adek Napisano 7 Maj 2015 Napisano 7 Maj 2015 Polska Grafika Cyfrowa wraz z Pragalerią , Wyższą Szkołą Informatyki Stosowanej i Zarządzania WIT oraz portalem Max3D PL zaprasza na tegoroczną Nocy Muzeów, która odbędzie się 16 maja 2015. Jesteśmy dla Was od godziny 18:00 do ostatniego widza. Pełna treść: Noc muzeów 2015 - Speedpaint i warsztaty cyfrowego malarstwa
jankazmierczuk Napisano 7 Maj 2015 Napisano 7 Maj 2015 Szkoda, że mam tak daleko... A wiadomo coś na temat drugiej edycji licytacji wydruków???
DPFantasy Napisano 7 Maj 2015 Napisano 7 Maj 2015 Świetnie! Nie dotrę ale poprzednią edycję oglądałem na maxie więc także w tym roku to zrobię :D
DPFantasy Napisano 7 Maj 2015 Napisano 7 Maj 2015 Jeszcze jedno w noc muzeów też planuję sobie wyjść więc będzie można gdzieś oglądnąć powtórkę?
Artur Paprocki Napisano 10 Maj 2015 Napisano 10 Maj 2015 Szkoda, że mam tak daleko... A wiadomo coś na temat drugiej edycji licytacji wydruków??? Witam. W tym roku robimy nieco inną formułę. Wszyscy zaproszeni artyści oraz Ci którzy zgłoszą się do nas do nas będą mogli wystawić prace na zasadach umowy komisowej (podobnie jak w galeriach). Kolejna aukcja prac cyfrowych odbędzie się jak tylko pozwoli nam na to odpowiednia ilość prac oraz terminarz tego roku. Zapraszamy do współpracy : http://polskagrafikacyfrowa.pl/aktualnosci/noc-muzeow-2015-5 zgłoszenia do uczestnictwa jako malujący\malowany przyjmujemy na adres [email protected] Przypominam że w tym roku mamy dwie lokacje w Warszawie i 2 panel . Bitwa oraz Warsztaty rysunkowe wraz z posiadaczami ciekawych strojów rekonstukcji i cosplay. Rysować można "analogowo" i cyfrowo. Niestety nie mamy sali pełnej komputerów i tabletów. Przygotowaliśmy za to salę na przyjecie zainteresowanych wspólnym rysowaniem ciekawych postaci w ten sposób, że sala posiada internet, ławki + zasilanie elektryczne oraz papier, węgiel, ołówki itp. Innym słowy, Można przyjść z własnym laptopem lub szkicownikiem i razem rysować postaci z gier i historii. Zapewniamy dobór postaci na wysokim poziomie .
DPFantasy Napisano 12 Maj 2015 Napisano 12 Maj 2015 Wow naprawdę super :) może kiedyś się załapie :))
jankazmierczuk Napisano 12 Maj 2015 Napisano 12 Maj 2015 Nieźle się rozkręcacie. Wielkie dzięki za odpowiedz! Powodzenia życzę.
Artur Paprocki Napisano 14 Maj 2015 Napisano 14 Maj 2015 Dobre wieści dla wszystkich, którzy nie mogę wpaść do Warszawy w sobotę 16 Maja na naszą Noc Muzeów. Impreza będzie nagrywana oraz transmitowana na żywo tutaj na max3d.pl od 1900 do 2400. Wszystkie postaci malowane przez naszych artystów na miejscu zostaną udokumentowane w postaci pozowanych fotografii, które udostępnimy dla Was. W ten sposób przynajmniej częściowo będziecie mogli uczestniczyć w malowaniu i porównać swoje podejście do tematu z grafikami z transmisji. Jeśli jednak wybierzecie się na naszą imprezę mamy następujące atrakcje. W sali warsztatowej czekają na was komputery z ekranami EIZO od naszego sponsora, stanowiska rysunkowe (klasyczne , sztalugi, węgiel ołówki). Można wypróbować Cintique 27, 24 cali oraz companion 2. Najważnieszą atrakcja będzie możliwość spotkania się z najlepszymi polskimi artystami cyfrowymi takimi jak Artur Sadłos, Szymon Biernacki, Marek Madej, Grzegorz Przybyś, Michał Lisowski , Mikołaj Cybe Piszczako, Mathias Zamęzki oraz wielu innych. Do zobaczenia!
DPFantasy Napisano 16 Maj 2015 Napisano 16 Maj 2015 Ja mam prośbę :) z racji że mnie tam nie będzie osobiście czy Pan Panie Arturze mógłby zadać pytanie panu Markowi Madejowi czy jak pracuję się jako concept artysta podczas tworzenia tak wielkiego projektu jak Wiedźmin 3 czy dają podczas produkcji pograć pracowniką? :D
adek Napisano 16 Maj 2015 Autor Napisano 16 Maj 2015 Streamy są już aktywne. Zapraszamy do oglądania. Pamietajcie, że nadajemy z dwóch miejsc. Pod obrazem filmu można przełączać się pomiędzy dwoma streamami.
adek Napisano 16 Maj 2015 Autor Napisano 16 Maj 2015 Oooo widziałem @biglebowsky właśnie. Chyba przeteleportował się ze Stalowej 3 do Stalowej 52, bo wcześniej tam mi mignął.
Varmer Napisano 16 Maj 2015 Napisano 16 Maj 2015 Hej! Będzie później możliwość obejrzenia nagranych streamów?
Artur Paprocki Napisano 16 Maj 2015 Napisano 16 Maj 2015 Jak najbardziej. Nagranie z wydarzenia będzie udostępnione na stronie.
adek Napisano 16 Maj 2015 Autor Napisano 16 Maj 2015 Tymczasem w Pragalerii na Stalowej 3. Michał i Szymon Biernacki właśnie zakończyli prace nad swoimi grafikami (temat "Paryż Nocą"). A za chwilę do komputerów usiądą Rafał Wojtunik oraz Karol Duma.
saharaam Napisano 16 Maj 2015 Napisano 16 Maj 2015 Az sie teskno zrobilo przy ogladaniu, super akcja :)
adek Napisano 16 Maj 2015 Autor Napisano 16 Maj 2015 Rafał Wojtunik i Karol Duma zakończyli właśnie prace nad swoimi grafikami. Została jescze jedna para - do tabletów zasiadają Artur Sadłos oraz Sebastian Skrobol. Rafał: Karol: Jeśli ktoś ogląda i może wrzucić*ostateczne wersje prac Artura i Sebastiana tutaj to będę wdzięczny.
olaf Napisano 16 Maj 2015 Napisano 16 Maj 2015 właśnie chciałem spytać czy temat to też 'Paryż nocą'.
pumax Napisano 16 Maj 2015 Napisano 16 Maj 2015 Bardzo fajnie było! I chłopaki super rysowali:) Duży + za możliwość porysowania sobie cosplayerów live ( mam nadzieje, ze nikt mnie nie pozna na materiałach videło ;p) :D A temat z końmi mnie rozwalił xDD
biglebowsky Napisano 16 Maj 2015 Napisano 16 Maj 2015 Szkoda że dildozaury z plecakami nie przeszły :(
Kalberos Napisano 17 Maj 2015 Napisano 17 Maj 2015 Pumax dałaś rady :D to samo Cor : D dobrze wam poszło jak i reszcie uczestników :D
sebel Napisano 17 Maj 2015 Napisano 17 Maj 2015 Wpadłem na chwilę i było bardzo fajnie :)! Nawet udało mi się dorwać do kompa i trochę po bazgrać ;P! Szkoda, że nie ma więcej takich imprez ;/. Mam jeszcze pytanko, czy prace będą czy prace będą gdzieś wrzucone tak aby można było sobie przejrzeć całą galerię z obu imprez? I czy streamy będą gdzieś zapisane/wrzucone? Chciałem sobie przypomnieć zeszłoroczne spotkanie ale niestety stream już nie działa :C ( http://max3d.pl/news/6420/speedpaint-on-demand-w-ramach-nocy-muzeow-live-stream-juz-jutro ) Kiepsko by było gdyby te też zniknęły ;\.
Artur Paprocki Napisano 17 Maj 2015 Napisano 17 Maj 2015 Wpadłem na chwilę i było bardzo fajnie :)! Nawet udało mi się dorwać do kompa i trochę po bazgrać ;P! Szkoda, że nie ma więcej takich imprez ;/. Mam jeszcze pytanko, czy prace będą czy prace będą gdzieś wrzucone tak aby można było sobie przejrzeć całą galerię z obu imprez? I czy streamy będą gdzieś zapisane/wrzucone? Chciałem sobie przypomnieć zeszłoroczne spotkanie ale niestety stream już nie działa :C ( http://max3d.pl/news/6420/speedpaint-on-demand-w-ramach-nocy-muzeow-live-stream-juz-jutro ) Kiepsko by było gdyby te też zniknęły ;\. Witam. Stream z całości jest tutaj do czasu gdy zmontujemy go w coś krótszego do odbioru. Poprzedni tutaj: http://www.wit.edu.pl/14/1/90/uczelnia/galeria/
pumax Napisano 17 Maj 2015 Napisano 17 Maj 2015 Dołączałabym sie do pytania o grafiki. :) Chętnie bym zobaczyła prace innych. :) Przewidujecie wrzucenie ich gdzieś online?
biglebowsky Napisano 17 Maj 2015 Napisano 17 Maj 2015 Artur chyba mówił że wystawią tyle że raczej w poń. niż w niedzielę.
DPFantasy Napisano 17 Maj 2015 Napisano 17 Maj 2015 (edytowane) Bardzo bardzo oczywiście dziękuję wszystkim którzy byli zaangażowani w to przedsięwzięcie dla mnie człowieka młodego i marzącego o tym co osiągnęli Ci artyści którzy byli na nocy muzeów to jest bardzo bardzo wartościowy materiał do oglądania :)) DZIĘKI! I jeszcze pytanie czy planujecie na przyszłość coś na większą skalę w innych miejscach polski? Edytowane 17 Maj 2015 przez DPFantasy
loczyn Napisano 8 Czerwiec 2015 Napisano 8 Czerwiec 2015 Kiedy zostaną wrzucone prace uczestników? :(
Artur Paprocki Napisano 14 Czerwiec 2015 Napisano 14 Czerwiec 2015 Kiedy zostaną wrzucone prace uczestników? :( Witam część prac znajduje się na stronie PGC http://polskagrafikacyfrowa.pl/aktualnosci/podsumowanie-nocy-muzeow-2015-6 90% prac znajduje się tutaj w formie psd: https://www.dropbox.com/sh/hitti15pbm6wqn1/AACXZ81wSbimmvZtZwSUtklea?dl=0
Rekomendowane odpowiedzi