Napisano 20 Lipiec 20159 l Wizualizacje robione z marszu dla dewelopera i naszło mnie aby zrobić je w coronie do tej pory używałem tylko jej do wnętrz głownie się skusiłem ze względu na czas bo na projekt i wizualizacje miałem 11 dni. Nie krzyczeć o saturacje bo takie wysycenia chciał klient, także ujecie na całe osiedle jest zrobione z wysokości balkonu ( pisze zęby nie było ze robione z gałęzi przeszło godzina wspólnego ustawiania z deweloperem kamery :) ) max+corona+ps
Napisano 20 Lipiec 20159 l Ogólnie bardzo pozytywnie :) Trawnik wyszedl bardzo realistycznie,oświetlenie bardzo udane. Najbardziej podoba mi sie render z brama wjazdową, czuć klimat :) Z wnętrza sie nie z deklaruje bo oba są bardzo dobre :) Ogółem wysoki poziom :)
Napisano 20 Lipiec 20159 l Autor to ujecie z bram to było pokazanie domków na planie zagospodarowania tego mini osiedla :)
Napisano 20 Lipiec 20159 l Corona fajnie się prezentuje ale musiałbym mieć miesięczny przestój w robocie żeby sie do tego zabrać.Exteriory trochę przejarane.Wnętrza bardziej mi się podobają.Firanka w kuchni to zamierzony efekt czy bład w renderze.
Napisano 20 Lipiec 20159 l Autor rly szczerze mówiąc ja właśnie na corone zdecydowałem z marszu bo miałem mało czasu na vrayove testy z ustawieniem światła a w coronie to jest myk w trakcie renderu 100 ustawień można przetestował. Firanka zmierzony efekt :)Interiory zostały zrobione na planszy całego osiedla otoczenie jest 3d i światło zachowane ze sceny exteriora :) Edytowane 20 Lipiec 20159 l przez skalpel3d
Napisano 20 Lipiec 20159 l Hej Najbardziej podobają i się wnętrza - kolory nie są sprane, w widoki za oknem nie są przepalone albo bardzo mało przepalone. Zdradzisz sekret jakie ustawienia w Coronie miałeś dla wnętrz? Moc słońca i ustawienia Exposure (EV) oraz Highlight Compression i Contrast? Byłbym bardzo wdzięczny, bo efekt jest bardzo, bardzo naturalny dla oka.
Napisano 21 Lipiec 20159 l Autor Hris ja akurat lubię popracować parametrami kamery :) w połączeniu z kolor mappingiem corony :) Poniżej dla miłośników zdesaturowanych wizualizacji :) Edytowane 21 Lipiec 20159 l przez skalpel3d
Napisano 21 Lipiec 20159 l Wnetrza? Mega miazga. Exterior - odstaje, ale z tego co piszesz wiadomo czemu. Zgadzam sie ze przejarane.
Napisano 21 Lipiec 20159 l Kapitalna robota, zarówno interior jak i exterior. Przyjemne dla oka, jest detal, jest klimat, jest jakość, jest staranność, widać fach w ręku. Ładnie zaprzyjaźniłeś się z Coroną.
Napisano 31 Lipiec 20159 l Autor co do czasów ujecie pojedynczego domku 45 minut każde, całe osiedle szło 2h38min format A3 300 dpi machałem bucketami a nie progressivem .
Napisano 31 Lipiec 20159 l Autor paintem od multiscattera, a na osiedlu całościowym multiscatterem z mapami
Napisano 3 Sierpień 20159 l Efekt świetny. Szczególnie oświetlenie zamkniętej przestrzeni. A trawa bardzo realistyczna.
Napisano 15 Listopad 20159 l Całość - mega wysoki poziom :) Myślę, że deweloper jest zadowolony! Nie leży mi tylko ta firana w interiorze, zbytnia 'pixeloza', ale całość, tak jak napisałem - sztos :)
Napisano 17 Listopad 20159 l Na ukazanych renderach faktycznie AA posypane. Czy wymiary renderów są oryginalne czy jest to downscale z większej rozdzielczości, skoro liczyłeś na format A3 @ 300dpi ? Podbicie internal resolution mogłoby być na to częściowym rozwiązaniem. W niektórych ujęciach faktycznie są mocne prześwietlenia - oczywiście bez przesadyzmu, po prostu niektóre materiały są szczególnie przejarane, ale mało tego. Biały czasami musi być nieco ciemniejszy, bo na przykład taka piłka, co masz w kadrze, to ostro przejarana jest, biała plama. Oświetlenie na zewnątrz fajne, takie autentyczne, letnie. Trawa obok realistycznej to niestety nawet nie leży, chyba że mówimy o ujęciu nr. 4 . PT+UHD Cache czy PT+PT na zewnętrzne sceny? Jeśli lecisz na bucketach (w zasadzie to obojętnie czy bucket czy progressive) to regionem powinieneś sprawdzać co się dzieje w cieniach, bo szumy tam dość widoczne są.
Napisano 17 Listopad 20159 l Autor Dzieki Camel, formaty pomniejszone przez forum Internal był podbity do 2,5. Prześwietlenia są wynikiem postprodukcji, ustawienia były PT+HD Cache. Nie używam w ogóle w coronie koloru białego oscyluje zawsze pomiędzy 190 a 210 na skali szarości. Jak byś mógł zaznaczyć gdzie masz sypnięte AA będę wdzięczny :)
Napisano 17 Listopad 20159 l Do exteriorów już lepiej PT+PT, do interiorów PT+HD. Tak zalecają. W posprodukcji przepalenia są możliwe do zredukowania, wierz mi :) Jeszcze zedytuję posta i zaznaczę gdzie jest problem z AA. Może to downscale na potrzeby forum je skopało? Gdybym zobaczył oryginalny render bym się zorientował.
Napisano 17 Listopad 20159 l Autor Camel o PT+PT do exteriorów tez świetnie wiem natomiast to się niestety mało opłaca czasowo, zresztą z powrotem wróciłem do vray do exteriorów właśnie ze względu na czasy przy dużych planszach