P http://www.roland-collection.com/rolandcollection/images/stills/17-0.gif
Kulki Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 druga wersja fajniejsz i zmuszajaca do zastanowienia sie nad nia choc chwile... mi kojazy sie z nieskonczonoscia i filmem cube;) ps to jakas komercyjna praca?
Mateusz Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 w 2 pracy można odczytać "OCEŃ PROSTĄ FORMĘ" - literka "D" jest nieczytelna... wiec forme ocenie... jest przegadana, wcale nieprosta, użyłeś za dużo "materii"... kompozycji albo nierozumiem, albo jest przypadkowa, albo Ci niewyszla... Jezeli to " jakas komercyjna praca" to poświec jej jeszcze troszke czasu... ;)
Touch Napisano 2 Październik 2004 Autor Napisano 2 Październik 2004 Dzięki za komentarze;) Siedzonko, rzeczywiście przyjemne, zdaje się mówić: ..."usiądź", ale ja bym długo na takim nie usiedział;) Kulki: ta praca, to tylko owoc mojej niczym nie skrępowanej radosnej twórczości;)) A co do filmu... the best!;) Pozdrawiam!
mCh Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 nareszcie ktoś zrozumiał mój postulat o estetyce prac i unikalności. według mnie powinieneś popracować nad typografią; tragicznie tutaj wypada.
Touch Napisano 2 Październik 2004 Autor Napisano 2 Październik 2004 Typografia(?)... Ostatnio miałem małą "przeprowadzkę" na nowy dysk i jeszcze nie uzupełniłem czcionek, których oczywiście zapomniałem przegrać ze starego...;/
Wacman Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 Hm... doceniam: 1.chec zrobiena czegos prostego i fajnego... 2.ze nie dorobiles do tego jakiejs strasznie wygorowanej ideJi 3.ze nie zrobiles z tego protestu. Ale takie to troche :/ za proste... nie obraz sie, ale ta bryla wcale nie jest prosta forma... pierwsze ujecie - nieciekawe, po prstu nieciekawe, a jak wczesniej napisano pomaranczowe tegesy - pretensjonalne... kompozycja tej drugiej pracy kuleje pod kazdym wzgledem, ani pudelka nie sa jakos na srodku, ani ta krawedz w zaden sposob nie jest na wysrodkowana... eeeeh... a dla Ciebie Mch w ramach zrozumeinia Twojego postulatu chyba kiedys bialy szescian zrenderuje... nie; nie zrenderuje, printscreena z viewporta zrobie... to bedzie nietuzinkowe...
sith_LORD Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 ech...sory ale jakos to do mnie nie dociera..
Falcrum Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 Mi tam się to nawet podoba...czasem dobrze jest zobaczyć coś prostego, sterylnego i nie "zabrudzonego" teksturami ;). To cały klimat minimalistyki :) Pozdr
buczer Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 minimalizmu ;) minimalistyka to chyba jakas nauka ? ;) co do obrazków to ja rowniez "prostej formy" nie odnajduje. w pierwszym obrazku pudełko jest ani na srodku ani w jakims wyraznym podziale. w drugim kolory mało zdecydowane no i sam układ jakis nieciekawy
Mateusz Napisano 3 Październik 2004 Napisano 3 Październik 2004 Mysle ze "prosto" mozna przedstawic nawet skomplikowana forme, (jak samochod) mozna tez przedstawic forme prosta w tak zagmatwany i skomplikowany sposob jak to sie tobie udalo... Na spokojnie mowiac, praca ma pare smacznych miejsc, ale cala tworzy bardzo kiepska prace... przykro mi...
mCh Napisano 3 Październik 2004 Napisano 3 Październik 2004 Typografia(?)... Ostatnio miałem małą "przeprowadzkę" na nowy dysk i jeszcze nie uzupełniłem czcionek, których oczywiście zapomniałem przegrać ze starego...;/ kompromitujesz się. daj spokój ze swoimi pisankami, ksenotypami i teksturami z netu. Skombinuj coś własnego z czystej antykwy bezszeryfowej :) Mozna naprawdę dużo. A tutaj - po prostu polska reklama. Czyli syf, kit i koszmarki.
Touch Napisano 3 Październik 2004 Autor Napisano 3 Październik 2004 Mmmm... ale mnie objechaliście, że aż miło;))p Dzięki za komentarze!;) Pozdr!
Wacman Napisano 3 Październik 2004 Napisano 3 Październik 2004 Mch... a ja mialem przez noc wyrzuty sumienia, ze Cie pojechalem w poprzednim poscie... Touch - spokojnie :) ostatnio jest malo powalajacych "tendecyjnych, kiczowatych" renderow, wiec co poniektorych frustracja bierze :)
Touch Napisano 3 Październik 2004 Autor Napisano 3 Październik 2004 Wiem, spokojnie nie zamknę się w sobie;)) Mni i tak się podoba i już;)p
rowr Napisano 3 Październik 2004 Napisano 3 Październik 2004 hehe co wy chcecie od chlopaka mnie sie podoba proste przejzyste i na tapetke mozna dac .mCh pojechales po gosciu a twojej siatki birdow dalej nie widzialem ;)
mCh Napisano 3 Październik 2004 Napisano 3 Październik 2004 rowr: Ty mi nie mów o siatce bird'ów bo cholery dostanę. Nie mogę znaleźć :/ Chętnie bym zrobił z tego, nawet tutorial, gdybym tylko.. eh, nieważne.
Badyl Napisano 3 Październik 2004 Napisano 3 Październik 2004 arogancja niektorych forumowiczow jest uderzajaca :\
darkelf Napisano 3 Październik 2004 Napisano 3 Październik 2004 ano praca zmierzajaca w dobrym keirunku, aczkolwiek nie czuje jeszcze sie w pelni usatysfakcjonowany[lol... gdzies bylo juz takie cos] :)... co nie zmienia faktu, ze jest dobrze. drakul: to nie arogancja, to indywidualne i wysublimowane zdanie wybitnego impresjonisty i abstrakcjonisty. bisous.
spoon Napisano 6 Październik 2004 Napisano 6 Październik 2004 powiem szczerze: doceniam zamysł, ale to jeszcze daleka droga. prostota musi być "szlachetna" (jakkolwiek śmiesznie to brzmi), bo inaczej wychodzi łopatologia... i ta typografia dobijająca (ten drop shadow...) a w pierwszym te kropy, stary to już masakra. ale masz gdzieś przed sobą dobry cel. pracuj nad tym klimatem, bo to cholernie trudne, jak sie chyba przekonałeś. pozdro
Bill Napisano 6 Październik 2004 Napisano 6 Październik 2004 Jakbys zrezygnowal z tych paskow, kropek, podpis dal w szarosciach to byloby calkiem calkiem bardzo milo :) MAM pytanie! To brazil jest? vRay? Bardzo ladne cienie.
Wielka_Siostra Napisano 6 Październik 2004 Napisano 6 Październik 2004 Pierwszy obrazek bardziej mi się podoba, ALE: obydwa są naiwne aż do bólu! - dałabym zwykłego boxa zamiast pudełka (może czarny box na białym tle? ;-) - przydałby się lepszy render (znaczy - jeszcze lepszy;-) - przydałaby się jakakolwiek kompozycja, a raczej niech kompozycja tutaj tworzy obrazek, a nie sam obiekt i zaszłości (napisy, kropeczki, pierdółeczki), Polecam przestudiowanie niejakiego Mondriana (w moim mniemaniu mistrz kompozycji) - drugi obrazek nie ma nic wspólnego z prostotą - jest rzygliwie infantylny (sorry)
buczer Napisano 6 Październik 2004 Napisano 6 Październik 2004 "czarny box na czarnym tle"...nowy Malewicz ; )
Wielka_Siostra Napisano 6 Październik 2004 Napisano 6 Październik 2004 Peter_muler - do dzieła! Jeszcze chyba nikt nie wpadł na ten prosty pomysł - Malewicz 3d;-)
mCh Napisano 6 Październik 2004 Napisano 6 Październik 2004 Bill: Jak ładne cienie to mental ray. Inaczej być nie może :> Wielka Siostra: Ja już robiłem opałkę 3d, mam zrobić malewicza 3d? Ale jaki tym razem protest? Może jakiś manifest? Mimimalizm abstrakcyjny 3d manifesto? Da się zrobić. Ale potrzebuje kompanów :>
futura Napisano 6 Październik 2004 Napisano 6 Październik 2004 ja to ogólnie nienawidzę tytółów (ale błedy:) typu :"Doceń prostą formę" czy "Zachwyć się kilkoma kwadratami ( w końcu są taki proste i... piękne)", coś takiego tomi mózg się skręca i wogóle źle się czuję (a wtedy to włanczam (boski!:) klip Michaela&JanetJackson-SCREAM i już mam dobry humor i lepiej mi się żyje :) a pracka to nie jest najgorsza ale ja bym jej na tapetę nie rzucił:) tyle odemnie:) miłych chwil przed kompem i wogóle:) (ostatnio to okropnie długie posty piszę, aż sam się sobie dziwię)
Touch Napisano 7 Październik 2004 Autor Napisano 7 Październik 2004 Mały wysyp komentarzy widzę;) Ta "praca" to miała być po prostu zabawa, taka scena na 10 min roboty;) Rendering to tylko wrzucony Skylight i włączony Light Tracer: Global Multiplier na 1,5, sampling na 300 i voila:) O typografi już się nasłuchałem;) Nie podszedłem do tej pracy poważnie więc widać efekty... żółte kropy rzeczywiście beznadziejne... i ja to popełniłem(!) Heh...;)) PS. Wielka_Siostro: Nie krępuj się;) Pozdrawiam! Dzięki za uwagi!
Rekomendowane odpowiedzi