dizek Napisano 6 Kwiecień 2015 Napisano 6 Kwiecień 2015 Witam , chciałbym się spytać czy jest możliwość poprzez instalację jakiegoś pluginu zrobić taką samą nawigację chodzi mi tutaj o obracanie się identyczne tak samo jak w maxie, strasznie mi nie leży ta nawigacja w zbrushu, stąd to pytanie dziękuję
edomowy Napisano 14 Wrzesień 2015 Napisano 14 Wrzesień 2015 odkopuję temat, dzięki pluginowi MiddleButton_1_6_4R7 można nawigować myszą jak w maxie, blenderze (są dwa gotowe presety) lub ustawić middle button po swojemu: http://max3d.pl/forum/threads/99264-MiddleButton_1_6_4R7-plugin-do-zoom-owania-rolk%C4%85; Dzięki temu pluginowi odżyły moje nadzieje i zapał przyswajania ZBrusha !
Kubajaniak Napisano 14 Wrzesień 2015 Napisano 14 Wrzesień 2015 Jeśli na prawdę chcesz przyswoić sobie zBrusha, to kup sobie tablet, bo myszką dużo nie zdziałasz.
edomowy Napisano 14 Wrzesień 2015 Napisano 14 Wrzesień 2015 Jeśli na prawdę chcesz przyswoić sobie zBrusha, to kup sobie tablet, bo myszką dużo nie zdziałasz.co do tego zakupu nie mam wątpliwości, ale zanim się ostatecznie zdecyduję chciałbym mieć jako takie "naturalne" możliwości nawigacji po programie, menu, przykładowych projektach itp tzn nie wybijać się z pantałyku latając myszą za ikonką scale (czyli zoom ?) albo nie przyswajać kombinacji klawiszy do banalnego zoomowania - to w większości softu robi się od dawno w miarę tak samo ale w ZB jakoś inaczej.
gigant84 Napisano 19 Czerwiec 2017 Napisano 19 Czerwiec 2017 Witam wszystkich! Trochę odkopię temat. Tak wiem w ZB tablet to podstawa, ale... Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Chodzi mi o pewne ustawienie w ZB i nie chodzi mi o ZOOM. Czy jest możliwość konfiguracji klawisz odp. za obrót i poruszanie kamerą. Chciałbym sobie to skonfigurować po Maxa gdzie obracamy kamerą przy pomocy alt+rolka myszki, a przesuwamy wciskając rolkę myszki. W ZB działa to inaczej. Czy mogę to skonfigurować?
McGavish Napisano 19 Czerwiec 2017 Napisano 19 Czerwiec 2017 Witam wszystkich! Trochę odkopię temat. Tak wiem w ZB tablet to podstawa, ale... Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Chodzi mi o pewne ustawienie w ZB i nie chodzi mi o ZOOM. Czy jest możliwość konfiguracji klawisz odp. za obrót i poruszanie kamerą. Chciałbym sobie to skonfigurować po Maxa gdzie obracamy kamerą przy pomocy alt+rolka myszki, a przesuwamy wciskając rolkę myszki. W ZB działa to inaczej. Czy mogę to skonfigurować? Pewnie, że się da. Pobierz sobie addon Middle Mouse Button dla wersji 4R7 (działa na R8 też) http://www.zbrushcentral.com/showthread.php?183019-quot-Middle-Button-quot-Plug-in-for-ZBrush-4R6&p=1125321&viewfull=1#post1125321 i później w ZPlugin masz ustawienia co i jak działa:
michalo Napisano 20 Czerwiec 2017 Napisano 20 Czerwiec 2017 Nie baw się myszką - strata czasu i frustracja. Kup byle jaki tablet, 200-300 zł to chyba nie kosmos co? I będziesz miał sprzęt na parę ładnych lat.
Rekomendowane odpowiedzi